Przetargi.pl
Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie

Zakład Ubezpieczeń Społecznych ogłasza przetarg

  • Adres: 70-530 Szczecin, Jana Matejki 22
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 914596578
  • Data zamieszczenia: 2023-08-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Ubezpieczeń Społecznych
    Jana Matejki 22
    70-530 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
    tel. 914596578
    REGON: 00001775600317
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zus.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług:1) Cateringu polegającego na: przygotowaniu posiłków, logistyce, dostawach oraz obsługi posiłków: śniadań, obiadów, kolacji, serwisów kawowych (poczęstunków) - dla uczestników szkoleń, warsztatów (w tym dla uczestników szkoleń współfinansowanych z Europejskich Funduszy Strukturalnych) 2) Posiłków okolicznościowych realizowanych na zlecenie Zamawiającego –dla seminariów, narad, spotkań roboczych, konferencji, oraz innych zdarzeń, organizowanych na zlecenie Wydziału Rozwoju Kompetencji Oddziału ZUS w Szczecinie - w obiektach: a) budynku Oddziału ZUS przy ul. J. Matejki 22 (główne miejsce świadczenia usług), oraz sporadycznie, na zlecenie Zamawiającego w lokalizacjach: b) budynku Oddziału ZUS przy ul. A. Citroena 2, c) w innych lokalizacjach wskazanych przez Zamawiającego. Planowana liczba posiłków w ramach: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w projektowanych postanowieniach umowy, będących załącznikiem do SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki dotyczące:2.1.zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.2.uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowejZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.3.sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.4.zdolności technicznej lub zawodowej2.4.1. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą - na stanowisku szefa kuchni, posiadającą: wykształcenie średnie zawodowe albo zasadnicze zawodowe i tytuł mistrza w zawodzie „kucharz” oraz doświadczenie minimum 4 lata (w pełnych latach) na stanowisku szefa kuchni,2.4.2. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał, co najmniej dwie usługi cateringowe, przy czym każda z tych usług obejmowała przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wraz z obsługą kelnerską na co najmniej 50 osób wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.W celu wykazania spełnienia warunku Zamawiający nie dopuszcza sumowania poszczególnych usług cateringowych zrealizowanych jednorazowo na mniejszą liczbę osób niż 50.UWAGA nr 1:W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia przedmiotowy warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli przedmiotowy warunek w całości będzie spełniał minimum jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.UWAGA nr 2:W przypadku, gdy Wykonawca celem potwierdzenia spełniania przedmiotowego warunku polega na zdolnościach innych podmiotów, przedmiotowy warunek w całości musi spełniać minimum jeden z tych podmiotów.UWAGA nr 3:Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy (zgodniez Załącznikiem do SWZ).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-23

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach