Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do 35 WOG tj. olei i tłuszczy roślinnych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa i wyrobów cukierniczych, tłuszczy zwierzęcych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 r

35 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 30-901 Kraków, Rząska, ul. Krakowska
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. +48 261135116, +48 261133017 , fax. +48 261135059, +48 261135165
  • Data zamieszczenia: 2019-09-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 35 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    Rząska, ul. Krakowska 2
    30-901 Kraków, woj. małopolskie
    tel. +48 261135116, +48 261133017, fax. +48 261135059, +48 261135165
    REGON: 12150664500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://35wog.wp.mil.pl/pl/
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do 35 WOG tj. olei i tłuszczy roślinnych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa i wyrobów cukierniczych, tłuszczy zwierzęcych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 r
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do 35 WOG tj. olei i tłuszczy roślinnych, mleka i przetworów mleczarskich, pieczywa i wyrobów cukierniczych, tłuszczy zwierzęcych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 r. 3.2 Przedmiot zamówienia Zamawiający podzielił na cztery części tj.:  część nr 1 – „Dostawa do 35 WOG olei i tłuszczy roślinnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku.” Przedmiotem zamówienia dla część nr 1 jest dostawa do 35 WOG olei i tłuszczy roślinnych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 1 zawarty jest w załączniku nr 5 do SIWZ.  część nr 2 – „Dostawa do 35 WOG mleka i przetworów mleczarskich przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku.” Przedmiotem zamówienia dla część nr 2 jest dostawa do 35 WOG mleka i przetworów mleczarskich przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 2 zawarty jest w załączniku nr 5 do SIWZ.  część nr 3 – „Dostawa do 35 WOG pieczywa i wyrobów cukierniczych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku.” Przedmiotem zamówienia dla część nr 3 jest dostawa do 35 WOG pieczywa i wyrobów cukierniczych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 3 zawarty jest w załączniku nr 5 do SIWZ.  część nr 4 – „Dostawa do 35 WOG tłuszczy zwierzęcych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku.”.” Przedmiotem zamówienia dla część nr 4 jest dostawa do 35 WOG tłuszczy zwierzęcych przeznaczonych na bieżące żywienie żołnierzy jednostek wojskowych znajdujących się w rejonie zaopatrywania w 2020 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia dla części nr 4 zawarty jest w załączniku nr 5 do SIWZ. Dostawy: część 1 i część 4 dostawy częstotliwością 1 raz w tygodniu, własnym transportem wykonawcy w dni robocze w godz. 7:30 – 13:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem część 2 dostawy z częstotliwością 3 razy w tygodniu, własnym transportem wykonawcy w dni robocze w godz. 7:30 – 13:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem część 3 dostawy codziennie, własnym transportem wykonawcy w dni robocze w godz. 7:30 – 13:00 zgodnie ze złożonym zamówieniem Miejsce dostaw: Magazyn żywnościowy Rząska, ul. Krakowska 2 30-901 Kraków
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15400000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:  część nr 2 w kwocie – 4 500,00 zł (słownie zł: cztery tysiące pięćset);  część nr 3 w kwocie – 5 000,00 zł (słownie zł: pięć tysięcy). Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium dla części nr 1 i nr 4.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 10.1 Posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: a) Dla części 1, 3 aktualną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu, do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia niezwierzęcego lub zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej); b) Dla części 2, 4 aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności. Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz.1252), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2018 r., poz. 2136 t.j.); c) Dla części 1, 2, 3, 4 aktualny potwierdzony w 2019 r. dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP: • certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub • zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73, ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub • protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Na etapie składania ofert Wykonawca w Standardowym formularzu jednolitego oświadczenia JO (zał. nr 6 do SIWZ) oświadcza, iż spełnia warunki udziału w postępowaniu dotyczące posiadania kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej. Wykonawca ma obowiązek złożyć na wezwanie Zamawiającego zgodnie z art. 26 ust 2 Pzp. ww. dokumenty potwierdzające spełnienie ww. warunku udziału w postepowaniu
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca przygotowując ofertę zobowiązany jest dołączyć do druku „Oferta” (zał. nr 1) nw. dokumenty:  Standardowy formularz jednolitego oświadczenia (zał. nr 6);  „Formularz cenowy” (zał. nr 4);  „Oświadczenie o oddaniu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres od … do …” w celu korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia” - (zał. nr 2) złożony w oryginale i podpisany przez osobę(y) upoważnione do reprezentowania podmiotu oddającego zasoby do dyspozycji – w przypadku korzystania z zasobów innych podmiotów

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach