Przetargi.pl
Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu.

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 41-806 Zabrze, ul. Janika 12
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-32 373 66 30 , fax. 0-32 373 66 66
  • Data zamieszczenia: 2015-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Janika 12 12
    41-806 Zabrze, woj. śląskie
    tel. 0-32 373 66 30, fax. 0-32 373 66 66
    REGON: 00032102300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Więziennictwo

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa przypraw sypkich, w płynie i używki, koncentratów, roślin strączkowych i soi do Zakładu Karnego w Zabrzu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamawiający informuje, iż dopuszcza składanie ofert częściowych (liczba części - 3), wykaz części: Część I : Przyprawy sypkie, w płynie i używki Część II: Koncentraty zup i sosów Część III: Rośliny strączkowe i soja. Część I - Przyprawy sypkie, w płynie i używki:1. Czosnek mielony -32 kg, 2. Liść laurowy -20 kg , 3. Majeranek -35 kg, 4. Papryka mielona czerwona , smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, opak. 500-1000 g -20 kg, 5. Pieprz naturalny czarny mielony 90 kg, 6. Przyprawa typu jarzynka- 600 kg, 7 .Sól warzona spożywcza jodowana opakowanie 1000 g - ilość 2400 kg, 8. Ziele angielskie- 16, 9. Cukier waniliowy luzem - 4 kg, 10. Cynamon -6 kg, 11. Kwasek cytrynowy, produkt spożywczy w postaci drobnych kryształków bez grudek i zlepów lub proszek-bezbarwny, smak silnie kwaśny, zapach bezwonny, opak. torebka pergaminowa lub z tworzywa sztucznego od 100-500 g- ilość 32 kg, 12. Musztarda sarepska, konsystencja gęsta, kolor odpowiedni do danego towaru typu sarepska, opak. 1-10 kg - ilość 350 kg, 13. Ketchup, opakowanie 0,5 - 1l - 200 kg, 14. Kawa zbożowa -280 kg, 15. Herbata granulowana czarna-po zaparzeniu esencjonalny napar, wyraźnie wyczuwalny smak herbaty, po zaparzeniu kolor ciemnobrązowy - ilość 280 kg, 16. Przyprawa do zup w płynie opak 1 litr , ekstrakt, słodki niemodyfikowany genetycznie, bez dodatków mięsnych, brak alergenów - ilości 2400 litrów, 17. Ocet spirytusowy rektyfikowany 10%, produkt wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu, pochodzenia rolniczego, barwa przezroczysta, konsystencja płynna, klarowna, smak i zapach mocno kwaśny, opak. Butelki szklane z nakrętką lub z tworzyw sztucznych(materiał opakowany dopuszczony do kontaktu z żywnością) poj. 1 litr .- 160 litrów, Część II - Koncentraty zup i sosów: 1. Rosół z kury, opakowanie 0,5 do 1kg -400 kg, 2. Zupa barszcz czerwony opakowanie 0,5 - 1kg - 260 kg, 3. Zupa grzybowa opakowanie 0,5 - 1kg -260 kg, 4. Zupa żurek w proszku opakowanie 0,5 - 1kg- 260 kg, 5. Sos cygański opakowanie 0,5 - 1kg- 220 kg, 6. Sos grzybowy opakowanie 0,5 - 1kg - 220 kg, 7. Sos pieczarkowy opakowanie 0,5 - 1kg - 260 kg, 8. Sos pieczeniowy opakowanie 0,5 - 1kg - 260 kg Część III -Rośliny strączkowe i soja: Granulat sojowy - 120 kg, . 2. Kostka sojowa - 210 kg, 3 . Schab sojowy - 400 kg, 4. Fasola drobna -1000 kg , 5. Fasola biała duża - 800 kg, 6. Groch łuszczony - 1250 kg, 7. Groch cały - 950 kg Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 z pozn. zm) którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do piątku w ilościach i terminach wskazanych przez zamawiającego, w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia telefonicznie, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu, oraz znakowanie na partii jak również na poszczególnych produktach. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia telefonicznego, a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa. Minimalny oczekiwany okres zapłaty wynosi 14 dni od dnia otrzymania faktury. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158700007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach