Przetargi.pl
Organizacja biesiady pn.: EUROPA NA WIDELCU w dniach 3-4 czerwca 2016 roku

Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia ogłasza przetarg

  • Adres: 50-141 Wrocław, pl. Nowy Targ 1-8
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 71 7779230, 7779231 , fax. 71 7779229
  • Data zamieszczenia: 2016-05-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Wrocław Urząd Miejski Wrocławia
    pl. Nowy Targ 1-8 1-8
    50-141 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 71 7779230, 7779231, fax. 71 7779229
    REGON: 00109467000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.um.wroc.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Organizacja biesiady pn.: EUROPA NA WIDELCU w dniach 3-4 czerwca 2016 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest organizacja biesiady Europa na Widelcu w dniach 3-4 czerwca 2016 r. na wrocławskim Rynku. Rozpoczęcie imprezy o godz. 12.00 w dniu 3.06.2016 a zakończenie o 22.00 oraz w dniu 4.06.2016 od godz. 12.00 do 22.00 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa poniższy opis wymagań: 1) Zaplanowanie i zorganizowanie I dnia biesiady tj. 3 czerwca Najlepsze bo z Dolnego Śląska... z udziałem Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta. Celem jest promocja Wrocławskiej Książki Kucharskiej. 2) Zaplanowanie i przeprowadzenie I i II dniu biesiady tj. 3 czerwca biesiady Wrocławska Książka Kucharska 4 czerwca Biesiady europejskiej, z udziałem szefów kuchni a także Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta (udział Roberta Makłowicza, Piotra Bikonta zapewni Zamawiający). 3) Udostępnienie miejsca gastronomicznego dla 21 kucharzy, w celu przygotowania 35.000 porcji (150-200g) potraw wg menu Zamawiającego wraz z dostarczeniem określonej ilości produktów niezbędnych do jego realizacji (menu stanowi załącznik nr 1a do dokumentacji przetargowej) .Zapewnienie udziału 21 najlepszych szefów kuchni z wrocławskich restauracji wg listy dostarczonej przez Zamawiającego 4) Budowa 21 stoisk kuchni europejskich : Anglia, Belgia, Czechy, Francja, Grecja, Hiszpania, Niemcy, Polska (Małopolska oraz Dolny Śląsk ), Szwecja, Węgry, Włochy, Irlandia, Litwa, Rumunia, Portugalia, Turcja wraz z ich dekoracją charakterystyczną dla danego kraju oraz zapleczem technicznym takim jak np.: 21stołów, każdy o długości ok.6 m, 21 namiotów ( 3mx6m w kolorze pomarańczowym lub białym), 2 chłodnie oraz 4 umywalki itp. dla potrzeb ekspedycji potraw wraz z ich demontażem. Zapewnienie namiotu ok. 6 m x 6 m na potrzeby przeprowadzenia warsztatów chleba. 5) Zapewnienie prowadzącego imprezę: Pawła Gołębskiego 6) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury nagłośnieniowej. Usługa ma polegać na zapewnieniu adekwatnej ilości głośników szeroko pasmowych, celem pokrycia dźwiękiem wyznaczonych miejsc tj.: strefy bezpośrednio przed sceną i w linii do 100 metrów od krawędzi sceny, strefy odsłuchowej na scenie dla prowadzących i występujących artystów, strefy okalających stół biesiadny oraz strefy jarmarku. Zamawiający wymaga zapewnienia systemu nagłośnieniowego typu: NEXO, MAYER lub L Acustic, sterowany niezależnie ze stanowiska FOH mikserem audio cyfrowym minimum 104-o kanałowym, głośniki w technologii LINEARAY wyrównane liniowo w częstotliwościach od 500Hz do 16 kHz. Aparatura z systemem bezprzewodowych mikrofonów w ilości dwunastu sztuk (na komplet składa się hand held, bodypack, odbiornik). System z kompletem mikrofonów do nagłośnienia orkiestry w ilości czterdzieści pięć sztuk wysokiej klasy oraz okablowania całości aparatury i jej realizacji. 7) Dostarczenie, montaż i demontaż profesjonalnej aparatury oświetleniowej. Usługa ma polegać na dostarczeniu co najmniej 16 ruchomych punktów świetlnych, co najmniej 15 statycznych źródeł światła, stołu mikserskiego, okablowania całości aparatury oraz realizacji całości Imprezy 8) Dostarczenie, montaż i demontaż zadaszonej sceny nie mniejszej niż 14mx12m 9) Dostarczenie, montaż i demontaż ekranu diodowego o wymiarach nie mniejszych niż 6m x 4 m i rozdzielczości 10mm podwieszanego do konstrukcji 10) Zapewnienie obsługi elektrycznej całości imprezy 11) Dostarczenie dwóch niezależnych kontenerów-kas (co najmniej 5 stanowisk na kasę) wraz z obsługą (20 osób). Talony zostaną dostarczone przez Zamawiającego. 12) Zapewnienie ochrony całości imprezy w ilości 30 osób, profesjonalnych ochroniarzy na czas trwania całej Imprezy. 13) Dostarczenie, montaże i demontaż płotów zaporowych. Usługa ma polegać na zapewnieniu 350m płotków zaporowych o wysokości 1,2 m, oraz 50 m o wysokości 2.0 m tak, aby wygrodzić następujące obszary: scenę, strefę backstage, punkty poboru prądu, zaplecze techniczne sceny, zaplecze stołu biesiadnego, strefę dla dzieci oraz strefę garderoby dla Artystów 14) Zapewnienie profesjonalnej realizacji kamerowej na co najmniej 5 kamer wraz z rozwiązaniem użycia kamery oddalonej od ekranu diodowego powyżej 120m wraz z wozem realizacyjnym w technologii HD. 15) Zaprojektowanie i wykonanie elementów scenografii. W skład elementów scenografii wchodzą: m.in. baner czołowy sceny, 12 sztuk banerów na bokach sceny o wymiarach 12m x 70 cm, 20 banerów o wym 630 cm X 70 cm z wizerunkiem flag 20 krajów europejskich, które znajdują się w menu a także inne elementy, które staną się elementami dekoracji i wystroju stołu biesiadnego. Projekt graficzny loga na wszystkie elementy scenografii zostanie dostarczony przez Zamawiającego. 16) Zorganizowanie kącika gier i zabaw dla dzieci. W skład elementów kącika dla dzieci wchodzi: 2 animatorów opiekunów dzieci, którzy będą prowadzić gry i zabawy m.in. malowanie twarzy, pokazy baniek mydlanych, pokazy i zabawy ze szczudlarzami lub inne. 17) Zorganizowanie i zagospodarowanie miejsca na prezentacje turystyczne dla następujących krajów: Cypr, Słowacja, Chorwacja, Hiszpania, Czechy (wydzielić przestrzeń o wielkości 3 m na kraj). 18) Zapewnienie przyłączy elektrycznych ww. miejsc 19) Zapewnienie adekwatnej ilości naczyń jednorazowych jadalnych otrębowych na potrzeby wyserwowania 35.000 porcji potraw wraz ze sztućcami i serwetkami. 20) Zapewnienie 50 stolików koktaliowych oraz 150 krzeseł, które będą rozstawiona na Rynku. 21) Zapewnienie sanitariatów w ilości 30 sztuk w tym: 25 toalet przenośnych typu standard, 2 toalety przenośne typu VIP oraz 5 przenośnych umywalek. 22) Zapewnienie sprzątania Rynku w trakcie i po zakończeniu Imprezy. 23) Zapewnienie 30 sztuk kubłów o pojemności 120l wraz z workami na odpady. 24) Zapewnienie profesjonalnej obsługi medycznej w tym: ambulans wraz z ratownikami medycznymi. 25) Zorganizowanie uroczystego przemarszu szefów kuchni z ul. Świdnickiej (okolice przejścia podziemnego) do miejsca startu całej biesiady czyli scena na Rynku. Przemarsz powinien odbywać się w otoczeniu bębniarzy, szczudlarzy itp. Ma być wydarzeniem dla uczestników imprezy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ocena koncepcji realizacji projektu
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.um.wroc.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach