Przetargi.pl
zapewnienie cateringu dla uczestników uroczystości wręczenia nagród w konkursie na Podmiot Przyjazny Dużej Rodzinie za rok 2014 w ramach Programu Rodzina Trzy Plus oraz cateringu dla uczestników konferencji organizowanej w ramach Miejskiego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego - II części.

Gmina Lublin ogłasza przetarg

  • Adres: 20-109 Lublin, Pl. Króla Władysława Łokietka 1
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 4663000 , fax. 81 4663001
  • Data zamieszczenia: 2014-10-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Lublin
    Pl. Króla Władysława Łokietka 1 1
    20-109 Lublin, woj. lubelskie
    tel. 81 4663000, fax. 81 4663001
    REGON: 43101951400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lublin.eu
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    zapewnienie cateringu dla uczestników uroczystości wręczenia nagród w konkursie na Podmiot Przyjazny Dużej Rodzinie za rok 2014 w ramach Programu Rodzina Trzy Plus oraz cateringu dla uczestników konferencji organizowanej w ramach Miejskiego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego - II części.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.1. Część 1 - zapewnienie cateringu dla uczestników uroczystości wręczenia nagród w konkursie na Podmiot Przyjazny Dużej Rodzinie za rok 2014 w ramach Programu Rodzina Trzy Plus 1.1.1 Usługa cateringowa świadczona będzie dla 200 osób w Muzeum Lubelskim w Lublinie, ul. Zamkowa 9, 20-117 Lublin. 1.1.2. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1.1.2.1 przygotowania, dowozu i podawania posiłków oraz napojów zimnych i ciepłych w terminie i miejscu wskazanym przez Zamawiającego; 1.1.2.2. zapewnienia na swój koszt i ryzyko właściwego transportu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi; 1.1.2.3. przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych ( m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.); 1.1.2.4. przygotowania i dostarczenia posiłków o wysokim standardzie i jakości, na bazie produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; 1.1.2.5. podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego; 1.1.2.6. zapewnienia obsługi kelnerskiej w liczbie osób zapewniającej sprawną obsługę (co najmniej 1 kelner/ów na każde 33 osoby); 1.1.2.7. zapewnienia stołów celem przygotowania stołu szwedzkiego oraz estetycznego ich nakrycia - obrusy z tkaniny, dekoracja stołów; 1.1.2.8. zapewnienia i estetycznego nakrycia stołów koktajlowo-barowych (okrągłych) - obrusy z tkaniny, dekoracja stołów, przewidzianych do konsumpcji na stojąco dla co najmniej 4 osób, w ilości 15 sztuk; 1.1.2.9. zapewnienia czystości miejsca konsumpcji; 1.1.2.10. uporządkowania miejsca konsumpcji (wywiezienia powstałych odpadów, tj. resztek żywności, itd.); 1.1.2.11. świadczenia usługi cateringowej na zastawie ceramicznej lub porcelanowej (napoje w naczyniach szklanych lub porcelanowych), z użyciem sztućców metalowych oraz serwetek papierowych; 1.1.2.12. dostarczenia posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 60 min. przed rozpoczęciem posiłku; 1.1.2.13. zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 60 min. po zakończeniu posiłku; 1.1.2.14. transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób zaangażowanych przez Wykonawcę do świadczenia usługi; 1.1.2.15. zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia; 1.1.2.16. zapewnienia usługi cateringowej w formie stołu szwedzkiego; 1.1.2.17. przygotowania posiłków i napojów ze świeżych, wysokiej jakości składników, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury; 1.1.2.18. dostarczenia dań ciepłych i serwowania ich z podgrzewanych lub trzymających ciepło chromowanych bemarach, podania dań zimnych i deserów na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, podania sałatek w ceramicznych lub szklanych miskach; 1.1.2.19. rozstawienia i sprzątnięcia stołów koktajlowo - bufetowych; rozstawienia stołów wg wskazań Zamawiającego; przedstawienia planowanego rozkładu stołów do akceptacji Zamawiającego nie później niż 2 dni przed wykonaniem usługi. 1.2 Część 2 - zapewnienie cateringu dla uczestników konferencji organizowanej w ramach Miejskiego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego 1.2.1 Usługa cateringowa świadczona będzie będzie dla 100 osób w Trybunale Koronnym, ul. Rynek 1, Lublin 20-111. 1.2.2. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: 1.2.2.1. przygotowania, dowozu i podawania posiłków oraz napojów zimnych i ciepłych w terminie i miejscu wskazanym przez Zamawiającego; 1.2.2.2. zapewnienia na swój koszt i ryzyko właściwego transportu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi; 1.2.2.3. przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych ( m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zm.); 1.2.2.4. przygotowania i dostarczenia posiłków o wysokim standardzie i jakości, na bazie produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; 1.2.2.5 podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego; 1.2.2.6 zapewnienia obsługi kelnerskiej w liczbie osób zapewniającej sprawną obsługę (co najmniej 1 kelner/ów na każde 33 osoby); 1.2.2.7 Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania stołu szwedzkiego (stoły zapewnia Zamawiający) oraz jego estetycznego nakrycia - obrusy z tkaniny, dekoracja stołów; 1.2.2.8. zapewnienia czystości miejsca konsumpcji; 1.2.2.9. uporządkowania miejsca konsumpcji (wywiezienia powstałych odpadów, tj. resztek żywności, itd.); 1.2.2.10 świadczenia usługi cateringowej na zastawie ceramicznej lub porcelanowej (napoje w naczyniach szklanych lub porcelanowych), z użyciem sztućców metalowych oraz serwetek papierowych; 1.2.2.11 dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 60 min. przed rozpoczęciem posiłku; 1.2.2.12 zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 120 min. po zakończeniu posiłku; 1.2.2.13 transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób zaangażowanych przez Wykonawcę w trakcie świadczenia usługi; 1.2.2.14. zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia; 1.2.2.15. zapewnienia usługi cateringowej w formie szwedzkiego stołu. 1.2.2.16. przygotowania posiłków i napojów ze świeżych, wysokiej jakości składników, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury; 1.2.2.17. dostarczenia dań ciepłych i serwowanie z podgrzewanych lub trzymających ciepło chromowanych bemarach, podania dań zimnych i deserów na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, podania sałatek w ceramicznych lub szklanych miskach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie ma wymogu wnoszenia wadium przez wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lublin.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach