Przetargi.pl
Zakup wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Parczewie - trzeci przetarg.

Powiat Parczewski ogłasza przetarg

  • Adres: 21-200 Parczew, ul. Warszawska 24
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 083 3551470 , fax. 083 3550673
  • Data zamieszczenia: 2014-08-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Parczewski
    ul. Warszawska 24 24
    21-200 Parczew, woj. lubelskie
    tel. 083 3551470, fax. 083 3550673
    REGON: 03023736800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://spparczew.bip.lubelskie.pl/index.php?id=6
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup wyposażenia do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Parczewie - trzeci przetarg.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    (A) Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa, montaż i uruchomienie urządzeń i sprzętu do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Parczewie w szczególności: (1) opracowanie projektu wykonawczego wyposażenia pracowni gastronomicznych na podstawie posiadanej przez Zamawiającego koncepcji, projekt wykonawczy upoważnia Wykonawcę, do rozpoczęcia i realizacji dostawy, montażu i uruchomienia urządzeń. (2) wykonanie dostawy, montażu i uruchomienia urządzeń i sprzętu do pracowni gastronomicznej w Zespole Szkół. (3) uporządkowanie terenu realizacji umowy - utylizacja opakowań transportowych. (4) opracowanie dokumentacji powykonawczej w przypadku gdy w trakcie realizacji zamówienia nastąpiły zmiany w stosunku do opracowanego projektu wykonawczego, (5) opracowanie zestawienia kompletu dokumentów odbiorowych (DTR, atesty, certyfikaty, deklaracje zgodności, badania elektryczne, badania krotności wymian powietrza, inne wymagane prawem i przepisami wraz z załączonym kompletem oryginałów w/w dokumentów (jedna z podstaw rozpoczęcia czynności odbiorowych), (6) przedłożenie kart gwarancyjnych na okres 36 miesięcy od dnia odbioru. (7) przekazanie Zamawiającemu kompletu instrukcji obsługi sprzętu i urządzeń w języku polskim (Pisemne potwierdzenie pracowników Zamawiającego udziału w szkoleniu. Jedna z podstaw rozpoczęcia czynności odbiorowych) (B) Zamawiający wymaga dostawy, montażu i uruchomienia: (1) fabrycznie nowego sprzętu i wyposażenia gastronomicznego, wolnego od wad, oryginalnie zapakowanego, nie noszącego śladów otwierania. (2) oferowany sprzęt gastronomiczny i materiały muszą być wykonane i dopuszczone do obrotu oraz odpowiadać warunkom jakościowym zgodnie z obowiązującymi atestami i normami polskimi i równoważnymi, (3) wycena powinna zawierać dowóz, montaż, podłączenie do instalacji, przeszkolenie personelu oraz (4) uruchomienie, w przypadku gdy tego wymaga dokumentacja techniczna, rozruch techniczny i technologiczny urządzeń w terminie uzgodnionym z Zamawiającym. (5) wykonawca przekaże dokumentację użytkową obsługi, opisującą podstawowe funkcje przedmiotu zamówienia w języku polskim w dniu ich dostarczenia. (6) wykonawca udzieli zamawiającemu gwarancji na wykonany przedmiot umowy na okres 36 miesięcy, licząc od dnia podpisania protokołu odbioru końcowego. (7) wykonawca dokona przeszkolenia wskazanych pracowników zamawiającego w zakresie obsługi wszystkich urządzeń będących przedmiotem zamówienia. (8) wykonawca zapewni serwis gwarancyjny nad zakresem rzeczowym w okresie 36 miesięcy. (C) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku nr 1 do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 391410002
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 60 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spparczew.bip.lubelskie.pl/index.php?id=86
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach