Przetargi.pl
Zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Targach Salone Del Gusto w Turynie, Włochy w terminie od dnia 20.10.2012 r. do dnia 31.10.2012 r.

Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA ogłasza przetarg

  • Adres: 00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 623 19 01 , fax. 22 623 19 09
  • Data zamieszczenia: 2012-08-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA
    ul. Wspólna 30 30
    00-930 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 623 19 01, fax. 22 623 19 09
    REGON: 01156286700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Fundacja

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Targach Salone Del Gusto w Turynie, Włochy w terminie od dnia 20.10.2012 r. do dnia 31.10.2012 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Opis przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup usług polegających na wykonaniu projektu zabudowy stoiska i zabudowie stoiska na Targach Salone Del Gusto w Turynie, Włochy w terminie od dnia 20.10.2012 r. do dnia 31.10.2012 r. I. Opis koncepcji zabudowy polskiego stoiska narodowego: Koncepcja zabudowy ma zostać oparta na harmonijnym zastosowaniu elementów zabudowy, dopasowanych do niej materiałów, organizacji przestrzeni i jej funkcjonalności oraz dodatkowych elementów dekoracyjnych nadających niepowtarzalny charakter całemu stoisku np. rośliny w doniczkach. Powierzchnia przeznaczona pod polskie stoisko narodowe wynosi 120 m2 i zostanie podzielona na 5 części uwzględniając przeznaczenie danego fragmentu, jednakże zachowując jednolity charakter zabudowy. Zabudowa stoiska będzie wykonana z materiałów innych niż octanorma, w lekkim, oryginalnym stylu. Wykonawca musi uwzględnić w projekcie oraz zabudowie następujący podział polskiego stoiska: - pierwsza i zarazem największa część stoiska ma zostać przygotowana pod część restauracyjną wraz z jej wyposażeniem, - druga część będzie stanowić punkt prezentacyjny tzn. miejsce przystosowane do przygotowywania prezentacji wyrobów i degustacji produktów regionalnych i dań wraz z półokrągłą ladą prezentacyjną, która będzie oddzielała miejsce prezentacyjne od publiczności, - trzecia część ma zostać przeznaczona pod zaplecze kuchenne części restauracyjnej i punktu prezentacyjnego. Wykonawca musi przygotować zaplecze uwzględniając procedury zachowania bezpieczeństwa zgodnie z wymaganiami systemu HACCP, - czwartą część stanowić będzie miejsce spotkań biznesowych oraz rozmów handlowych przewidziane dla co najmniej 6-10 osób, do wykorzystania przez co najmniej 10 osób, - piątą część i zarazem najmniejszą musi stanowić zaplecze techniczne przeznaczone do magazynowania różnego rodzaju publikacji, materiałów informacyjnych. II. Opis dotyczący zabudowy polskiego stoiska narodowego Wykonawca zobowiązany jest do: 1) wykonania dwóch projektów graficznych zabudowy polskiego stoiska narodowego uwzględniających opis koncepcji i charakter targów, zwanych dalej projektami, 2) wykonania zabudowy polskiego stoiska narodowego, czyli montażu i demontażu według projektu, 3) wyłożenia panelami podłogowymi powierzchni wystawienniczej stoiska, 4) zapewnienia odpowiedniego oświetlenia stoiska z zastosowaniem gry świateł (iluminacja), 5) rozprowadzenia instalacji elektrycznej i oświetlenia stoiska, 6) zapewnienia wyposażenia stoiska w meble wystawiennicze i dekoracyjne, 7) zapewnienia monitora plazmowego o wymiarach 52 cale oraz DVD na którym zostaną wyświetlane filmy dotyczące metod wytwarzania polskich produktów zarejestrowanych przez Komisję Europejską lub ubiegających się o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne lub Gwarantowana Tradycyjna Specjalność oraz obraz z kamery cyfrowej full HD, 8) zapewnienia kamery cyfrowej full HD, która będzie podłączona do monitora plazmowego na którym wyświetlany będzie aktualny obraz z kamery. Ponadto zarejestrowany materiał, podczas targów, materiał z kamery zostanie przekazany Zamawiającemu na płycie DVD po realizacji zamówienia, 9) zapewnienia operatora kamery cyfrowej full HD, który odpowiedzialny będzie za prawidłowo wyświetlany obraz z kamery na monitorze plazmowym, 10) organizacji części restauracyjnej wraz z jej wyposażeniem w meble i sprzęt kuchenny, 11) organizacji punktu prezentacyjnego z miejscem do przygotowania prezentacji i degustacji produktów regionalnych i dań z półokrągłą ladą prezentacyjną z podstawowym wyposażeniem kuchennym, w tym: piec konwekcyjny parowy o wymiarach min. 63x63cm, gł. 70cm - 1 szt. (od 5KW, 16A), przenośna płyta indukcyjna umieszczona na ladzie prezentacyjnej - 2szt. (od 1,8 KW x 2, 16A), 12) wbudowania pieca konwencyjnego parowego, o którym mowa w pkt. 12 w ścianę oddzielającą zaplecze kuchenne od punktu prezentacyjnego, 13) organizacji zaplecza kuchennego części restauracyjnej oraz punktu prezentacyjnego wyposażonego w meble oraz sprzęt kuchenny w którym będzie się znajdować stanowisko z wodą bieżącą (zapewnienie zimnej i ciepłej wody) - zlewozmywak dwukomorowy z podgrzewaczem wody (10A) oraz kranem bezdotykowym na fotokomórkę - 1szt., (10A), dostęp do prądu, sprzęt AGD w tym: lodówka 1 szt. o pojemności 200l (od 2KW, 10A), czajnik - 1szt. (od 1,5KW, 10A); piec konwencyjny parowy o wymiarach min. 63x63cm, gł. 70cm - 1szt. (od 5KW, 16A); przenośna płyta indukcyjna - 2 szt. (od 1,8 KW x 2, 16A); umywalka do mycia rąk z podgrzewaczem wody (10A) i kranem bezdotykowym na fotokomórkę - 1 szt. (10A); lada chłodnicza o wymiarach min. szer. 120cm, dł. 210cm -1szt. (od 2KW, 10A), 14) przyłączenia wody do zlewozmywaka oraz umywalki z kranem bezdotykowym na fotokomórkę, 15) przyłączenia pieców konwencyjno parowych, o których mowa w pkt. 12 i 13 pod okap znajdujący się na zapleczu kuchennym, 16) zapewnienia i podłączenia okapu (od 0,8KW, 10A) na zapleczu kuchennym nad przenośnymi płytami indukcyjnymi, o których mowa w pkt. 13 oraz zapewnienie wentylacji, 17) zapewnienia wymogów HACCP na stoisku, w tym na zapleczu gastronomicznym, 18) organizacji miejsca spotkań i rozmów biznesowych dla co najmniej 6-10 osób wyposażonego w meble, 19) organizacji zaplecza technicznego wraz z wyposażeniem w meble, w tym: wieszak na ubrania - 1szt., kosz na śmieci - 1szt., regał z półkami o wymiarach min. 100x50cm, h=100cm - 3szt., stół kwadratowy -1 szt., 20) umieszczenia drzwi oddzielających część wystawienniczą stoiska od zaplecza kuchennego i technicznego zamykanych na klucz, 21) rozprowadzenia i podłączenie mediów, 22) doprowadzenia prądu z przyłącza głównego oraz zapewnienie gniazd elektrycznych, odpowiedniej ilości mocy elektrycznej dostosowanej do sprzętu elektrycznego znajdującego się na stoisku, gniazda elektryczne 24h/24h, 23) demontażu stoiska po zakończeniu targów, 24) zapewnienia grafiki stoiska w postaci plansz, plakatów, wykonanej na materiałach umożliwiających jej podświetlenie oraz nawiązującej do polskiej tradycji (elementy krajobrazu, elementy przyrodnicze, elementy architektury) i przedstawiającej polskie produkty uczestniczące w systemie Chronionych Nazw Pochodzenia, Chronionych Oznaczeń Geograficznych, Gwarantowanych Tradycyjnych Specjalności, 25) sprzątania stoiska przed przekazaniem go Ministerstwu Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także w trakcie i po zakończeniu targów oraz po demontażu konstrukcji, 26) zapewnienia obsługi technicznej stoiska w trakcie trwania targów oraz wyposażenia stoiska niezbędnego do prawidłowej realizacji udziału w targach, 27) transportu obsługi, ekspozycji, wyposażenia, zapewnienia parkingu podczas rozładunku, 28) pokrycia wszelkich opłat obowiązkowych nakładanych przez organizatorów targów Salone del Gusto, w tym kosztów wymaganych pozwoleń, karnetów upoważniających do wejścia i wjazdu obsługi stoiska, wywozu śmieci, doprowadzenia i użytkowania energii elektrycznej, wentylacji, pozwoleń dotyczących sprzedaży i degustacji produktów, 29) zapewnienia miejsca parkingowego wraz z przyłączem do energii dla samochodu chłodni (od 2KW, 10A) z produktami tradycyjnymi przeznaczonymi do prezentacji oraz degustacji, 30) zapewnienia worków biodegradowalnych na śmieci zgodnie z wymaganiami organizatora targów Salone del Gusto, 31) wykonania zabudowy z materiałów spełniających warunki zgodne z przepisami bezpieczeństwa i higieny pracy oraz z przepisami z zakresu ochrony przeciwpożarowej, 32) umieszczenia na stoisku logo MRiRW - 1 szt., zgodnie z załącznikiem nr 5 do umowy: Logo MRiRW, logo WPHiI - 1 szt. zgodnie z załącznikiem nr 6 do umowy: Logo WPHiI, logo KSOW - 1 szt. zgodnie z załącznikiem nr 7 do umowy: Logo KSOW, rozmieszczenie według projektu, 33) zamieszczenia na stoisku logotypów i sloganów zgodnie z załącznikiem nr 4 do umowy: Wykaz logotypów i sloganów, 34) umieszczenia na stoisku logo chronionej nazwy pochodzenia oraz chronionego oznaczenia geograficznego według warunków określonych w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 628 2008 z dnia 2 lipca 2008 r. zmieniającym rozporządzenie (WE) nr 1898 2006 określające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 510 2006 w sprawie ochrony oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i środków spożywczych Dz. Urz. UE L 173 z 03.07.2008, str. 3, 35) umieszczenia na stoisku logo gwarantowanej tradycyjnej specjalności według warunków określonych w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 1216 2007 z dnia 18 października 2007r. ustanawiającym szczegółowe zasady wykonania rozporządzenia Rady (WE) nr 509 2006 w sprawie produktów rolnych i środków spożywczych będących gwarantowanymi tradycyjnymi specjalnościami (Dz. Urz. UE L 275 z 19.10.2007, str. 3), 36) umieszczenia na stoisku napisu POLSKA w języku włoskim. Powyższy opis zabudowy polskiego stoiska narodowego zostanie wykonany zgodnie z koncepcją zabudowy, projektem oraz załącznikiem nr 6 do SIWZ: Przewodnik dla wystawców, jak i z załącznik nr 7 do SIWZ: Organizacja targów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 799500008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.fapa.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach