Przetargi.pl
Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola, szkoły podstawowej i gimnazjum w Gminie Aleksandrów

Urząd Gminy Aleksandrów ogłasza przetarg

  • Adres: 23-408 Aleksandrów,
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 084 6875002
  • Data zamieszczenia: 2014-08-11
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Urząd Gminy Aleksandrów
    23-408 Aleksandrów, woj. lubelskie
    tel. 084 6875002
    REGON: 95001432800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowanie, dowóz i wydanie gorących posiłków dla dzieci uczęszczających do przedszkola, szkoły podstawowej i gimnazjum w Gminie Aleksandrów
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie, dostarczenie i wydanie gorących jednodaniowych posiłków dla dzieci i młodzieży szkolnej w Gminie Aleksandrów w ramach prowadzonego dożywiania dla następujących placówek: - Przedszkole w Aleksandrowie (na ul. Klonowa 11 oraz na ul. Wesoła 1) - Szkoła Podstawowa im. Dzieci Zamojszczyzny w Aleksandrowie - Gimnazjum im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Aleksandrowie. 2. Posiłki dostarczane będą codziennie we wszystkie dni nauki szkolnej oraz dni uczęszczania dzieci do przedszkola (ferie zimowe + wakacje) w godz. od 1010 do 1300 3. Zamawiający szacuje wykonanie przedmiotu zamówienia w ilości 42740 posiłków (ilość szacunkowa). Ostateczna ilość zamawianych posiłków będzie uzależniona od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, a w związku z tym ilość zamówionych w okresie obowiązywania umowy posiłków może być mniejsza niż określona w niniejszej SIWZ. Ilość dzieci uczęszczających do szkoły podstawowej i gimnazjum i objętych dożywianiem - około 160. Ilość dzieci uczęszczających do przedszkola i objętych dożywianiem - około 60. 4. Wykonawca przygotowywać będzie ciepłe jednodaniowe posiłki w postaci zup lub drugiego dania z tym, że przynajmniej trzy razy w tygodniu posiłek składający się z drugiego dania. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu 2 tygodni. Drugie danie nie mięsne nie może wystąpić częściej niż 1 raz w tygodniu. 5. Jedna porcja posiłku powinna zawierać: 1) Zupa o gramaturze min 300 ml plus dwie kromki chleba lub bułka. 2) Drugie danie o gramaturze min 300 g: mięso min. 100g lub zamiennik min. 100 g (np. ryba, klopsy, zrazy itp.), ziemniaki 100 g lub zamiennik 100 g (np. makaron, ryż, kasza itp), surówka lub gotowane warzywa 100 g oraz napój min 200 ml (sok, kompot). Drugie danie o gramaturze 300 g mogą stanowić również: pierogi, gołąbki, kopytka, makaron z sosem, krokiety, naleśniki z nadzieniem oraz napój min 200 ml (sok, kompot). 6. Wykonawca zobowiązany jest opracować do oferty miesięczny jadłospis (na miesiąc wrzesień 2014 r.) 7. Na kolejne miesiące jadłospis powinien być przedstawiany Zamawiającemu do 28 - go dnia danego miesiąca na następny miesiąc w celu akceptacji przez Zamawiającego oraz wywieszony w każdej placówce. Zamawiający dopuszcza przedstawienie przez wykonawcę jadłospisu tygodniowego, przy czym taki jadłospis winien otrzymać do czwartku poprzedniego tygodnia na następny tydzień oraz powinien być wywieszony w każdej placówce. Jadłospis należy wykonać w taki sposób, aby jednoznacznie można było odczytać nazwy produktów, gramaturę, dni w jakich dany produkt będzie wydawany. 8. Wykonawca zobowiązuje się przygotować posiłki zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi, wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego o charakterze prozdrowotnym. 9. Przygotowane i dostarczone posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki winny spełniać normy żywieniowe zgodne z polskimi normami żywieniowymi dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym. 10. Posiłki dostarczane będą w termosach i pojemnikach utrzymujących ich wysoką temperaturę (dla zupy 75 ?C +/- 3 ?C dla drugiego dania 65 ?C +/- 3 ?C) i gotowych do spożycia po ich dostarczeniu. Termosy oraz pojemniki transportowe winy być utrzymywane w należytej czystości natomiast mycie oraz dezynfekcja wykonywana w pomieszczeniach Wykonawcy. 11. Posiłki wydawane będą w naczyniach jednorazowego użytku, w tym sztućce niezbędne do spożycia posiłku. Koszt naczyń i sztućców ponosi Wykonawca. 12. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru zużytych naczyń tego samego dnia do godz. 15- tej (wraz z odbiorem nie zjedzonych posiłków) oraz utrzymania w czystości pomieszczenia służącego do wydawania posiłków. 13. Wykonawca ponosi koszty załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków do każdej placówki. 14. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80 poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach powyższych próbek. 15. Zamawiający zastrzega sobie w każdym czasie możliwość sprawdzenia (przebadania) posiłków pod względem ilościowym oraz jakościowym. W przypadku, gdy posiłki nie będą spełniać wymogów określonych w niniejszej specyfikacji, Zamawiający ma prawo odstąpienia od umowy ze skutkiem natychmiastowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ugaleksandrow.bip.lubelskie.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach