Jednostka Wojskowa Nr 4352 ogłasza przetarg
- Adres: 11-500 Giżycko, ul. Nowowiejska 20
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 87 429 46 02 , fax. 87 429 46 41
- Data zamieszczenia: 2015-08-11
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa Nr 4352
ul. Nowowiejska 20 20
11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 87 429 46 02, fax. 87 429 46 41
REGON: 28060211800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.24wog.wp.mil.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO NA RZECZ JEDNOSTKI WOJSKOWEJ NR 4352 W GIŻYCKU - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest: Sukcesywne dostarczanie mięsa do jednostek wojskowych, w asortymencie i ilościach przedstawionych w ust. 4. 2. Zamawiający przewiduje zamówienie opcjonalne w trakcie realizacji zamówienia, określone w maksymalnym jego zakresie w ust. 4. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 1 do siwz. 4. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony w następujących ilościach: Lp. Nazwa produktu Jm Jednostka Wojskowa 4352 Giżycko ul. Nowowiejska 20 , 11-500 Giżycko RAZEM magazyn Bemowo Piskie magazyn Orzysz magazyn Giżycko magazyn Węgorzewo magazyn Gołdap ZAMÓWIENIE PODSTAWOWE 1. Antrykot wołowy b/k kręg. kg 590 250 250 50 30 10 2. Polędwica wołowa kg 210 100 100 2,5 5 2,5 3. Wołowina zrazowa b/k kg 1275 450 450 150 150 75 4. Karkówka wieprzowa b/k kg 3000 1500 1500 0 0 0 5. Łopatka wieprzowa b/k kg 2000 1000 1000 0 0 0 6. Schab wieprzowy b/k kg 1000 500 500 0 0 0 7. Żeberka wieprzowe kg 600 300 300 0 0 0 8. Szynka wieprzowa b/k kg 1400 700 700 0 0 0 9. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 1000 500 500 0 0 0 ZAMÓWIENIE OPCJONALNE 1. Antrykot wołowy b/k kręg. kg 590 250 250 50 30 10 2. Polędwica wołowa kg 210 100 100 2,5 5 2,5 3. Wołowina zrazowa b/k kg 1275 450 450 150 150 75 4. Karkówka wieprzowa b/k kg 3000 1500 1500 0 0 0 5. Łopatka wieprzowa b/k kg 2000 1000 1000 0 0 0 6. Schab wieprzowy b/k kg 1000 500 500 0 0 0 7. Żeberka wieprzowe kg 600 300 300 0 0 0 8. Szynka wieprzowa b/k kg 1400 700 700 0 0 0 9. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne kg 1000 500 500 0 0 0 f. Zamawiający zobowiązuje się do zrealizowania 50% ilości zawartych w kolumnie Ilość gwarantowana, natomiast ilości ujęte w kolumnie Ilość w opcji zostaną uruchomione dopiero po całkowitym wykorzystaniu ilości podstawowych dla każdego asortymentu oddzielnie - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 1.Zamawiający żąda wniesienia wadium na cały przedmiot zamówienia, w wysokości 6 500,00 zł. 2.Zamawiający żąda wniesienia wadium w pełnej wysokości przed terminem do składania ofert. 3.Wadium przetargowe należy wnieść do Zamawiającego w jednej lub kilku następujących formach: a.pieniądzu (przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w NBP O/Okr./Olsztyn nr 51 1010 1397 0020 1713 9120 1000 z dopiskiem: Wadium - post. nr 64/2015 Dostawa mięsa czerwonego na rzecz Jednostki Wojskowej Nr 4352 w Giżycku), b.poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, c.gwarancjach bankowych, d.gwarancjach ubezpieczeniowych, e.poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.). 4.W przypadku wadium wnoszonego w pieniądzu za termin wniesienia uznaje się chwilę uznania kwoty na rachunku Zamawiającego. 5.Do oferty należy dołączyć kserokopię dowodu bankowego potwierdzającego wniesienie wadium w pieniądzu. W przypadku realizowania przez Wykonawcę rozliczeń bankowych w formie elektronicznej do oferty należy załączyć potwierdzenie wykonania operacji bankowej w formie kserokopii wydruku operacji. Zarówno kserokopia dowodu bankowego jak i kserokopia dowodu pochodzącego z systemu elektronicznych rozliczeń - wymaga potwierdzenia przez Wykonawcę za zgodność z oryginałem. 6. Wadium wnoszone w formie: poręczeń, gwarancji bankowych lub ubezpieczeniowych należy złożyć w formie oryginału i kopii (przy czym kopia dokumentu winna być trwale spięta z ofertą). 7. Gwarancja bankowa lub ubezpieczeniowa składana jako wadium powinna zawierać: a. zobowiązanie gwaranta do zapłaty kwoty wadium w przypadku, gdy Wykonawca wygrywając przetarg odmówi podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie lub zawarcie umowy stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, b. określenie wysokości zobowiązania gwaranta, którego wysokość musi być równa kwocie wadium, c. termin obowiązywania gwarancji powinien obejmować okres: 1) począwszy od upływu terminu składania ofert, który został określony w dziale XI niniejszej siwz, a w przypadku jego zmiany, począwszy od upływu aktualnie obowiązującego terminu składania ofert, 2) aż do upływu ostatniego dnia terminu związania z ofertą, który został określony w dziale IX niniejszej siwz, d. wskazanie, iż beneficjentem gwarancji jest Zamawiający, e. oznaczenie, iż zleceniodawcą gwarancji jest Wykonawca, f. klauzule, że gwarant zapłaci kwotę wynikającą z gwarancji na pierwsze żądanie Zamawiającego oraz że gwarancja jest nie odwoływalna. 8. Poręczenie bankowe lub udzielone przez podmiot określony w art. 6b ust.5 pkt. 2 ustawy z 09.11.2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824) składane jako wadium powinno zawierać: a. zobowiązanie poręczyciela do zapłaty kwoty wadium w przypadku, gdy Wykonawca wygrywając przetarg odmówi podpisania umowy na warunkach określonych w ofercie lub zawarcie umowy stanie się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy, b. określenie kwoty, do jakiej następuje poręczenie - wysokość musi być równa kwocie wadium, c. termin obowiązywania poręczenia powinien obejmować okres: 1) począwszy od upływu terminu składania ofert, który został określony w dziale XI niniejszej siwz, a w przypadku jego zmiany, począwszy od upływu aktualnie obowiązującego terminu składania ofert, 2) aż do upływu ostatniego dnia terminu związania z ofertą, który został określony w dziale IX niniejszej siwz, d. wskazanie, iż poręczenie dotyczy wniesienia przez dostawcę wadium w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego ogłoszonego przez Zamawiającego. 9. Wadium wpłacone w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający zwraca wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, pomniejszonymi o koszty prowadzenia rachunku oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek wskazany przez Wykonawcę
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.24wog.wp.mil.pl, http://www.bip.mon.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin dla WZLP w Olsztynie
Dodano: 2016-07-21 - SUKCESYWNE DOSTAWY DO MAGAZYNU ŻYWNOŚCIOWEGO ZAMAWIAJĄCEGO MIĘSA I WYROBÓW MIĘSNYCH
Dodano: 2016-03-31 - Dostawa mięsa i przetworów mięsnych
Dodano: 2015-12-07 - Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
Dodano: 2015-10-30 - DOSTAWA MIĘSA CZERWONEGO NA RZECZ 24. WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU
Dodano: 2015-10-09 - Zakup i dostawy mięsa, wędlin oraz wyrobów mleczarskich w 2016 r
Dodano: 2015-09-30 - Dostawy mięsa dla WZLP w Olsztynie
Dodano: 2015-09-04 - Sukcesywny zakup i dostawa produktów spożywczych na potrzeby kuchni w Zespole Szkół Ekonomicznych w Olsztynie przy ul. Bałtyckiej 37 w okresie od 12.01.2015 r. do 31.12.2015 r.
Dodano: 2014-12-22 - Zakup i dostawy mięsa, wędlin oraz wyrobów mleczarskich w 2015 r
Dodano: 2014-11-07 - Dostawy mięsa, przetworów mięsnych i mięsa drobiowego dla WZLP w Olsztynie
Dodano: 2014-09-02