Przetargi.pl
ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim ogłasza przetarg

  • Adres: 97-200 Tomaszów Mazowiecki, ul. Cekanowska 5
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 044 7237353 , fax. 044 7233489
  • Data zamieszczenia: 2015-01-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Tomaszowie Mazowieckim
    ul. Cekanowska 5 5
    97-200 Tomaszów Mazowiecki, woj. łódzkie
    tel. 044 7237353, fax. 044 7233489
    REGON: 00470072800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    ZAKUP GORĄCEGO POSIŁKU WRAZ Z USŁUGĄ WYDANIA LUB DOWOZU GORĄCEGO POSIŁKU KLIENTOM MOPS w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego jest zakup gorącego posiłku wraz z usługą wydania go osobom wskazanym przez Zamawiającego w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) w maksymalnej ilości 230 wydanych posiłków dziennie, w tym: - Maksymalnie 180 posiłków dziennie, w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych, w tym: maksymalnie 175 posiłków dziennie będzie wydawanych w punkcie żywieniowym w dzielnicy Centrum i maksymalnie 5 posiłków dziennie po dowiezieniu przez Wykonawcę do Domu Dziennego Pobytu Al. Piłsudskiego 34 w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni wolnych od pracy i dni świątecznych. - Maksymalnie 50 posiłków dziennie wraz z usługą dowozu do domu klienta na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego, w okresie od 02.02.2015r. do 31.12.2015r. (z zastrzeżeniem opcji) we wszystkie dni tygodnia. Na dni wolne od pracy tj. niedzielę i święta przewiduje się dowóz gorącego posiłku w soboty lub w dni poprzedzające święta. - W przypadku niewykorzystania którejkolwiek z maksymalnej ilości posiłków określonych powyżej niewykorzystana ilość posiłków zwiększa kolejny maksymalny limit posiłków. 2. Miejsce przygotowywania i wydawania posiłków (nie dotyczy posiłków wydawanych w Domu Dziennego Pobytu) - lokal (zwany dalej jako punkt żywieniowy) spełniający wymogi sanitarno - higieniczne dopuszczony przez SANEPID do prowadzenia zbiorowego żywienia, wyposażony w wc, z umywalką (wyposażony w podstawowe środki sanitarne), dostępny bezpłatnie dla klientów MOPS. W lokalu winno znaleźć się miejsce na pozostawienie okrycia wierzchniego (wieszaki). Punkt wydawania posiłków musi być zlokalizowany w budynku ogrzewanym, w którym zorganizowane będzie co najmniej 40 miejsc siedzących (przy stołach). 3. Gorący posiłek winien być wydawany klientom MOPS na podstawie list wystawionych przez Zamawiającego. 4. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. Gorący posiłek będzie przygotowywany w punkcie gastronomicznym znajdującym się na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego. 5. Gorący posiłek będzie wydawany w dni robocze w godzinach od 11.00 do 14.00, w punkcie wydawania posiłków, który spełnia wymogi sanitarne na terenie miasta Tomaszowa Mazowieckiego w dzielnicy Centrum. Dzielnica Centrum obejmuje w rozumieniu niniejszej specyfikacji obszar miasta Tomaszowa Mazowieckiego znajdujący się pomiędzy ulicami: Mościckiego, Mireckiego, Nowy Port, Wodnej, Św. Antoniego, O. Lange, Jana Pawła II, Podleśnej, Legionów, Piłsudskiego, Gen. Józefa Hallera, Mostowej, Zawadzkiej, Orzeszkowej, Barlickiego, Warszawskiej, Św. Antoniego, Granicznej, Jana Pawła II, Podleśnej, Gen. Józefa Bema. 6. W przypadku gorących posiłków dowożonych do domu klienta lub do Domu Dziennego Pobytu gorący posiłek musi być zapakowany w pojemniki z atestem PZH zamykanych hermetycznie i dowieziony w godzinach od 11.00 do 14.00 środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności spełniającymi podstawowe wymagania sanitarno - higieniczne. 7. Gorący posiłek winien składać się z dwóch dań tj. zupy i dania tak zwanego drugiego dania lub dania obiadowego: - zupy - minimum 0,5 l zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym z zawartością: makaronu lub kaszy lub ryżu lub ziemniaków oraz minimum 200g pieczywa; - danie tak zwane drugie danie w postaci: 200g wkładu mięsnego lub ryby (waga po przetworzeniu) np.: klopsiki w sosie, kotlet schabowy, kotlet z piersi z kurczaka, kotlet z pieczarkami, ryba, gulasz wieprzowy, wołowy, drobiowy, wieprzowina po chińsku, podroby np.: wątróbka, żołądki. Dodatki do mięsa: 250g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek (waga po przetworzeniu) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu), lub danie obiadowe nie mniej niż 400 g (waga po przetworzeniu): bigos z mięsem, kapusta z grochem, gołąbki mięsne w sosie pomidorowym (waga bez sosu), placki ziemniaczane z sosem, naleśniki np.: z białym serem lub z mięsem, krokiety z mięsem lub z grzybami, pierogi z kapustą i mięsem lub z kapustą i grzybami. Dopuszcza się raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa i zastąpieniem go produktami z zawartością białka zwierzęcego np.: jaja - 4 szt. w sosie oraz dodatki do posiłku bez mięsa: 250g gotowanej kaszy, ryżu, makaronu, klusek (waga po przetworzeniu) lub 300g ziemniaków (waga po przetworzeniu), oraz 150g surówki (waga po przetworzeniu). Obiady powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania. Posiłki muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. 2.9 Jadłospis posiłków na 8 tygodni wraz z gramaturą Wykonawca winien przedłożyć najpóźniej w dniu zawarcia umowy Zamawiającemu. Kolejne jadłospisy Wykonawca winien przedłożyć Zamawiającemu do zatwierdzenia z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji. Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki w postaci drugiego dania. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania na każdy dzień tygodnia innego posiłku. 2.10 Jadłospis powinien być urozmaicony i uwzględniać sezonowość potraw. W przypadku obiadów dowożonych jadłospis powinien uwzględniać potrawy świąteczne wywodzące się z tradycji kuchni polskiej. W przeciągu 10 dni roboczych (2 tygodni) dania nie mogą się powtarzać. Kolejność poszczególnych pozycji jadłospisów określa i realizuje samodzielnie Wykonawca. Zamawiający dopuszcza możliwość do zmiany jadłospisu pod warunkiem, że będą spełnione warunki specyfikacji istotnych warunków zamówienia określone w punkcie 2.8 po uprzednim zaaprobowaniu przez Zamawiającego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://mopstomaszow.nbip.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach