Przetargi.pl
Dostawa mięsa, wędlin i tłuszczy dla Jednostki Wojskowej Nr 6021.

Jednostka Wojskowa Nr 6021 ogłasza przetarg

  • Adres: 00-909 Warszawa, Żwirki i Wigury
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261847581 , fax. 261847577
  • Data zamieszczenia: 2016-11-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 6021
    Żwirki i Wigury 9/13
    00-909 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 261847581, fax. 261847577
    REGON: 146268471
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa mięsa, wędlin i tłuszczy dla Jednostki Wojskowej Nr 6021.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa mięsa, wędlin i tłuszczy dla Jednostki Wojskowej Nr 6021. Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15111100 – 0 Wołowina 15113000 – 3 Wieprzowina 15114000 – 0 Podroby 15131130 – 5 Wędliny 15412100 – 0 Tłuszcze zwierzęce 15112000 – 6 Drób 15131135 – 0 Wędliny drobiowe 4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia przedstawiono w załączniku Nr 1 do SIWZ (tj.: Opis przedmiotu zamówienia). 5. Dostawy realizowane będą bezpośrednio do magazynów żywnościowych w różnych kompleksach wojskowych na podstawie pisemnych zamówień przesyłanych faksem z jednodniowym wyprzedzeniem terminu dostawy według poniższego zestawienia: 1) Magazyn żywnościowy nr 1 – ul. Żwirki i Wigury 9/13, 00-909 Warszawa, 3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 08.00 – 10.00, 2) Magazyn żywnościowy nr 2 – ul. 29 Listopada 1, 00-904 Warszawa, 3 razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 06.00 – 10.00; 6. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia. Produkt oferowany przez wykonawcę ma być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać wymogom określonym w załączniku nr 1 opisującym przedmiot zamówienia, obowiązkowo pakowany w zamknięte opakowania foliowe o wadze 2-3 kg. 7. Dostawa – realizacja zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko WYKONAWCY. 8. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania zawarte w następujących, aktualnie obowiązujących aktach prawnych: 1) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.); 2) ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.). 3) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 z 22.12.2005, s 1 ze zm.). 4) Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz. U. L 364 z 20.12.2006, s 5 ze zm.) 5) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz. U. 2010 Nr 232 poz. 1525 ze zm.). 6) Ustawa z dnia 7 maja 2009 r. o towarach paczkowanych (Dz. U. z 2009r. Nr 91 poz. 740 ze zm.). 7) Ustawa o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych z dnia 21 grudnia 2000r. (Dz. U. z 2005r. Nr 187 poz.1577 ze zm.). 8) Rozporządzenie (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004); 9) Rozporządzenie (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004). 10) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r., w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. Nr 137 poz. 966 z 2007r., ze zm.). 11) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą (Dz. U. Nr 137 poz. 967 z 2007r. ze zm.). 12) Rozporządzenie (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. L 031, 01/022002 P.0001- 0024). 13) Rozporządzenie (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 9. WYKONAWCA dostarczy towar specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika do miejsca dostawy ZAMAWIAJĄCEGO spełniając wymogi Rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.) i Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004). 10. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza składanie ofert częściowych, z których każda będzie oceniana przez ZAMAWIAJĄCEGO oddzielnie, według zasad opisanych w SIWZ. Zamówienie podzielone zostało na części, zgodnie z opisem zawartym w załączniku Nr 2.1, 2.2., 2.3., 2.4., 2.5 do SIWZ. Każdy z WYKONAWCÓW może złożyć ofertę na dowolnie wybraną część/części. 11. Poszczególne części przedmiotu zamówienia muszą być zgodne z wymaganą liczbą asortymentu i w ilościach określonych w SIWZ. 12. ZAMAWIAJĄCY dopuszcza rozwiązania równoważne normom, aprobatom, specyfikacjom technicznym i systemom odniesienia, o których mowa w art. 30 ust. 1 - 3 ustawy Pzp. WYKONAWCA powołujący się na te rozwiązania jest zobowiązany wykazać, że oferowane dostawy spełniają wymagania określone przez ZAMAWIAJĄCEGO.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach