Przetargi.pl
Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Tonowie w 2013 roku.

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 88-430 Janowiec Wlkp., Tonowo 52/1
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-52 302-61-84, 302-61-12 , fax. 0-52 302-61-84
  • Data zamieszczenia: 2012-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Tonowo 52/1 52/1
    88-430 Janowiec Wlkp., woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 0-52 302-61-84, 302-61-12, fax. 0-52 302-61-84
    REGON: 00029451000000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej w Tonowie w 2013 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawia formularz cenowy, w którym określono asortyment i szacunkową ilość mięsa i produktów mięsnych zaplanowaną do zakupienia w okresie trwania umowy. 2.Zamawiający zastrzega sobie, iż w okresie realizacji umowy podane ilości w formularzu cenowym mogą w poszczególnych pozycjach danego asortymentu ulec niewielkim zmianom, w zależności od zaleceń dietetyka oraz propozycji Rady Mieszkańców, a także prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw +/ - 20 % w zależności od potrzeb w tym zakresie. 3.W razie nie wykorzystania przez Zamawiającego limitu dostaw w ilości określonej w formularzu cenowym, Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia z tego tytułu. 4.Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie posiadał takie same lub lepsze walory smakowe i właściwości, co produkt podany przez Zamawiającego. W takim przypadku w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ w kolumnie 3 (nazwa produktu równoważnego) należy wpisać nazwę tego produktu. 5.Dostawy winny być realizowane dwa razy w tygodniu najpóźniej do godziny 12:00, według odrębnych zamówień składanych przez Zamawiającego telefonicznie lub faksem, minimum z jednodniowym wyprzedzeniem. 6.Zamawiany towar musi być świeży, dobrej jakości i odpowiadać obowiązującym normom w tym zakresie. 7.Wszystkie zamawiane produkty mięsne muszą być opatrzone etykietą określającą ich datę przydatności do spożycia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga od Wykonawców wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.znin.pl w katalogu ZAMÓWIENIA PUBLICZNE
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach