Przetargi.pl
Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części)

Powiat Płoński-Referat Wspólnej Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych ogłasza przetarg

  • Adres: 09-120 Nowe Miasto, Karolinowo 38
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. +48 236614490 , fax. 23/662 38 16
  • Data zamieszczenia: 2023-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Płoński-Referat Wspólnej Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych
    Karolinowo 38
    09-120 Nowe Miasto, woj. mazowieckie
    tel. +48 236614490, fax. 23/662 38 16
    REGON: 5671739166
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https:// www.dpskarolinowo.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa artykułów spożywczych do jednostek organizacyjnych Powiatu Płońskiego na rok 2024 (4 części)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część 1 zamówienia: Jaja 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.1, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ. 2. Termin przydatności do spożycia: Nie mniej niż 20 dni od daty dostawy do Zamawiającego.3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych 1) Jaja świeże; charakteryzujące się czystą, nie uszkodzoną skorupką, białko powinno być przezroczyste i klarowne, Rodzaj zgodny ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia 2) oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu i zdezynfekowane za pomocą promieni ultrafioletowych.Część 2- Pieczywo 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.2, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ. 2. Termin przydatności do spożycia: Pieczywo niepakowane- 48 godzin, Pieczywo pakowane- 72 godziny3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych: 1) kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. 2) skórka pieczywa powinna być sprężysta, ściśle związana z miękiszem w kolorze od jasno do ciemnobrązowej w przekroju zanikająca równomiernie w kierunku miękiszu, nie powinna być cieńsza niż 2 mm. Powierzchnia skórki powinna być gładka, nie popękana i bez uszkodzeń mechanicznych.3) miękisz powinien być dobrze wypieczony, elastyczny, suchy, nie kruszący się, równomiernie porowaty, o jednolitej barwie, bez grudek mąki. 4) smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, mdły, stęchły, gorzki, kwaśny, niesłony lub zbyt słony.Część 3- Ciasta 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.3, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.2. Termin przydatności do spożycia: Nie mniej niż 2 dni od daty dostawy do Zamawiającego.3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych 1) kształt i wygląd zewnętrzny powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju ciasta2) bez śladów niedopieczenia, niewyrośnięcia, przypieczeniaCzęść 4- Produkty mleczarskie 1.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określony został w Załączniku Nr 1.4, Załączniku Nr 1A i Załączniku Nr 1B do SWZ.2. Termin przydatności do spożycia: Dla produktów krótkoterminowych - nie mniej niż 6 dni od daty dostawy do ZamawiającegoDla produktów długoterminowych - nie mniej niż 30 dni od daty dostawy do Zamawiającego3. Wymagania Zamawiającego w odniesieniu do artykułów spożywczych 1) Produkty mleczarskie, pierwsza klasa jakości, przechowywane w odpowiednich warunkach i temperaturze. warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności. Odpowiednie pakowanie właściwy transport produktów do Zamawiającego gwarantujący dostawy pełnowartościowych produktów. 2) Produkty wytworzone z mleka pochodzącego od zdrowych zwierząt, wolnych od jakichkolwiek chorób zakaźnych i będących pod nadzorem właściwych służb.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03142500-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach