Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy ogłasza przetarg
- Adres: 01-233 Warszawa, ul. Gen. J. Bema 91
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 22 571 50 30 , fax. 22 571 50 50
- Data zamieszczenia: 2015-03-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej Dzielnicy Wola m.st. Warszawy
ul. Gen. J. Bema 91 91
01-233 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 22 571 50 30, fax. 22 571 50 50
REGON: 00201088200000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops-wola.waw.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla osób uprawnionych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola - dopuszcza się składanie ofert częściowych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i wydawanie gorących posiłków [zwanych dalej obiadami], dla osób uprawnionych przez Zamawiającego, w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Zamówienie zostało podzielone na 2 części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub dwie części: CZĘŚĆ 1: przygotowanie i wydawanie obiadów w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola w rejonie ulic na zachód od linii kolejowej biegnącej z południa na północ dzielnicy CZĘŚĆ 2: przygotowanie i wydawanie obiadów w lokalu gastronomicznym będącym w dyspozycji Wykonawcy znajdującym się w granicach administracyjnych Dzielnicy Wola w rejonie ulic na wschód od linii kolejowej biegnącej z południa na północ dzielnicy. Zamawiający wymaga, aby obiady były wydawane przez 5 dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Około 15% ogólnej liczby osób uprawnionych Zamawiający przyzna obiady również na soboty i/lub niedziele. Osobom tym będą przysługiwały w piątek dwa lub trzy obiady, jeden do spożycia na miejscu i jeden lub dwa do zabrania do domu w zamkniętych naczyniach jednorazowych Wykonawcy. Na dni ustawowo wolne od pracy Wykonawca zobowiązany będzie przygotować obiady do zabrania do domu dla wszystkich osób uprawnionych w zamkniętych naczyniach jednorazowych. Obiady te mogą być przygotowane z produktów lub z półproduktów, z terminem przydatności do spożycia ważnym przez cały okres. Wykonawca zobowiązany będzie do wydawania obiadów przygotowanych z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem świeżych warzyw sezonowych. Obiady muszą być gorące, przygotowane w dniu ich wydawania. Zestaw obiadowy winien składać się z potraw tradycyjnych: zupy z pieczywem, drugiego dania i napoju, z zachowaniem następujących zasad: raz w tygodniu powinna być ryba, raz w tygodniu powinno być danie bezmięsne lub półmięsne, w pozostałe dni tygodnia powinny być dania z mięsem, w tym raz na dwa tygodnie może być danie z podrobów. Obiady muszą być urozmaicone, ten same potrawy nie mogą powtarzać się częściej niż raz na 10 dni. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić obiady dietetyczne na życzenie osób uprawnionych, w szczególności takie jak: lekkostrawne, cukrzycowe, bezmięsne. Ich liczba w skali całego zamówienia jest niewielka i uzależniona jest od rzeczywistych potrzeb zgłaszanych przez osoby uprawnione, które ze względów zdrowotnych lub innych nie mogą jeść potraw tradycyjnych. Wykonawca zobowiązany będzie realizować zamówienie zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 tekst jednolity ze zmianami) i rozporządzeń wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy. Lokal gastronomiczny/lokale gastronomiczne, w których będą przygotowywane i wydawane obiady muszą posiadać decyzję powiatowego inspektora sanitarnego zatwierdzającą zakład do prowadzenia działalności gastronomicznej objętej przedmiotem zamówienia. Czas wydawania obiadów powinien być nie krótszy niż 3 godziny dziennie, optymalnie w przedziale czasowym 12: 00 - 16:00. Zamówienie będzie realizowane w okresie od 01.06 - 30.11.2015r. Jeżeli umowa nie zostanie podpisana przed tym terminem, rozpoczęcie realizacji nastąpi w terminie próżniejszym, uzgodnionym między stronami - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-wola.waw.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby organizowanych posiedzeń, szkoleń i konferencji w siedzibie CPS Dialog
Dodano: 2016-06-28 - świadczenie usług cateringowych wraz z niezbedną infrastrukturą na terenie Warszawy w ramach posiedzeń zespołów organizowanych przez Narodowe Centrum Kultury w roku 2016
Dodano: 2016-06-15 - Świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń i spotkań organizowanych dla klientów i pracowników Urzędu Dozoru Technicznego - znak sprawy ZP-AL-17/16
Dodano: 2016-06-07 - ZP-20/FRSE/2016
Dodano: 2016-06-01 - Świadczenie usług gastronomicznych na rzecz Krajowej Szkoły Administracji Publicznej.
Dodano: 2016-05-31 - Zorganizowanie cateringu dla uczestników kursów specjalizacyjnych - sprawa nr P/145/2016/SMat/WIM - 71/ZP/16
Dodano: 2016-05-30 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-05-11 - Świadczenie usługi gastronomicznej podczas Dnia Fizyka na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-04-15 - Catering na konferencję REVOLVE IPS 2016
Dodano: 2016-04-14 - Świadczenie usług gastronomicznych podczas wydarzeń organizowanych na Wydziale Fizyki Uniwersytetu Warszawskiego
Dodano: 2016-03-24