Przetargi.pl
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2019-2020

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 21-500 Biała Podlaska, ul. Prosta
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 0-83 343 32 84, , fax. 0-83 343 14 25
  • Data zamieszczenia: 2019-08-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Prosta 31
    21-500 Biała Podlaska, woj. lubelskie
    tel. 0-83 343 32 84, , fax. 0-83 343 14 25
    REGON: 23005000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: nowa.gmina-bialapodlaska.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie i dostarczenie posiłków do szkół w gminie wiejskiej Biała Podlaska w roku szkolnym 2019-2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe ( 5x tygodniowo): Szkoła Podstawowa: zupa 450g + pieczywo 40g, danie mięsne (kotlet schabowy 65g lub kotlet mielony 85g lub gołąbki 170g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g + surówki lub jarzyny 100g + kompot 200ml, lub danie rybne 125g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 200g+ surówki lub jarzyny 100g lub naleśniki lub placki lub pierogi 300g + kompot 200ml; W okresie od 03.09.2019r do 25.06.2020r posiłki dwudaniowe (5 x tygodniowo): Punkt Przedszkolny , Oddział Przedszkolny zupa 225g + pieczywo 20g, danie mięsne (kotlet schabowy 32,5g lub kotlet mielony 42,5g lub gołąbki 85g)+ ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g + surówki lub jarzyny 50g + kompot 200ml, lub danie rybne 62,5g + ziemniaki lub kasza lub ryż lub makaron 100g+ surówki lub jarzyny 50g lub naleśniki lub placki lub pierogi 150g + kompot 200ml; Z zastrzeżeniem, iż w każdym powyższym przypadku naleśniki lub placki lub pierogi nie mogą być serwowane częściej, niż 2 razy w ciągu tygodnia kalendarzowego. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek). Zakres: Przygotowanie gorących posiłków wyszczególnionych w §1 projektu umowy (załącznik nr 2 do SIWZ) w dni nauki szkolnej z ich dostarczeniem i podaniem w stołówkach szkolnych na terenie gminy wiejskiej Biała Podlaska: Część 1: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Swory: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 2: Szkoła Podstawowa Swory: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 3: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Cicibór Duży: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 4: Szkoła Podstawowa Cicibór Duży : 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 5: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 6: Szkoła Podstawowa Grabanów: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 7: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Ortel Książęcy: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 8: Szkoła Podstawowa Ortel Książęcy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 9: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 10: Szkoła Podstawowa Sitnik: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 11: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Sławacinek Stary: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 12: Szkoła Podstawowa Sławacinek Stary: 25 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu wykonywania działalności Wykonawcy. Część 13: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Styrzyniec : 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 14: Szkoła Podstawowa Styrzyniec: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 15: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Woskrzenice Duże: 15 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 16: Szkoła Podstawowa Woskrzenice Duże: 30 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 17: Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Hrud: 5 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 18: Szkoła Podstawowa Hrud: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 19. Punkt Przedszkolny i Oddział Przedszkolny Dokudów Pierwszy: 10 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. Część 20: Szkoła Podstawowa Dokudów Pierwszy: 20 posiłków dziennie, przygotowanych w miejscu działalności Wykonawcy. UWAGA: Zamawiający zastrzega możliwość zmiany ilości posiłków w poszczególnych dniach i w poszczególnych szkołach do 30% przewidywanej ilości posiłków – o zmianach będzie informował Wykonawcę z wyprzedzeniem co najmniej dwudniowym. UWAGA: Zamawiający zastrzega godziny wydawania posiłków: szkoły podstawowe: duża przerwa, punkty przedszkolne i oddziały przedszkolne: po dużej przerwie. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. W sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Pod pojęciem „danie mięsne” należy rozumieć porcję mięsa drobiowego (z wyłączeniem skrzydełek), wieprzowego lub wołowego (z wyłączeniem kiełbasy i parówek).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15894210-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach