Przetargi.pl
przetarg poniżej 133 000 euro na udzielenie zamówienia publicznego na dostawy artykułów spożywczych różnych

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Eichendorffa 14
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4539600
  • Data zamieszczenia: 2009-05-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Eichendorffa 14 14
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4539600
    REGON: 00032021300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    przetarg poniżej 133 000 euro na udzielenie zamówienia publicznego na dostawy artykułów spożywczych różnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów artykułów spożywczych w szacunkowych ilościach podanych poniżej,zgodnych z następującymi polskimi normami: BN-68 8132-09, PN-A-86955, PN-R-87022, PN-A-86956, PN-A-86958, PN-81 A-79734, PN-R-87022, PN-EN-13188, PN-A-94052, PN- C-84081-2, PN-A-86964, PN-A-77807:1997, PN-A-94051, PN-A-74113:1997 I IN. gr1 1. Cynamon mielony w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 10kg 2. Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g struktura i konsystencja - sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa - bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy ilość:8 kg 3. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 40kg 4. Ziele angielskie w opakowaniach do 100 g Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 10kg 5. Pieprz czarny mielony opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilośc: 80 kg 6. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 30kg 7. Liść laurowy w opakowaniach do 100g smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 4 kg 8. Majeranek w opakowaniach do 100g konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilośc: 10 9. Nać pietruszki suszona konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 30 kg 10. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 350kg 11. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach - charakterystyczny dla zawartych składników cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 3000 kg 12. Ocet spirytusowy 10% ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne opakowanie jednostkowe - butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa częstotliwość dostaw 1 raz w kwartale, termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy ilość: 250 l 13. Musztarda opakowanie jednostkowe- szklane bądź z tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością o pojemności do 1 kg struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta; barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie; smak i zapach: piekący, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5% cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, pleśnienia, psucia, zanieczyszczenia , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min 3 m-ce ilość: 1500 kg 14.Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone ilośc: 3000 kg 15. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego. ilość: 1000 kg 16. Budyń śmietankowy waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe - budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy ilość: 300 kg grupa 2 1. Żurek w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 % cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3m-ce ilość: 800kg 2. Bulion drobiowy produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3m-ce ilość: 1500 kg Zupki jedno porcjowe instant bez gotowania o gramaturze jednostkowej od 16- 20g (dostawca zobowiązuje się dostarczać produkt w stałej gramaturze) termin przydatności do spożycia min. 3 m-ce ilość: 5000 szt grupa 3 1. Leczo pieczarkowe w opakowaniach jednostkowych do 4 kg Pod pojęciem Leczo zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone ilość: 1000 kg 2.Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach szklanych do 4 kg cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone ilośc: 1000 kg(wraz z zalewą) grupa 4 Cukier kryształ w opakowaniach 1 kg (ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI z dnia 23 grudnia 2003 r.w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej niektórych półproduktów i produktów przemysłu cukrowniczego(Dz. U. z dnia 15 stycznia 2004 r.)) ilość:25000 kg grupa 5 Herbata czarna ekspresowa w opakowaniach po 100 szt. w torebkach jednorazowych 1,5g , termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu ilość: 8000 op(1 op=100szt) grupa 6 1. Granulat sojowy produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 2 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilość: 1000 kg 2. Kostka sojowa produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilośc: 500 kg 3. Kotlety sojowe a la schabowe (o gramaturze min.16g szt) produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 1 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilośc: 100kg grupa 7 1. Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach szklanych do 1 kg koncentrat pomidorowy powinien posiadać: a.równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; b.zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; c.całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; d.volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; e.poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: a.charakterystyczny czerwony kolor; b.dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu ilość: 2500 kg 2. Groszek konserwowy w opakowaniach do 400g termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilość: 1500 kg 3. Fasolka konserwowa szparagowa w opakowaniach do 400g termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilość: 1000 kg grupa 8 1.Marmolada w opakowaniach do 5 kg Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   wody;   3)   jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki. 2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu). Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe 1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji:   1)   cukrów;   2)   pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. 2. Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż:   1)   1.100 g - w przypadku marmolady twardej;   2)   800 g - w przypadku marmolady miękkiej. ilośc: 4000 kg 2.Dżem w opakowaniach do 5 kg Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców. 2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry. 3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4. 4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:   1)   250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy; ilośc: 4000 kg 3. Miód sztuczny płynny - Płynna masa cukrowa o smaku miodowym. Miód sztuczny płynny jest to produkt spożywczy o konsystencji płynnej, otrzymany w wyniku połączenia różnych rodzajów syropów cukrowych , z dodatkiem aromatu i barwnika. Barwa:Złocista do jasno bursztynowej Konsystencja:Gęsta ciecz, jednolita w całej masie Zapach :Swoisty, przypominający miód naturalny, bez obcego zapachu Smak:Słodki, przypominający smak miodu naturalnego, bez obcego smaku Słoje szklane, nakrętka z tworzywa sztucznego, wiaderka plastikowe. O pojemności do 1 kg DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: Opakowania: wszystkie rodzaje - 12 miesięcy. ilość: 3000 kg grupa 9 Naturalna woda źródlana gazowana w opakowaniach plastikowych 1,5 l ilość; 10000 l Ww artykuły muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm oraz posiadać atest dopuszczenia do spożycia. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: 1. Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym . każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a.nazwę produktu i rodzaj, b.wykaz składników , c.termin przydatności do spożycia, d.masę netto, e.warunki przechowywania , f.nazwę i adres producenta, 2.Opakowanie zbiorcze transportowe - oplombowane pieczęcią producenta zawierającą dane producenta, asortyment, ilość, datę produkcji i datę przydatności  3.Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu, Podane szacunkowe potrzeby są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw .Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy poszczególnymi pozycjami w grupach z zastrzeżeniem,iż wartość umowy nie ulegnie zmianie o więcej niż 20% wartości brutto. Dostawa na koszt dostawcy do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Raciborzu bez pobierania dodatkowych opłat zgodnie z wcześniejszym zamówieniem. Środek transportu musi odpowiadać warunkom sanitarnym oraz przepisom HACCP. Częstotliwość dostaw: częstotliwość dostaw średnio raz w miesiącu Wykonawca dostarcza na żądania zamawiającego atestaty jakości (lub certyfikaty jakości, jeżeli takie posiada). W uzasadnionych przypadkach zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania, na koszt dostawcy badania dostarczanego towaru pod względem spełniania wymagań określonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu Dostawy realizowane będą w konkretnie wskazanym w zamówieniu terminie, pod rygorem odmowy przyjęcia dostaw. Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158700007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 3590 PLN słownie: trzy tysiące pięćset dziewięćdziesiąt złotych (Formy wnoszenia wadium - zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) grupa I - wadium w kwocie: 350 zł grupa II - wadium w kwocie: 200 zł grupa III - wadium w kwocie: 170 zł grupa IV - wadium w kwocie: 1100zł grupa V - wadium w kwocie: 250 zł grupa VI - wadium w kwocie: 170 zł grupa VII - wadium w kwocie: 380 zł grupa VIII - wadium w kwocie: 870zł grupa IX - wadium w kwocie: 100zł Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 25-06-2009 r Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP OKatowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY ART. SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH GRUPA....... Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy: spełniają warunki art.22 ustawy Prawo zamówień publicznych nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Celem potwierdzenia i oceny spełnienia warunków, stawianych Wykonawcom przez Zamawiającego oraz dla uznania formalnej poprawności oferta musi zawierać dokumenty wymienione w rozdziale 6 specyfikacji istotnych warunków zamówienia(są to m.in. : aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; wykaz wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy lub usługi zostały wykonane należycie; polisa, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności) Ocena warunków udziału w postępowaniu na podstawie kryterium: spełnia nie spełnia
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenia oferenta o zapoznaniu się z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag - wg wzoru oraz oświadczenie o gotowości zawarcia umowy z Zamawiającym na warunkach zawartych we wzorze umowy. (Wraz ze SIWZ, Wykonawca otrzymał od Zamawiającego wzór umowy na wykonanie Zamówienia ). pełnomocnictwo- w przypadku podmiotów występujących wspólnie (spółka cywilna, konsorcjum) pisemna zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanym w trakcie przyjmowania dostaw w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, zwanej dalej ustawą, wykonawca złoży wraz z ofertą: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania przez wykonawcę niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz dysponowania potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,wykonawca złoży wraz z ofertą:: wykazu wykonanych dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że te dostawy lub usługi zostały wykonane należycie; w celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku znajdowania się przez wykonawcę w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, wykonawca złoży wraz z ofertą: polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności Ww dokumenty wykonawca składa w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych oświadczeń lub dokumentów, albo złożenie dokumentu w niewłaściwej formie (np. nie poświadczone przez wykonawcę za zgodność z oryginałem odpisy lub kopie)lub złożone dokumenty zawierają błędy spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt. 3 z zastrzeżeniem art. 26 ust 3.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach