Przetargi.pl
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.

Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Zalesiu ogłasza przetarg

  • Adres: 21-512 Zalesie, ul. Warszawska 34
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 83 375 75 86 , fax. 83 375 75 86
  • Data zamieszczenia: 2015-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Zalesiu
    ul. Warszawska 34 34
    21-512 Zalesie, woj. lubelskie
    tel. 83 375 75 86, fax. 83 375 75 86
    REGON: 03015268900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zalesie.bip.lublin.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku 2016.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 07.01.2016 r do 17.06.2016 r. i od 19.09.2016 do 22.12.2016 r. (łącznie 161 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie.Łączna dzienna ilość posiłków 271 sztuk. 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 75 stopni C, drugiego dania 65 stopni C),w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca . 7/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 8/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca. 9/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł. 10/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania i odbiór resztek po posiłkach. Rodzaj posiłku: Menu - zupa z wkładką + 2 kromki chleba - w każdy poniedziałek i środę tygodnia, drugie danie + kompot - w każdy wtorek i czwartek tygodnia drugie danie jarskie + kompot - w każdy piątek tygodnia Wymagana gramatura posiłków - zupa z wkładką 400 ml, ziemniaki lub zamiennik - ryż ,kasza ,makaron 200 g , mięso 100 g, surówka 100 g, kompot 150 ml Przykładowe proponowane rodzaje zup nie powtarzające się w przeciągu miesiąca szczawiowa z jajkiem i ziemniakami, barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, zupa jarzynowa z ziemniakami, pomidorowa z makaronem, ogórkowa z ziemniakami, kalafiorowa z ziemniakami , krupnik z pęczakiem i ziemniakami, kapuśniak, pieczarkowa. Przykładowe proponowane drugie dania nie powtarzające się w przeciągu miesiąca-spaghetti z sosem i mięsem mielonym, pulpety w sosie koperkowym + ziemniaki, bitki wieprzowe (z łopatki) w sosie z kaszą jęczmienną, kotlet schabowy panierowany z ziemniakami, gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi, kotlet mielony z ziemniakami, filet z kurczaka z ziemniakami , potrawka z kurczaka z ryżem i surówkami, sztuka mięsa (łopatki) w sosie warzywnym, wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką. Przykładowe proponowane drugie dania jarskie nie powtarzające się w przeciągu miesiąca-filet z MIRUNY /DORSZA z ziemniakami , naleśniki z serem białym i bitą śmietaną, kopytka z sosem pieczarkowym, racuchy z jabłkami i śmietaną, pierogi ruskie z tłuszczem, placki ziemniaczane z sosem grzybowym, ryż z jabłkami, kotlet jajeczny z sosem. A/ Do posiłków drugodaniowych będą podawane surówki i sałatki wymienione -(nie powtarzające się w przeciągu miesiąca ) - sałatka z ogórków kwaszonych, surówka z marchwi z jabłkiem, marchewka z groszkiem , buraczki zasmażane, surówka z czerwonej kapusty, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z kapusty białej, surówka z pora z jabłkiem i marchewką, oraz sałatki bądź surówki z warzyw sezonowych oraz warzywa z wody. Surówki smakowo zestawione z daniem głównym. B/ Kompot wieloowocowy - naturalny . Nazwa i adres szkoły Dożywianie-dzienna ilość posiłków Szkoła Podstawowa w Dobryniu Dużym , 21-512 Zalesie - 55 obiadów - godz.dostawy 10.15 Szkoła Podstawowa w Wólce Dobryńskiej, 21-512 Zalesie - 46 obiadów - godz.dostawy 10.30 Zespół Szkół w Zalesiu, ul.Szkolna 10, 21-512 Zalesie - 170 obiadów - godz.dostawy 10.00 Razem - 271 obiadów Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2015 i może ulec zmianie. 1/ W imieniu zamawiającego - dyrektorzy szkół zobowiązani będą do złożenia zamówienia i informacji o liczbie posiłków z 3-dniowym wyprzedzeniem. Zamawiający zastrzega sobie możliwość korygowania informacji o liczbie posiłków, najpóźniej poprzedniego dnia przed wydaniem określonego rodzaju posiłku. Za zmniejszoną liczbę posiłków Wykonawcy nie przysługuje wynagrodzenie. 2/Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia miesięcznego jadłospisu z wyszczególnieniem gramatury poszczególnych elementów posiłków w sekretariacie szkoły. 3/ Zamawiający zastrzega sobie prawo badań higienicznych, sprawdzania gramatury i udziałów procentowych. W przypadku niespełnienia założonych warunków zamawiający może żądać zmiany menu, układu dań, a nawet rozwiązać umowę z winy wykonawcy ( w przypadku braku reakcji na zgłoszenie zastrzeżenia). W przypadku stwierdzenia, ze posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ kosztami badania Zamawiający obciąży wykonawcę. 4/ Rozliczenie między Zamawiającym i wykonawcą odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków w miesięcznym okresie rozliczeniowym, potwierdzonych przez dyrektora szkoły. 5/ Płatność będzie dokonywana na konto Wykonawcy po weryfikacji dokumentacji związanej z wydawaniem posiłków, w terminie podanym do oferty przez Wykonawcę od daty przedłożenia Zamawiającemu faktur VAT, które będą wystawiane oddzielnie na każdą placówkę. Należności będą przekazywane przez Zamawiającego dla Wykonawcy przelewem na konto wskazane na fakturze.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności za fakturę
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zalesie.bip.lublin.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach