Przetargi.pl
„ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW”

Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów ogłasza przetarg

  • Adres: 18-300 Zambrów, Fabryczna 8A
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 737271031
  • Data zamieszczenia: 2024-01-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedszkole Samorządowe Gminy Zambrów
    Fabryczna 8A
    18-300 Zambrów, woj. podlaskie
    tel. 737271031
    REGON: 380599005
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „ZAKUP I SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW NA POTRZEBY KUCHNI PRZEDSZKOLA SAMORZĄDOWEGO I ODDZIAŁU ŻŁOBKOWEGO GMINY ZAMBRÓW”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia w zakresie części I dotyczy zakupu i dostawy mięsa i produktów mięsnych.Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.- mięso, wędliny powinny być niemrożone, świeże z ważną datą ważności do spożycia, dostarczane w czystych, zamkniętych pojemnikach- mięso surowe nie może być przewożone z wędlinami- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wad-zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany zamówienia przynajmniej na dzień przed jego realizacją (dotyczy to surowców do natychmiastowego spożycia)Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części I:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Kiełbasa krakowska sucha z szynki min. 95% mięsa kg 52 Szynka zapiekana na maśle kg 53 Kiełbasa szynkowa min. 95% mięsa kg 54 Kiełbasa z cielęciną kg 55 Kiełbaski smakusie lub równoważne kg 306 Łopatka b/k kg 1007 Parówki z szynki min. 90% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g, bez konserwantów kg 508 Polędwica sopocka 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 109 Schab wieprzowy b/k kg 10010 Szynka biebrzówka 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 1011 Szynka gotowana 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 812 Szynka krucha 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 1013 Szynka sołtysówka 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 814 Szynka świeża wieprzowa kg 10015 Szynka świeża wieprzowa kulka kg 4016 Szynka z beczki 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 817 Kiełbasa żywiecka min 95% mięsa kg 518 Polędwica miodowa 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 819 Schab jak z prodiża 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 820 Polędwica wiejska 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 821 Szynka wędzona 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 522 Szynka na krajalnicę 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 823 Mielonka królewiecka 95% mięsa i nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g kg 524 Karczek wieprzowy bez kości kg 1025 Wołowina, łopatka b/k kg 4026 Wołowina zrazowa b/k kg 203. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części II dotyczy zakupu i dostawy nabiału. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części II :Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Ser żółty pełnotłusty kg 72 Jogurt grecki gęsty 400ml (skład: mleko, kultury bakterii) szt 303 Jogurt owocowy 150g mix – zaw. cukru4 Ser żółty pełnotłusty w plastrach 150g szt 205 Jogurt Bio naturalny 150g szt 1006 Jogurt naturalny 350g szt 1007 Jogurt Piątuś 125g lub równoważny szt 4008 Jogurt polski naturalny150g szt 1009 Masło ekstra min. 82% 200g szt 10010 Serek homogenizowany waniliowy 150g szt 15011 Serek Mascarpone 250g szt 1012 Masło b/laktozy 200g szt 613 Mlemix Zambrowski, masło min. 68% tłuszczu 200g lub równoważny szt 60014 Maślanka naturalna 1l szt 8015 Mleko b/laktozy 1l szt 1016 Mleko kozie 0,5l szt 2517 Mleko owsiane 1l szt 518 Mleko UHT 3,2% 1l szt 200019 Mleko waniliowe kartonik 200ml szt 40020 Ser żółty salami (100% tłuszczów zwierzęcych na bazie mleka) kg 1521 Serek homogenizowany naturalny 150g szt 4022 Serek Bakuś 90g lub równoważny szt 30023 Serek homogenizowany Rolmlecz 150g lub równoważny szt 20024 Serek homogenizowany Piątnica 150g lub równoważny szt 20025 Serek Łaciaty naturalny 200g lub równoważny szt 3026 Serek homogenizowany Pyszny 140g lub równoważny szt 30027 Śmietana UHT 30% 0,5l szt 25028 Śmietana kwaśna 18% 0,4l szt 4029 Ser twarogowy półtłusty 250g szt 4030 Ser twarogowy sernikowy 1kg szt 7031 Maślanka owocowa 1l l 4032 Serek do kieszonki 80g szt 10033 Jogurt Bio owocowy 140g szt 15034 Mozzarella kuleczki 125g szt 1035 Ser twarogowy plastry 150g szt 4036 Deser sojowy 125g szt 2037 Mleko migdałowe 1l l 538 Serek Twój Smak naturalny 200g lub równoważny szt 4039 Kefir naturalny 500ml szt 5040 Kefir owocowy 500ml szt 5041 Serek homogenizowany Bakoma 135g lub równoważny szt 30042 Jogurt wegański na bazie mleka kokosowego 160g szt 203. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.4. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.5. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.6. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.7. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,8. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.9. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)10. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).11. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.12. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.13. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części III dotyczy zakupu i dostawy drobiu. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części III:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Filet z indyka świeży bez kości i bez skóry kg 802 Filet z indyka maślany kg 103 Pierś gotowana z indyka kg 84 Filet z kurczaka świeży bez kości i bez skóry kg 1505 Kiełbasa sucha drobiowa (min 70% mięsa, max 10g tłuszczu na 100g) kg 76 Kurczak gotowany kg 107 Pasztet z całego kurczaka (min 80% mięsa, bez konserwantów, z obniżoną ilością soli i tłuszczu, bez MOM) kg 58 Osełka z indyka kg 89 Podudzie z kurcząt kg 7010 Polędwica z piersi indyka kg 711 Porcje rosołowe kg 30012 Skrzydło z indyka kg 5013 Skrzydło z kurczaka kg 1014 Indyk faszerowany kg 515 Szynka z piersi indyka kg 716 Udziec z indyka kg 7017 Korpus z kurczaka kg 5018 Kurczak kg 2019 Szynka drobiowa kg 520 Ćwiartka z kurczaka kg 1521 Korpus z indyka kg 5022 Szyja z indyka kg 202. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.3. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.4. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.5. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.6. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,7. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.8. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)9. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).10. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.12. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części IV dotyczy zakupu i dostawy przypraw i suchych produktów spożywczych żywienia zbiorowego. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części IV:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Ananas w puszce w syropie 580g obniżona zawartość cukru szt 302 Aromat do ciasta 9g szt 103 Bazylia suszona 10g szt 304 Biszkopty 500g szt 805 Biszkopty 120g szt 2006 Biszkopty mini 150g szt 1007 Brzoskwinia połówki w syropie 820g obniżona zawartość cukru szt 408 Budyń bez cukru 40g szt 1009 Chipsy jabłkowe 40g szt 10010 Chleb tostowy wieloziarnisty szt 4011 Chleb tostowy pszenny szt 2012 Chrupki kukurydziane 50g szt 5013 Chrupki pałki tygryski lub równoważny 50g szt 5014 Ciastka Belvita 50g lub równoważny szt 25015 Cieciorka w puszce 400g szt 4016 Cukier 1kg szt 13017 Cukier puder 500g szt 3018 Cukier waniliowy 32g szt 4019 Curry 20g szt 2020 Czosnek granulowany 20g szt 15021 Drożdże świeże 100g szt 1522 Drożdże instant 8g szt 2023 Dżem niskosłodzony 280g szt 15024 Fasola puszka 400g szt 7025 Galaretka owocowa różne smaki 75g szt 13026 Groch połówki 500g szt 2027 Groszek konserwowy 400g szt 7028 Herbata lipowa 20 torebek 100% szt 2029 Herbata Lipton lub równoważny 100 torebek szt 830 Herbata miętowa 20 torebek 100% szt 2031 Herbata rumiankowa 20 torebek 100% szt 2032 Herbata owocowa 20 torebek 100% szt 4033 Herbatniki Bebe lub równoważny 16g szt 30034 Herbatniki 50g szt 70035 Imbir 15g szt 1536 Kakao 150g szt 1537 Kasza bulgur 400g szt 3038 Kasza gryczana 900g szt 3039 Kasza jaglana 400g szt 1540 Kasza jęczmienna 1kg kg 4041 Kasza kukurydziana 350g szt 1542 Kasza manna 1kg szt 1043 Kasza pęczak 900g szt 3044 Kawa Inka 150g lub równoważny szt 1545 Keczup łagodny 480g (do przyg. 100g produktu zuż. min. 120g pomidorów) szt 4046 Kisiel 40g szt 4047 Koncentrat pomidorowy 0,9l 30% szt 4048 Kukurydza konserwowa 425g szt 4049 Kurkuma 15g szt 1550 Kasza kuskus perłowa 400g kg 2051 Len mielony 100g szt 552 Liść laurowy 6g szt 3053 Lubczyk 10g szt 5054 Majeranek 20g szt 3055 Majonez bez konserwantów 900g szt 4056 Makaron bezglutenowy świderki 250g szt 557 Makaron świderki pełne ziarno 400g szt 5058 Makaron kolanka 400g szt 3059 Makaron muszelki 400g szt 2060 Makaron nitki 400g szt 4061 Makaron w kształcie ryżu 250g szt 2062 Makaron spaghetti 400g szt 5063 Makaron spaghetti pełne ziarno 400g szt 4064 Makaron świderki 400g szt 6065 Makaron zacierka 250g szt 3066 Masło orzechowe 500g 100% szt 667 Mąka kukurydziana 1kg szt 3068 Mąka ryżowa 1kg szt 569 Mąka pszenna typu 550 1kg szt 5070 Mąka tortowa typu 450 1kg szt 15071 Mąka ziemniaczana 1kg szt 1572 Migdały płatki 75g szt 1073 Miód pszczeli naturalny 1250ml szt 4074 Misie Lubisie 30g lub równoważny szt 20075 Mus owocowy 120g 100% szt 40076 Musztarda łagodna 200g szt 1077 Ocet jabłkowy 500ml szt 1078 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia roślinny o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonasyconych poniżej 40% - 1l szt 9079 Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 1l l 1580 Oregano 10g szt 2081 Orzechy ziemne bez soli 100g szt 12082 Orzechy włoskie łuskane 200g szt 1583 Otręby owsiane 200g szt 1584 Paluszki Lajkonik Junior 60g lub równoważny szt 30085 Papryka słodka mielona 20g szt 4086 Pieprz cytrynowy mielony 20g szt 2087 Pieprz czarny mielony 20g szt 5088 Pieprz ziołowy 30g szt 6089 Płatki czekoladowe 500g szt 3090 Płatki jaglane 400g szt 1591 Płatki kukurydziane bez glutenu 500g szt 5092 Płatki orkiszowe 200g szt 1593 Płatki owsiane 500g szt 2094 Płatki ryżowe 500g szt 1595 Płatki żytnie 400g szt 1596 Pomidor krojony bez skóry 200g w puszce szt 3097 Pomidory suszone w oleju 280g szt 1598 Proszek do pieczenia 30g szt 2099 Przecier pomidorowy Passata 720ml szt 40100 Rodzynki 100g szt 40101 Ryż 1kg szt 40102 Sezam 150g szt 10103 Sezamki klasyczne 27g szt 400104 Słonecznik łuskany 100g szt 200105 Smoothie owocowe 250ml 100% szt 140106 Soczek wieloowocowy 100% kartonik 200ml (o zaw. Cukru poniżej 10g w 100ml) szt 1000107 Soczewica czerwona 400g szt 20108 Soda 70g szt 5109 Sok tłoczony 5l 100% szt 70110 Sok Kubuś GO 300ml lub równoważny szt 500111 Sok Kubuś Immuno 200ml lub równoważny szt 120112 Sól niskosodowa 350g szt 30113 Sól morska naturalna 1kg szt 60114 Szczaw konserwowy 830g szt 20115 Tuńczyk w sosie własnym – duże kawałki- puszka 185g szt 40116 Tymianek 10g szt 20117 Wafel Knoppers 25g lub równoważny szt 120118 Wafle Andruty 20g lub równoważny szt 400119 Wafle ryżowe naturalne bez dodatku cukru, soli, tłuszczów op. 120g szt 10120 Woda niskozmineralizowana niegazowana 0,7l szt 130121 Woda Primavera 5l lub równoważny szt 100122 Woda Żywiec 5l lub równoważny szt 50123 Ziele angielskie 15g szt 20124 Żurawina suszona cała 100g szt 10125 Żurek śląski żytni na zakwasie bez konserwantów 0,5l szt 10126 Wafle ryżowe naturalne 15g szt 300127 Chrupki kukurydziane Kręcone 25g szt 400128 Wafle ryżowe z polewą 24g szt 300129 Baton owocowo-orzechowy 25g bez cukru szt 300130 Baton zbożowy kakaowy bez cukru 25g szt 300131 Baton owoce liofilizowane 10g szt 300132 Ciasteczka Sante Fit 50g lub równoważny szt 300133 Mini wafle kukurydziane z polewą 35g szt 2002. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.3. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.4. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.5. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.6. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,7. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.8. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)9. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).10. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.12. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części V dotyczy zakupu i dostawy świeżego pieczywa i wyrobów piekarniczych. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Szczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części V:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Bułeczka 30g szt 65002 Bułka grahamka 70g szt 7003 Bułka owsiana 50g szt 3004 Bułka dyniowo-słonecznikowa 60g szt 1005 Bułka mamma mia 70g szt 1006 Bułka maślana 50g szt 2007 Bułka słodka 70g szt 4008 Chałka 200g szt 809 Chleb z niską zawartością glutenu 400g szt 1010 Chleb babuni 600g szt 10011 Chleb rodzynkowy 400g szt 1512 Chleb razowy 500g szt 3013 Chleb razowy ze słonecznikiem 350g szt 3014 Chleb wiejski 900g szt 7015 Chleb domowy 900g szt 4016 Chleb graham z ziarnami 500g szt 2017 Chleb z dynią 400g szt 3018 Chleb tygrysi 500g szt 4019 Chleb zwykły krojony 500g szt 20020 Chleb żytni na maślance 400g szt 2021 Baton pszenny 250g szt 4022 Pączek 70g szt 50023 Rogal maślany 70g szt 30024 Drożdżówka 300g szt 5025 Bułka kajzerka 50g szt 40026 Chleb żytni razowy 400g szt 1027 Ciastka z ziarnami kg 1528 Ciastka domowe kg 1529 Bułka tarta kg 502. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.3. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.4. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.5. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.6. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,7. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.8. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)9. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).10. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.12. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części VI dotyczy zakupu i dostawy świeżych owoców i warzyw oraz jaj. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.Cechy wspólne dla asortymentu - wygląd charakterystyczny, naturalny dla każdego rodzaju produktu, bez naleciałości pleśniowych, świeże, pierwsza klasa jakości, produkty kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, jak i po odpowiednim czasie przechowywania w warunkach zapewniających minimalne zmiany w wyglądzie i podstawowych parametrach opisujących ich własności, odpowiednio zapakowane, transport do Zamawiającego musi zapewniać pełnowartościowość produktów.Zamawiający odmówi przyjęcia warzyw i owoców porażonych mokrą bądź suchą zgnilizną, zapleśniałych, zgnitych, zaparzonych, zwiędniętych, zafermentowanych, porażonych chorobami, z obcym zapachem, uszkodzonych mechanicznie (w tym uszkodzenia powstałe w czasie transport od Wykonawcy do Zamawiającego zmarznięcia, zaparzenia, zwiędnięcia itp., będące wynikiem transportowania produktów w nieodpowiednich warunkach), uszkodzonych przez szkodniki, z obecnością szkodników lub ich pozostałości, łykowatych, miękkich, ze sparciałymi korzeniamiSzczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VI:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Ananas wielkość klasa 10-12 szt 302 Arbuz (VI) kg 503 Awokado szt 204 Banany kg 4005 Bataty kg 106 Borówka amerykańska (VI) kg 207 Botwinka 500g pęczek szt 208 Brokuł szt 309 Brzoskwinia kg 8010 Burak czerwony kg 8011 Buraczek wiórki 500g szt 2012 Burak gotowany 500g szt 2013 Cebula kg 15014 Cebula cukrowa kg 6015 Cukinia kg 2016 Cykoria szt 1517 Cytryna kg 1518 Czereśnie (VI) kg 1519 Czosnek szt 1020 Dynia kg 3021 Gruszka kg 30022 Jabłka kg 40023 Jajka świeże duże (63g-73g) szt 300024 Kalafior szt 2025 Kalarepa szt 10026 Kapusta biała kg 3027 Kapusta czerwona kg 2028 Kapusta kiszona kg 10029 Kapusta młoda (V-VI) szt 3030 Kapusta pekińska kg 6031 Kiełki rzodkiewki 50g szt 1532 Kiwi kg 10033 Koper pęczek 20g szt 20034 Mandarynki bezpestkowe kg 14035 Marchew – jakość I kg 25036 Melon żółty kg 3037 Morela kg 2038 Nektarynka kg 7039 Ogórek kiszony kg 7040 Ogórek zielony kg 15041 Ogórek zielony gruntowy od V kg 3042 Papryka kg 10043 Pieczarki kg 2044 Pietruszka korzeń – jakość I kg 20045 Pietruszka zielona natka 45g pęczek szt 14046 Pomarańcza kg 20047 Pomidor kg 15048 Pomidor koktajlowy kg 3049 Por szt 12050 Roszponka 100g szt 2051 Rukola 100g szt 3052 Rzepa biała kg 4053 Rzodkiewka 200g szt 20054 Sałata masłowa szt 6055 Sałata lodowa szt 5056 Sałata rzymska szt 1557 Seler korzeń kg 20058 Szczypior 25g pęczek szt 10059 Śliwka kg 8060 Truskawki (V,VI) kg 7061 Winogrono kg 5062 Ziemniaki kg 200063 Ziemniak młody (V,VI) kg 3002. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.3. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.4. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.5. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.6. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,7. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.8. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)9. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).10. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.12. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.Przedmiot zamówienia w zakresie części VII dotyczy zakupu i dostawy mrożonych ryb, warzyw i owoców. Dostawa odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczany następnego dnia od daty złożenia zamówienia.- mrożonki mają być dostarczone do placówki nie rozmrożone- dostarczanie towaru własnym transportem spełniającym wymagania sanitarne i higieniczne- w przypadku dostarczenia wadliwego towaru reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie, wykonawca zobowiąże się wymienić towar na wolny od wadSzczegółowy wykaz ilościowy i asortymentowy dla części VII:Lp. Nazwa Towaru j.m. Szacowana ilość dostawy od1.01.2024r. do 30.06.2024r.1 Brokuły mrożone 2,5kg kg 82 Czarna porzeczka 2,5kg kg 103 Fasola szparagowa zielona cięta 2,5kg kg 104 Frytki karbowane do pieczenia w piekarniku 750g szt 305 Jagody 2,5kg kg 86 Mango 2,5kg kg 57 Marchewka kostka 2,5kg kg 158 Marchewka mini 2,5kg kg 209 Mieszanka kompotowa 2,5kg kg 10010 Paluszki rybne 100% filet z ryb białych (mintaj, morszczuk) bez ości kg 2011 Filet z miruny gruby bez skóry 5% glazury kg 15012 Szpinak rozdrobniony brykiet 2,5kg kg 613 Truskawki bez szypułek 2,5kg kg 3014 Wiśnie bez pestek 2,5kg kg 1515 Kostka z miruny kg 3016 Mieszanka warzywna 7 składników 2,5kg kg 1517 Kalafior różyczki 2,5kg kg 2018 Groszek mrożony 2,5kg kg 819 Marchew z groszkiem 2,5kg kg 3020 Brukselka 2,5kg kg 521 Filet z dorsza bez skóry 5% glazury kg 2022 Dynia 2,5kg kg 3023 Filet z mintaja bez skóry 5% glazury kg 4024 Kostka z łososia kg 302. Artykuły spożywcze jeżeli jest to wymagane muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu ofertowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.3. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do budynku Przedszkola Samorządowego Gminy Zambrów oraz wniesienie towaru do pomieszczenia magazynowego w budynku placówki. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.4. W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis „lub równoważny", gdy przedmiotu zamówienia nie można opisać za pomocą dostatecznie dokładnych określeń. Zamawiający może w opisie przedmiotu zamówienia zastosować znaki towarowe wraz z zapisem „lub równoważny") Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, niepogorszonych.5. Oprócz składu liczą się walory smakowe produktów, dlatego nie jest możliwa dostawa produktu równoważnego bez uzgodnienia i akceptacji Zamawiającego.6. Produkty spożywcze objęte dostawą powinny spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi:a) Posiadać odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty,b) Posiadać odpowiednie oznakowanie, czyli datę minimalnej trwałości i termin przydatności do spożycia,c) Posiadać odpowiedni system przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu,d) Posiadać odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu,7. Muszą odpowiadać normom jakościowym a w przypadku warzyw i owoców świeżych muszą być klasy I, którą określa Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) Nr 543/2011 z dnia 7 czerwca 2011 r. ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady Europy (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw.8. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r., poz.2132)9. Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymagania, o których mowa w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (D.U. 2016, poz. 1154).10. Na każde żądanie Zamawiającego Wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi.11. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. W takim przypadku Zamawiający może zastosować kary umowne o których mowa w §5 Umowy, z rozwiązaniem umowy włącznie.12. Wykonawca jest obowiązany do uznania reklamacji wad ukrytych dostarczonych produktów i bezzwłocznej wymiany produktów wadliwych oraz uznania zwrotu produktów przeterminowanych lub nieświeżych. Wymiana na towar pełnowartościowy dokonana zostanie przez Wykonawcę w terminie nie dłuższym jak podany przez Zamawiającego w zgłoszeniu tego faktu, jednak nie później jak w ciągu 24 godzin.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach