Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 21-500 Biała Podlaska, ul. Prosta
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 0-83 343 32 84, , fax. 0-83 343 14 25
- Data zamieszczenia: 2020-07-22
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Prosta 31
21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie
tel. 0-83 343 32 84, , fax. 0-83 343 14 25
REGON: 23005000000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: nowa.gmina-bialapodlaska.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2020-2021 - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
W okresie od 02.09.2020r do 24.06.2021r posiłki dwudaniowe ( 5x tygodniowo): Szkoły Podstawowe: zupa 450g + pieczywo 40g, danie mięsne (kotlet schabowy 65g lub kotlet mielony 85g lub gołąbki 170g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g + surówki lub jarzyny 100g + kompot 200ml, lub danie rybne 125g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g + surówki lub jarzyny 100g lub naleśniki lub placki lub pierogi 300g + kompot 200ml; W okresie od 02.09.2020r do 31.07.2021r posiłki dwudaniowe (5 x tygodniowo): Punkty Przedszkolne, Oddziały Przedszkolne: zupa 225g + pieczywo 20g, danie mięsne (kotlet schabowy 32,5g lub kotlet mielony 42,5g lub gołąbki 85g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g + surówki lub jarzyny 50g + kompot 200ml, lub danie rybne 62,5g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g + surówki lub jarzyny 50g lub naleśniki lub placki lub pierogi 150g + kompot 200ml; Z zastrzeżeniem, iż w każdym powyższym przypadku naleśniki lub placki lub pierogi nie mogą być serwowane częściej, niż 2 razy w ciągu tygodnia kalendarzowego. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). Część 1: Szkoła Podstawowa Swory: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 2: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży : 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 3: Szkoła Podstawowa Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 4: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 5: Szkoła Podstawowa Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 6: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 7: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 8: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 30 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 9: Szkoła Podstawowa Hrud: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 10: Szkoła Podstawowa Dokudów Pierwszy: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 11: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Swory: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 12: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Cicibór Duży: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 13: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 14: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Ortel Książęcy: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 15: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sitnik: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 16: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sławacinek Stary: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 17: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Styrzyniec : 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 18: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Woskrzenice Duże: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 19: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Hrud: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 20. Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Dokudów Pierwszy: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość zawieszenia realizacji usługi w przypadku zamknięcia szkół podstawowych, punktów przedszkolnych i oddziałów przedszkolnych z powodu pandemii COVID 19 lub innych. W czasie w którym zajęcia w powyższych placówkach nie odbywają się lub są realizowane w formie nauki zdalnej Wykonawca nie przygotowuje posiłków i nie pobiera wynagrodzenia. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków w poszczególnych dniach i w poszczególnych szkołach do 50% przewidywanej ilości posiłków – o zmianach będzie informował Wykonawcę z wyprzedzeniem co najmniej dwudniowym. UWAGA: Zamawiający zastrzega godziny wydawania posiłków: szkoły podstawowe: duża przerwa, punkty przedszkolne i oddziały przedszkolne: po dużej przerwie. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894210-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów
Dodano: 2019-11-18 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2019-2020
Dodano: 2019-08-08 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów.
Dodano: 2019-07-18 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów
Dodano: 2018-12-05 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów
Dodano: 2018-11-23 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2018-2019
Dodano: 2018-08-06 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów.
Dodano: 2018-07-20 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2018-2019
Dodano: 2018-07-12 - Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów
Dodano: 2017-11-22 - „Przygotowanie i dostawa gorących posiłków oraz naczyń jednorazowych w tym sztućców uczniom szkół na terenie Gminy Drelów”.
Dodano: 2016-11-23