Dom Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II ogłasza przetarg
- Adres: 64-920 Piła, ul. 11 Listopada 40
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 067 2122643 , fax. 067 2122643 wew. 13
- Data zamieszczenia: 2013-12-09
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II
ul. 11 Listopada 40 40
64-920 Piła, woj. wielkopolskie
tel. 067 2122643, fax. 067 2122643 wew. 13
REGON: 00462951600000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, podrobów i wędlin, wyrobów drobiowych, drobiu i jego elementów - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, podrobów i wędlin, wyrobów drobiowych, drobiu i jego elementów. Dostawa zgodnie z załącznikiem nr 3 A i 3 B do specyfikacji istotnych warunków zamówienia - Formularz cenowy. Ilości asortymentu wskazane w Załączniku nr 3 do SIWZ są ilościami szacunkowymi, służącymi do obliczenia ceny oferty, porównania złożonych ofert i wyboru Wykonawcy. Rzeczywiste ilości zamawianego asortymentu będą wynikały z bieżących potrzeb Zamawiającego. Załącznik ten stanowić będzie załącznik do umowy. Załącznik ten składa się z dwóch części - osobno dla każdej części zamówienia. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych i dzieli przedmiot zamówienia na dwie części: a) Część pierwsza zamówienia - Dostawa mięsa wolowego, wieprzowego, podrobów i wędlin. Szczegółowo opis przedmiotu zamówienia i jego zakres został określony w Załączniku nr 3 A do SIWZ; b) Część druga zamówienia - Dostawa wyrobów drobiowych, drobiu i jego elementów. Szczegółowo opis przedmiotu zamówienia i jego zakres został określony w Załączniku nr 3 B do SIWZ. 3. Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną lub dwie części zamówienia. 4. Dostawy zamówionych towarów - sukcesywne - w terminach i ilościach ustalonych przez Zamawiającego: - Dostawca jest zobowiązany dostarczać przedmiot zamówienia własnym transportem i na własny koszt do siedziby Zamawiającego oraz zapewnić bezpłatny rozładunek dostarczonych produktów w miejscu wskazanym przez Zamawiającego. - Dostawca jest zobowiązany dostarczyć towar bez zbędnej zwłoki nie później niż w ciągu 48 godzin od chwili złożenia zamówienia przez uprawnionego przedstawiciela Zamawiającego. - Dowóz produktów w dniu dostawy powinien nastąpić w godzinach 7.00 - 14.00. 5. Do każdej partii dostarczonego towaru załączony będzie dokument albo oświadczenie na fakturze dopuszczające go do obrotu i spożycia. Wykonawcy oświadczą, że: - mięsa nieprzetworzone będą dostarczane świeże tzn. niemrożone, - termin przydatności do spożycia mięs nieprzetworzonych nie będzie krótszy niż 3 dni, - termin przydatności mięs i produktów przetworzonych nie będzie krótszy niż 5 dni. 6. W celu potwierdzenia, że przedmiot zamówienia spełnia wymagania Zamawiającego, tj. powstaje w procesie produkcji zapewniającym spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny oraz spełnia wymagania konieczne do zachowania higieny w obrocie artykułami żywnościowymi, Wykonawca zobowiązany jest do załączenia do oferty dokumentów, o których mowa w pkt 6.3 - 6.4. SIWZ. 7. Dopuszcza się możliwość składania zamówień faksem lub telefonicznie. 8. Warunki płatności: do 14 dni licząc od dnia poprawnie wystawionej faktury, nie wcześniej niż po dostawie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiat.pila.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa mięsa wieprzowego i wołowego - nr sprawy 3/ż/15
Dodano: 2015-08-20 - dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego - nr sprawy 1/ż/15
Dodano: 2015-08-10 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, podrobów i wędlin, wyrobów drobiowych, drobiu i jego elementów
Dodano: 2012-12-10 - Zakup i dostawa mięsa, drobiu i wędlin
Dodano: 2010-02-08