Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 37732 Medyka, N/N
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 0-16 671 57 44 , fax. 0-16 671 53 80
- Data zamieszczenia: 2017-11-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
N/N
37732 Medyka, woj. podkarpackie
tel. 0-16 671 57 44, fax. 0-16 671 53 80
REGON: 32037700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Medyce - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: CZĘŚĆ I – cukry i dodatki: 1. Cukier biały - 300kg, 2. Kawa zbożowa - 250kg, 3. Ocet 10% - 40 litrów, 4. Sól - 700 kg, 5. Musztarda - 40 kg, 6. Koncentrat pomidorowy 30% - 250kg, 7. Chrzan tarty - 40kg, 8. Herbata - 50kg, 9. Miód - 50kg, 10. Woda mineralna - 50 litrów, 11. Kukurydza konserwowa - 100kg, 12. Groszek konserwowy - 100kg, 13. Kotlety sojowe - 100kg, 14. Majonez - 50kg, 15. Dżem - 800kg, 16. Marmolada - 600kg, CZĘŚĆ II – tłuszcze roślinne: 1. Margaryna śniadaniowa – 3 300kg 2. Olej roślinny – 700 litrów CZĘŚĆ III – zupy, sosy, przyprawy: 1. Rosół wołowy – 90kg 2. Majeranek – 5kg 3. Liść laurowy – 5kg 4. Ziele angielskie – 5kg 5. Papryka łagodna – 10kg 6. Pieprz – 10kg 7. Przyprawa do zup – 370 litrów 8. Przyprawa uniwersalna – 100kg 9. Sos boloński – 60kg 10. Sos grzybowy – 50kg 11. Sos pieczeniowy – 60kg 12. Sos neapolitański – 40kg 13. Sos myśliwski – 40kg 14. Zupa ogonowa – 60kg 15. Zupa cebulowa – 50kg 16. Zupa szparagowa – 60kg 17. Zupa pieczarkowa – 50kg 18. Zupa kalafiorowa – 60kg 19. Zupa brokułowa – 60kg 20. Barszcz biały – 50kg Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne z opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne z opisywanym przez Zamawiającego , jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie produktu musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% wielkości zamówienia szacunkowego podanego w rozdziale III. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15330000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. (wzór dokumentu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mrożonek
Dodano: 2020-08-25 - PRZETWORY I KONCENTRATY W PAKIECIE I, SOKI OWOCOWE W PAKIECIE II ORAZ SUSZ WARZYWNY W PAKIECIE III DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2019-11-06 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie
Dodano: 2019-06-04 - PRZETWORY I KONCENTRATY W PAKIECIE I DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2018-10-25 - PRZETWORY I KONCENTRATY W PAKIECIE I ORAZ SOKI OWOCOWE W PAKIECIE II DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2018-08-30 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (warzyw kiszonych) do magazynu Zamawiającego.
Dodano: 2017-09-12 - PRZETWORY I KONCENTRATY W PAKIECIE I ORAZ SOKI OWOCOWE W PAKIECIE II DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2017-08-31 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-12-02