Przetargi.pl
Dostawa produktów spożywczych do stołówki przedszkolnej.

Samorządowe Przedszkole w Chmielniku z Filią w Suchowoli ogłasza przetarg

  • Adres: 26-020 Chmielnik, ul. Sienkiewicza 8
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 41 354 22 66 , fax. 41 354 22 66
  • Data zamieszczenia: 2016-07-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samorządowe Przedszkole w Chmielniku z Filią w Suchowoli
    ul. Sienkiewicza 8 8
    26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie
    tel. 41 354 22 66, fax. 41 354 22 66
    REGON: 29001422400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.chmielnik.com
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna gminy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów spożywczych do stołówki przedszkolnej.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki przedszkolnej w siedzibie Zamawiającego, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności: -artykułów spożywczych (różnych), -artykułów spożywczych mrożonych, -mięsa, przetworów mięsnych, -drobiu, -ryb, -warzyw i owoców, -ziemniaków, -jaj, -mleka i produktów mleczarskich, -pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich, -soków, napoi. Przedmiot zamówienia będzie realizowany sukcesywnie w ilościach wynikających z zapotrzebowań składanych bezpośrednio przez Zamawiającego. Dostawy następować będą na podstawie telefonicznego lub pisemnego zamówienia, którego dokona pracownik upoważniony przez Zamawiającego (intendent) w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia .Wykonawca dostarczać będzie zamówioną partię towaru do Zamawiającego codziennie w miarę potrzeby w dni robocze w godzinach od 7 00 do 8 00, własnym środkiem transportu i na własne ryzyko oraz nie będzie obciążać kosztami transportu Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Zamawiającego. Wszystkie oferowane artykuły muszą pochodzić z bieżącej produkcji oraz muszą być pełnowartościowe w pierwszym gatunku, tzn. bez śladów uszkodzenia, opakowane oryginalnie z widocznym terminem przydatności do użytku. Opakowania mają być nienaruszone, posiadać zabezpieczenia zastosowane przez producenta oraz znaki identyfikujące produkt, a w szczególności znak towarowy produktu lub markę producenta artykułu. Jakość oferowanych artykułów powinna być zgodna z Polskimi Normami i obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego (intendent i szefowa kuchni) będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo-wartościowym oraz obowiązujących norm jakościowych. Zamawiającemu przysługuje prawo odmowy przyjęcia towaru w przypadku wad ilościowych lub jakościowych. W przypadku zakwestionowania przez Zamawiającego dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do jego wymiany na pełnowartościowy, w terminie nie dłuższym niż 24 godziny od zgłoszenia reklamacji.Zakwestionowany towar zostanie zwrócony Wykonawcy i odebrany transportem na koszt Wykonawcy. Zamawiający nie odpowiada za straty poniesione przez Wykonawcę z tytułu zwrotu kwestionowanej partii towaru.Dostarczane produkty spożywcze muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów oraz muszą spełniać obowiązujące w tym zakresie normy sanitarno-epidemiologiczne, a także muszą być przechowywane i transportowane w warunkach gwarantujących najwyższą jakość. Dostawy mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinny odbywać się w zamkniętych opakowaniach, lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni . Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane produkty spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Ilekroć w niniejszej treści SIWZ, w zakresie dotyczącym opisu przedmiotu, jest mowa o znaku towarowym, patencie, lub pochodzeniu, przyjmuje się, że wskazaniu takiemu towarzyszy wyraz: lub równoważne. Zamawiający informuje, że podane w formularzu ofertowym ilości określają przewidywaną ( szacunkową) ilość produktów spożywczych i zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości lub większej w zależności od potrzeb wynikających ze zmniejszenia się/zwiększenia się liczby uczniów i pracowników szkoły uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej (wzmożona zachorowalność lub nieobecność uczniów i pracowników szkoły z innych przyczyn, wystąpienie dodatkowych dni wolnych od nauki szkolnej; zwiększenie liczby dzieci lub pracowników przedszkola uprawnionych do korzystania ze stołówki szolnej itp.) po cenach jednostkowych określonych w formularzu ofertowym. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w formularzu ofertowym. Dopuszcza się składanie ofert częściowych. Zamawiający może złożyć jedną ofertę na wszystkie części zamówienia lub na wybrane części zamówienia. Opis części zamówienia Część 1 - artykuły spożywcze (różne) - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1a do SIWZ 1.Chrzan tarty 180g - 4kg 2.Ogórek kwaszony op. 400g- 68kg 3.Koncentrat buraczany 0,3L- 6L 4.Koncentrat pomidorowy 30% 200g np. Pudliszki -66kg 5.Zupa grzybowa opakowanie do 100g- 8kg 6.Zupa pieczarkowa opakowanie do 100g -8kg 7.Zupa fasolowa opakowanie do 100g- 2kg 8.Barszcz biały np. Winiary w torebkach do 100g - 26kg 9.Przyprawa do kotletów mielonych 30g -3kg. 10.Przyprawa sucha do mięs np. Delikat do mięs 75g- 2kg 11.Vegeta natural 150g- 100kg 12.Liść laurowy 3g np. Rewir- 5kg 13.Majeranek 10g np. Rewir- 4kg. 14.Pieprz ziołowy opakowanie- 20g 4kg 15.Pieprz czarny mielony 15g- 4kg 16.Ziele angielskie 15g 2kg- 17.Herbata granulowana 100g- 7kg 18.Cukier (pakowany po 1 kg)- 400kg 19.Cukier puder 0,5kg- 7kg 20.Cukier waniliowy 32g -1,5 kg 21.Proszek do pieczenia 32g- 1,5kg 22.Dżem truskawkowy niskosłodzony 280g- 340szt. 23.Krem czekoladowy 630g np. Nutella- 30szt. 24.Kakao typu docomorreno 80g- 5kg. 25.Sól zasadowo-potasowa (350g)- 300kg 26.Majonez z zawartością minimum 7% żółtka jaja kurzego kielecki 310g- 16kg 27.Ketchuporek 300g Kamis- 9kg 28.Ryż (1 kg)- 350kg 29.Kasza jęczmienna perłowa np. Lubella 400g- 150kg 30.Mąka pszenna typ 450 op. 1kg -300kg 31.Makaron nitki np. Lubella 500g- 100kg 32.Makaron łazanki np. Lubella- 100kg 33.Makaron świderki np. Lubella 500g -300kg 34.Makaron muszelki np. Lubella 500g- 100kg 35.Drożdże piekarskie 100g- 2kg 36.Olej roślinny op. 1 L- 350L 37.Paprykarz szczeciński z łososiem 310g- 20kg 38.Pasztet drobiowy 0,5kg- 80kg 39.Ryba wędzona makrela -30kg 40.Kawa zbożowa rozpuszczalna Inka 150g- 30szt. 41.Płatki śniadaniowe kulki o smaku czekoladowym 500g np. Nesquik- 30kg 42.Ciastka - herbatniki 200g- 1250szt. 43.Czekolada gorzka 100g np. Wedel 360szt. 44.Batoniki czekoladowe 39g np. Grześki- 1250szt. 45.Wafelki 49g np. Princessa- 1250szt. 46.Wafelki 25g np. Knoppers- 1250szt. 47.Barszcz biały butelka 0,5l -40l 48.Maggi w płynie 200g- 10l 49.Bazylia 10g -4kg 50.Zioła prowansalskie 10g- 5kg 51.Kwasek cytrynowy 70g -2kg 52.Bułka tarta 0,5kg- 70kg 53.Tymianek 10g- 3kg 54.Przyprawa do kurczaka 150g -15kg 55.Czosnek granulowany 150g -5kg 56.Kasza manna 1kg- 20kg 57.Cynamon mielony 15g -3kg 58.Miód naturalny wielokwiatowy 900g -60kg 59.Lubczyk 10g -5kg Część 2 - artykuły spożywcze mrożone - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1b do SIWZ. 1.Kalafior mrożony 2,5kg- 70kg 2.Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe 2,5kg -30kg 3.Knedle z truskawkami 450g -160kg 4.Truskawki mrożone 2,5kg -100kg 5.Kluski śląskie 2,5kg -100kg 6.Kartacze 2,5kg - 40kg 7.Brukselka 450g -30kg 8.Mieszanka kompotowa 2,5kg -1000kg 9.Pierogi z jagodami op.450g- 70kg Część 3 - mięso, przetwory mięsne - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1c do SIWZ. 1.Mięso z szynki (bez kości)- 400kg 2.Słonina- 10kg 3.Schab wieprzowy bez kości -50kg 4.Mięso od szynki mielone -30kg Wędliny 5.Polędwica w plastrach- 100kg 6.Szynka w plastrach-100kg 7.Kiełbasa szynkowa w plastrach -100kg 8.Kiełbasa krakowska w plastrach- 100kg 9.Kiełbasa śląska- 120kg 10.Parówka z szynki minimum 90% mięsa - 3000kg Część 4 - drób - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1d do SIWZ. 1.Filet z kurczaka (świeży)- 600kg 2.Udko z kurczaka (świeże)- 60kg 3.Podudzie (świeże) -500kg 4.Korpus z kurczaka ekstra ze skrzydłami (świeży)- 2000kg Część 5 - ryby - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1e do SIWZ. 1.Filet z miruny ( glazura max. do 30%) SHP (Shatterpack) 200kg Część 6 - warzywa i owoce - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1f do SIWZ. 1.Cebula- 100kg 2.Marchew jadalna- 500kg 3.Seler (korzeń)- 120kg 4.Pietruszka (korzeń)- 160kg 5.Ogórek sałatkowy- 150kg 6.Pietruszka natka (w pęczkach) -60szt. 7.Koper świeży (w pęczkach)- 60szt. 8.Rzodkiewka (w pęczkach)- 100szt. 9.Kapusta biała (sztuka minimum 2kg)młoda w czerwcu- 50szt. 10.Kapusta biała (sztuka minimum 2kg)- 40szt. 11.Kalafior (sztuka minimum 1,5kg)- 50szt. 12.Buraki czerwone- 350kg 13.Botwina świeża w sezonie (pęczek)- 30szt. 14.Kapusta kwaszona 1kg- 200kg 15.Kapusta pekińska (sztuka minimum 1,2kg)- 50szt. 16.Pomidory- 90kg 17.Gruszki w sezonie- 800kg 18.Jabłka- 1000kg 19.Truskawki świeże w sezonie(maj, czerwiec)- 80kg 20.Banany- 600kg 21.Pomarańcze- 600kg 22.Czosnek główka -20 szt. 23.Por -120 szt. 24.Sałata zielona -60 szt. 25.Fasola Jaś -20kg 26. Nektaryny -200kg 27. Cytryna -20kg 28. Jagody 1l w sezonie -4l 29. Groch łuskanyop.450g- 45kg Część 7 - ziemniaki - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1g do SIWZ. 1. Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg)- 5 000kg 2. Ziemniaki młode w czerwcu -100kg Część 8 - jaja - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1h do SIWZ. 1. Jaja kurze (rozmiar minimum XL)- 3000szt. Część 9 - mleko i produkty mleczarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1i do SIWZ. 1.Serek waniliowy 140g- 1300 szt. 2.Jogurt owocowy różne smaki do 150g- 4600 szt. 3.Jogurt naturalny 400g -60szt. 4.Jogurt pitny 150g np. Danone- 560szt. 5.Jogurt 400g np. Aktimel- 560szt. 6.Ser biały półtłusty- 250kg 7.Ser żółty typu Gouda w plastrach- 80kg 8.Mleko 2,5%- 2600l 9.Śmietana 30% 0,5l- 220l 10.Śmietana 18% 400g -150 szt. 11.Masło Extra 250g- 400kg Część 10 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1j do SIWZ. 1.Chleb mieszany krojony 0,9kg- 2400szt. 2.Bułka zwykła pszenna 50g- 7500szt. 3.Bułka zwykła pszenna 100g -150szt. 4.Rogal słodki z nadzieniem 100g- 210szt. 5.Bułka słodka z nadzieniem 100g- 540szt. 6.Bułka tarta- 70kg 7.Chałka 0,5kg -60szt. 8.Oponki- 100kg 9.Rogaliki drożdżowe małe -10kg Część 11 - soki, napoje - zgodnie z formularzem ofertowym - załącznik nr 1k do SIWZ. 1.Soki różne smaki 0,4l -1400szt. 2.Soki różne smaki 0,3l -1400szt. 3.Woda mineralna niegazowana 1,5l -5000szt. 4.Soki w kartonikach różne smaki 0,2l -1400szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.chmielnik.com
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach