Przetargi.pl
wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 1 stycznia 2016 do 31grudnia 2016r.

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 56-200 Góra, ul. Poznańska 23
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 0-65 5432201, 5432473 , fax. 0-65 5432201
  • Data zamieszczenia: 2015-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Poznańska 23 23
    56-200 Góra, woj. dolnośląskie
    tel. 0-65 5432201, 5432473, fax. 0-65 5432201
    REGON: 41003962500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgora.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 1 stycznia 2016 do 31grudnia 2016r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 1 stycznia 2016 do 31 grudnia 2016r: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole -Ślubów 54 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Witoszyce 10 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Glinka 6 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole -Czernina ul. Szkolna 2 Przygotowania w ramach prowadzonej działalności ciepłych dwudaniowych posiłków. Każdy posiłek będzie składał się z: 1) zupy i pieczywa, 2) drugiego dania z kompotem owocowym. Jedna porcja zupy musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 300 gramów. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki lub zamiennie ryż, kasza, makaron. Kompot lub napój 200 ml. Raz w tygodniu danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, kluski, pyzy itp, gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Tygodniowy jadłospis należy przygotować zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach - załącznik nr 2, (Dz. U. z 2015 poz. 1256), ze szczególnym uwzględnieniem: zapotrzebowania energetycznego dzieci i młodzieży w odniesieniu do obiadu zgodnie z aktualnymi normami żywieniowymi; zastosowania różnorodnych środków spożywczych i odpowiednich ich porcji w posiłkach dziennych i tygodniowych (produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa, owoce, mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona strączkowe i inne nasiona, tłuszcze, mleko lub produkty mleczne, napoje i inne produkty); wytycznych dotyczących potraw smażonych, tj. a) produkty zbożowe lub ziemniaki, b) mięso, ryby, jaja, orzechy, nasiona strączkowe i inne nasiona - nie więcej niż raz w tygodniu, przygotowanych przy wykorzystaniu wskazanych tłuszczów spożywczych; wytycznych dotyczących stosowania (ograniczenia lub wyeliminowania innych produktów), tj. cukier, sól, tłuszcze, sód, koncentraty spożywcze i inne wskazane w w/w Rozporządzeniu. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 750 kcal. Temperatura wydawanego posiłku winna mieścić się w granicach 63 - 75 stopni Celsjusza. Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zezwalającego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki środkiem transportu posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie żywienia cateringowego zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2015 poz. 594). Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie wykonawcy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgora.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach