Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej

Zespół Obsługi Oświaty ogłasza przetarg

  • Adres: 26-020 Chmielnik, Plac Kościuszki 7
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 354 32 73 , fax. 41 354 32 73 wew. 121
  • Data zamieszczenia: 2014-07-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Obsługi Oświaty
    Plac Kościuszki 7 7
    26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 354 32 73, fax. 41 354 32 73 wew. 121
    REGON: 26013725200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chmielnik.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki szkolnej przy Gimnazjum im. Gen. Kazimierza Tańskiego w Chmielniku, ul. Szkolna 7, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności: -artykułów spożywczych (różnych), -artykułów spożywczych mrożonych, -mięsa, przetworów mięsnych, -drobiu, -ryb, -warzyw,-owoców,-pieczarek,-ziemniaków, -jaj,-mleka i produktów mleczarskich,-pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia . Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Za-mawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Gimnazjum im. gen. K. Tańskiego w Chmielniku. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji. Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Za-mawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru. Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: lub równoważne. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej itp.). Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany w umowie polegającej na zwiększeniu ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby uczniów lub pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Zamawiający może złożyć jedną ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane części zamówienia. Opis części zamówienia Część 1 - artykuły spożywcze (różne) - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1a do SIWZ 1.Chrzan tarty 180g 12 kg 2.Pomidory w puszce 400g 160 kg 3.Groszek konserwowy 400g 40 kg 4.Kukurydza konserwowa 40 kg 5.Koncentrat grzybowy 180g 25 kg 6.Koncentrat pomidorowy 30% np. Pudliszki 400 kg 7.Zupa grzybowa w torebkach 12 kg 8.Zupa pieczarkowa w torebkach 12 kg 9.Barszcz biały w torebkach 50 kg 10.Barszcz biały (butelka) 400 L 11.Sos pomidorowy 38g 30 kg 12.Sos pieczeniowy ciemny 30g 4 kg 13.Sos pieczarkowy 6 kg 14.Delikat do kurczaka 25g 40 kg 15.Vegeta (np. Podravka) 400 kg 16.Sól zmiękczająca mięso 30g 5 kg 17.Sos koperkowo-ziołowy 9g 3 kg 18.Maggi w płynie 200g 180 kg 19.Bazylia 10g 1,5 kg 20.Oregano 10g 1,5 kg 21.Sól czosnkowa 20g 6 kg 22.Zioła prowansalskie 10g 1,5 kg 23.Przyprawa do ryb 20g 2 kg 24.Liść laurowy 15g 6 kg 25.Majeranek 10g 6 kg 26.Pieprz czarny mielony 15g 12 kg 27.Ziele angielskie 15g 6 kg 28.Papryka słodka 20g 1 kg 29.Koncentrat szczawiowy 20 kg 30.Cukier op. 1 kg 800 kg 31.Sól op. 1 kg 800 kg 32.Kwasek cytrynowy 70g 12 kg 33.Majonez kielecki 200 kg 34.Ryż 200 kg 35.Ryż ekspresowy (4 saszetki w opakowaniu) 1 500 op. 36.Kasza jęczmienna gruba 700 kg 37.Mąka ziemniaczana 40 kg 38.Mąka pszenna typ 450 600 kg 39.Makaron nitki (pięciojajeczny) np. czaniecki 800kg 40.Makaron fale np. Lubella 800 kg 41.Makaron rurki np. Lubella 400 kg 42.Makaron świderki np. Lubella 400 kg 43.Makaron łazanki (małe) np. Lubella 400 kg 44.Makaron muszelki np. Lubella 400 kg 45.Makaron mini muszelki np. Lubella 200 kg 46.Olej roślinny 5L 600 L 47.Olej słonecznikowy 1L 100 L 48.Frytura 1 000 kg 49.Ogórek konserwowy 0,9L 900 kg 50.Ogórek kiszony 1 000 kg 51.Bułki parowane 10 000 szt. 52.Soczki w kartonikach różne smaki 02,L 15 000 szt. 53.Batoniki czekoladowe 39g np. Grześki 10 000 szt. 54.Wafelki 49g np. Pincessa 5 000 szt.55.Wafelki 25g np. Knoppers 5 000 szt. 56.Paluszki słone 70g np. Lajkonik 10 000 szt. 57.Ciastka herbatniki 200g 10 000 szt. 58.Groch łuskany 500g 150 kg 59.Dżem 260g różne smaki 28 kg 60.Grzyby suszone (borowiki, podgrzybki) 5 kg 61.Sos neapolitański 30 kg 62.Przyprawa do mięs Delikat 30 kg 63.Ocet (0,5 L) 10 L 64.Gałka muszkatołowa 5 kg 65.Jogurt naturalny 180g 150 szt. 66.Jogurt 400g np. Aktimel 2 500 szt. 67.Jogurt pitny 150g np. Danone 2 500 szt. 68.Jogurt owocowy od 120g do150 g (różne smaki) 18 000 szt. 69.Margaryna (kostka 250g) np. Palma 500 kg Część 2 - artykuły spożywcze mrożone - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1b do SIWZ. 1.Marchewka mrożona (kostka) 1 000 kg 2.Kalafior mrożony 500 kg 3.Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe 500 kg 4.Truskawki mrożone 1 000 kg 5.Kluski śląskie 600 kg 6.Pyzy z mięsem 300 kg 7.Uszka z kapustą i grzybami 300 kg 8.Pierogi z serem 800 kg 9.Pierogi z mięsem i kapustą 1 000 kg 10.Pierogi z grzybami i kapustą 1 000 kg 11.Knedle ze śliwkami 1 000 kg 12.Pyzy ziemniaczane 1 000 kg 13.Pierogi z truskawkami 500 kg Część 3 - mięso, przetwory mięsne - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 1.Schab wieprzowy (bez kości) 1 200 kg 2.Karkówka (bez kości) 900 kg 3.Mięso z szynki (bez kości) 900 kg 4.Łopatka wieprzowa (bez kości) 900 kg 5.Mięso gulaszowe wieprzowe (bez kości) 1 000 kg 6.Łata wołowa 100 kg 7.Pręga wołowa 100 kg 8.Wołowe drobne 100 kg 9.Słonina 400 kg 10.Ogon wołowy 70 kg 11.Kości wieprzowe od karku 300 kg 12.Kości wieprzowe od schabu 300 kg 13.Żeberka wieprzowe 500 kg 14.Smalec 500 kg 15.Kiełbasa podwawelska 1 000 kg 16.Kiełbasa śląska 1 000 kg 17.Żebra wołowe 100 kg 18.Boczek wędzony 500 kg 19.Wołowina pieczeniowa 300 kg Część 4 - drób - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1d do SIWZ. 1.Filet z kurczaka (świeży) 2 000 kg 2.Udko z kurczaka (świeże) 2 000 kg 3.Korpus z kurczaka ze skrzydłami (świeży) 2 000 kg 4.Kura rosołowa (świeża) 100 kg 5.Szyje indycze (świeże) 100 kg 6.Korpus z kaczki (świeży) 150 kg 7.Korpus z gęsi (świeży) 150 kg Część 5 - ryby - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1e do SIWZ. 1.Filet z mintaja bez glazury SHP (Shatterpack) 1 000 kg 2.Filet z dorsza bez glazury SHP (Shatterpack) 1 000 kg Część 6 - warzywa - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1f do SIWZ. 1.Cebula 600 kg 2.Marchew 1 200 kg 3.Seler (korzeń) 500 kg 4.Pietruszka (korzeń) 1 000 kg 5.Por 1 500 szt. 6.Ogórki sałatkowe 600 kg 7.Pietruszka natka (w pęczkach) 1 500 szt. 8.Szczypior (w pęczkach) 200 szt. 9.Koper świeży (w pęczkach) 2 500 szt. 10.Czosnek (główka) 300 szt. 11.Rzodkiewka (w pęczkach) 300 szt. 12.Kapusta biała 500 szt.13.Kapusta biała młoda (w czerwcu) 300 szt.14.Kapusta czerwona 400 szt. 15.Kalafior (minimum 1,5kg) 300 szt.16.Brokuły 300 szt. 17.Buraki czerwone 2 000 kg 18.Fasola Jaś duży 400 kg 19.Kapusta kwaszona (wiadro 10kg) 1 500 kg 20.Kapusta pekińska 1 500 szt. 21.Papryka czerwona, słodka 100 kg 22.Pomidory 200 kg 23.Sałata zielona 400 szt. 24.Fasola szparagowa (żółta) 300 kg 25.Papryka zielona 150 kg 26.Papryka żółta 150 kg Część 7 - owoce - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1g do SIWZ. 1.Jabłka 4 000 kg 2.Mandarynki 500 kg 3.Banany 1 000 kg 4.Kiwi 200 kg 5.Pomarańcze 1 500 kg 6.Nektarynki 200 kg 7.Brzoskwinie 200 kg 8.Śliwki Węgierki (duże) (od września do listopada) 300 kg 9.Gruszki (od września do listopada) 800 kg 10.Truskawki świeże (maj czerwiec) 400 kg Część 8 - ziemniaki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1h do SIWZ. 1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) 15 000 kg 2.Ziemniaki jadalne (młode w miesiącu czerwcu) 3 000 kg Część 9 - pieczarki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1i do SIWZ. 1.Pieczarki 500 kg Część 10 - jaja - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1j do SIWZ. 1.Jaja (rozmiar minimum XL) 20 000 szt. Część 11 - mleko i produkty mleczarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1k do SIWZ. 1.Serek waniliowy 140g 8 000 szt. 2.Ser biały półtłusty 700 kg 3.Ser żółty (Gouda) 300 kg 4.Ser topiony śmietankowy 250 kg 5.Śmietana 30% 1 200 L 6.Śmietana 18% (kwaśna) 200 kg 7.Masło Extra (kostka 250g) 500 kg Część 12 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1L do SIWZ. 1.Chleb mieszany krojony 0,9kg 3 000 szt. 2.Chleb mieszany 0,6kg (foremka) krojony 7 000 szt. 3.Chleb ciemny 0,6kg 1 500 szt. 4.Bułka zwykła pszenna 50g 10 000 szt. 5.Bułka słodka z nadzieniem 100g 8 000 szt. 6.Bułka tarta 1 200 kg 7.Pączki z nadzieniem owocowym 2 500 szt. 8.Bułki z jagodami 2 500 szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chmielnik.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach