Zakład Ubezpieczeń Społecznych ogłasza przetarg
- Adres: 70-530 Szczecin, Jana Matejki 22
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 914596578
- Data zamieszczenia: 2023-08-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Jana Matejki 22
70-530 Szczecin, woj. zachodniopomorskie
tel. 914596578
REGON: 00001775600317 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zus.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług:1) Cateringu polegającego na: przygotowaniu posiłków, logistyce, dostawach oraz obsługi posiłków: śniadań, obiadów, kolacji, serwisów kawowych (poczęstunków) - dla uczestników szkoleń, warsztatów (w tym dla uczestników szkoleń współfinansowanych z Europejskich Funduszy Strukturalnych) 2) Posiłków okolicznościowych realizowanych na zlecenie Zamawiającego –dla seminariów, narad, spotkań roboczych, konferencji, oraz innych zdarzeń, organizowanych na zlecenie Wydziału Rozwoju Kompetencji Oddziału ZUS w Szczecinie - w obiektach: a) budynku Oddziału ZUS przy ul. J. Matejki 22 (główne miejsce świadczenia usług), oraz sporadycznie, na zlecenie Zamawiającego w lokalizacjach: b) budynku Oddziału ZUS przy ul. A. Citroena 2, c) w innych lokalizacjach wskazanych przez Zamawiającego. Planowana liczba posiłków w ramach: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w projektowanych postanowieniach umowy, będących załącznikiem do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.2. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki dotyczące:2.1.zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.2.uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowejZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.3.sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu.2.4.zdolności technicznej lub zawodowej2.4.1. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą - na stanowisku szefa kuchni, posiadającą: wykształcenie średnie zawodowe albo zasadnicze zawodowe i tytuł mistrza w zawodzie „kucharz” oraz doświadczenie minimum 4 lata (w pełnych latach) na stanowisku szefa kuchni,2.4.2. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonał, co najmniej dwie usługi cateringowe, przy czym każda z tych usług obejmowała przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków wraz z obsługą kelnerską na co najmniej 50 osób wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.Dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli wykonawca z przyczyn niezależnych od niego nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.W celu wykazania spełnienia warunku Zamawiający nie dopuszcza sumowania poszczególnych usług cateringowych zrealizowanych jednorazowo na mniejszą liczbę osób niż 50.UWAGA nr 1:W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia przedmiotowy warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli przedmiotowy warunek w całości będzie spełniał minimum jeden z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.UWAGA nr 2:W przypadku, gdy Wykonawca celem potwierdzenia spełniania przedmiotowego warunku polega na zdolnościach innych podmiotów, przedmiotowy warunek w całości musi spełniać minimum jeden z tych podmiotów.UWAGA nr 3:Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni Wykonawcy (zgodniez Załącznikiem do SWZ).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-23
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-04-11 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-29 - III - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-02-29 - „Świadczenie usługi cateringowej wraz z zapewnieniem sali dla uczestników demonstracji - MALINY podczas realizacji operacji pn. "Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych"
Dodano: 2024-02-20 - Świadczenie usługi w zakresie zakwaterowania i całodziennego wyżywienia, funkcjonariuszy skierowanych do ochrony porządku publicznego wokół terminala LNG w Świnoujściu
Dodano: 2024-02-13 - II - Świadczenie usługi cateringowej podczas Wielkiego Balu Morsów w ramach XXI Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie w dniach 08-11.02.2024 r.
Dodano: 2024-01-11 - "Usługa cateringu na potrzeby realizacji operacji pn: „Wsparcie dla projektów demonstracyjnych i działań informacyjnych” w ramach działania „Transfer wiedzy i działalność informacyjna”.
Dodano: 2023-12-30 - Obsługa cateringowa podczas dwóch imprez pod nazwą „Wielki Bal Morsów”, które odbędą się w dniach 10/11.02.2023 r. oraz 11/12.02.2023 r. w ramach XX Międzynarodowego Zlotu Morsów w Mielnie.
Dodano: 2023-03-06 - Usługa gastronomiczna na potrzeby realizacji operacji w zakresie organizacji i przeprowadzania szkoleń pn. „Obowiązki rolnika w świetle ustawy Prawo wodne” - etap I
Dodano: 2022-10-12 - Usługa gastronomiczna na potrzeby realizacji operacji w zakresie organizacji i przeprowadzania szkoleń, pn. „Ochrona różnorodności biologicznej w warunkach polowych” w 15 powiatach woj. zach.
Dodano: 2022-07-26