Przetargi.pl
dostawa artykułów spożywczych różnych - nr sprawy 8/ż/16

Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu ogłasza przetarg

  • Adres: 62-800 Kalisz, ul. Wrocławska
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 62 766 96 42/43
  • Data zamieszczenia: 2016-12-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kaliszu
    ul. Wrocławska 193-195
    62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie
    tel. 62 766 96 42/43
    REGON: 32034800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa artykułów spożywczych różnych - nr sprawy 8/ż/16
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (j.t. Dz. U. z 2016 r. poz. 1604) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Dostawy będą realizowane w dni robocze, w ilości i terminach określonych przez zamawiającego, średnio w okresie umowy jeden raz w tygodniu, po uprzednim telefonicznym zgłoszeniu. Dostawy będą realizowane w godzinach 7:00 ÷ 9:00. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Zobowiązuje się wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych – z zastrzeżeniem określonym w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa – powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Za ofertę częściową uważa się ofertę obejmującą pełen asortyment danej części. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia. Zamawiający nie ogranicza liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone jednemu wykonawcy. Liczba części – 4 Część I - owoce i warzywa konserwowe 1. Ananas w lekkim syropie 200 kg 2. Brzoskwinie w syropie 200 kg 3. Jabłka typu szarlotka 200 kg 4. Groszek konserwowy 500 kg 5. Ogórek konserwowy 800 kg 6. Papryka konserwowa 800 kg 7. Pieczarki marynowane 50 kg 8. Sałatka z ogórków 800 kg 9. Szczaw konserwowy 300 kg 10. Kukurydza konserwowa 300 kg 11. Fasolka konserwowa 400 kg 12. Fasola czerwona konserwowa 300 kg 13. Fasola biała konserwowa 200 kg 14. Kiełki sojowe 150 kg 15. Groch suszony cały i łuskany 600 kg 16. Fasola typu Piękny Jaś 600 kg 17. Oliwki zielone bez pestek 20 kg 18. Oliwki czarne bez pestek 10 kg 19. Seler konserwowy 100 kg 20. Barszcz czerwony koncentrat 20 litr Część II – przyprawy, grzyby suszone, owoce suszone 1. FIX do potraw chińskich 30 kg 2. Zupa błyskawiczna pomidorowa 30 kg 3. Przyprawa do zup w płynie typu Maggi 400 litr 4. Sos sojowy 10 litr 5. Ocet jabłkowy 150 litr 6. Ocet spirytusowy 350 litr 7. Bulion wołowo-drobiowy 120 kg 8. Przyprawa typu Wegeta 200 kg 9. Sól spożywcza 850 kg 10. Sól spożywcza porcja 50 kg 11. Pieprz czarny mielony gatunek I 50 kg 12. Pieprz czarny mielony porcja gatunek I 10 kg 13. Pieprz ziołowy 8 kg 14. Papryka mielona słodka 10 kg 15. Papryka mielona ostra 10 kg 16. Przyprawa typu kebab-gyros 5 kg 17. Ziele angielskie 10 kg 18. Liść laurowy 10 kg 19. Imbir mielony 3 kg 20. Zioła prowansalskie 10 kg 21. Cynamon mielony 3 kg 22. Czosnek granulowany 15 kg 23. Kwasek cytrynowy 10 kg 24. Majeranek 15 kg 25. Gałka muszkatołowa mielona 3 kg 26. Podgrzybek suszony 50 kg 27. Żelatyna spożywcza wieprzowa 2 kg 28. Wiórki kokosowe 25 kg 29. Sezam 25 kg 30. Orzech laskowy 20 kg 31. Morela suszona 50 kg 32. Rodzynki 50 kg 33. Śliwka kalifornijska 50 kg Część III – produkty przemiału zbóż 1. Kasza gryczana 400 kg 2. Kasza jęczmienna 400 kg 3. Kasza kuskus 30 kg 4. Kasza manna 60 kg 5. Ryż paraboiled 1 200 kg 6. Mąka pszenna 2 200 kg 7. Mąka ziemniaczana 100 kg 8. Mąka kukurydziana 40 kg 9. Płatki kukurydziane 120 kg 10. Musli 120 kg 11. Makaron 1 300 kg Część IV – kawa, herbata, kakao 1. Kawa naturalna mielona 130 kg 2. Kawa ziarnista 50 kg 3. Kawa naturalna rozpuszczalna 80 kg 4. Kawa rozpuszczalna w saszetkach 15 kg 5. Kawa zbożowa 20 kg 6. Herbata ekspresowa 400 kg 7. Kakao 35 kg Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz standardy jakościowe, o których mowa w art. 91 ust. 2a ustawy, zawiera załącznik nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia wadium na część IV w wysokości 1.100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych 00/100). 2. Wadium może być wniesione w: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r. poz. 359). 3. Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na rachunek zamawiającego nr 88 1010 1469 0030 6913 9120 0000, z dopiskiem na przelewie: „Wadium w postępowaniu nr 8/ż/16”. 4. Skuteczne wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym zamawiającego, o którym mowa w pkt. 3, przed upływem terminu składania ofert. 5. Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w oddzielnej kopercie w kasie zamawiającego, a jego kopia w ofercie. 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie gwaranta do wypłaty zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy. 7. Oferta wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy, zostanie odrzucona.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach