Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 56-200 Góra, ul. Poznańska 23
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 0-65 5432201, 5432473 , fax. 0-65 5432201
- Data zamieszczenia: 2013-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. Poznańska 23 23
56-200 Góra, woj. dolnośląskie
tel. 0-65 5432201, 5432473, fax. 0-65 5432201
REGON: 41003962500000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.opsgora.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 2 stycznia 2014 do 31grudnia 2014r - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest wytwarzanie, dostawa dwudaniowego posiłku osobom uprawnionym w 4 szkołach podstawowych na terenie gminy Góra w okresie od 2 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r.: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole -Ślubów 54 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Witoszyce 10 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole - Glinka 6 Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole -Czernina ul. Szkolna 2 W wykonaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do : Przygotowania w ramach prowadzonej działalności ciepłych dwudaniowych posiłków. Każdy posiłek będzie składał się z : 1) zupa + pieczywo - 2) drugiego dania i kompotu lub napoju . Przy czym raz w tygodniu drugie danie ma stanowić danie barowe oraz raz w tygodniu drugie danie zamiast mięsa porcja z rybą. Jedna porcja zupy musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 300 gramów. Jedna porcja drugiego dania musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gramów, w tym mięso 100 gramów i surówka 100 gramów oraz ziemniaki lub zamiennie ryż, kasza , makaron. Kompot lub napój 200 ml. Raz w tygodniu danie barowe mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem, kluski, pyzy itp., gołąbki lub krokiety w ilości 200 gramów. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność i muszą być sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Posiłek, sposób jego przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225z późn. zm.). Wykonawca musi posiadać aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zezwalającego na prowadzenie działalności w zakresie objętym zamówieniem. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Wykonawca zadba o czystość termosów w których odbywać się będzie transport posiłków. Wykonawca będzie dostarczać posiłki środkiem transportu posiadającym wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie żywienia cateringowego zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz.U. Nr 171, poz.1225 ze zmianami). Kaloryczność każdego posiłku nie może być mniejsza niż 750 kcal. Temperatura wydawanego posiłku winna mieścić się w granicach 60 - 75 stopni Celsjusza. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki zarówno pod względem higienicznym jak i kalorycznym. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w obowiązujących przepisach oraz w SIWZ, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę. Dostarczania posiłków do szkół w następujących planowanych dziennych ilościach: Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Ślubowie - 50 posiłków Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Witoszycach - 26 posiłków Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Glince - 30 posiłków Zespół Szkoła Podstawowa i Przedszkole w Czerninie - 85 posiłków Zamawiający do celów prawidłowego przygotowania oferty uśrednił ilość dzieci w skali roku kalendarzowego. Szacunkowa ilość uczniów objętych dożywianiem to ok. 159 dzieci miesięcznie, szacunkowa liczba posiłków miesięcznie 2887 szt. średnia ilość posiłków rocznie 34640 szt. Podane w zestawieniu szacunkowe ilości dzieci i posiłków sporządzone zostały w oparciu o dane z roku ubiegłego i służą jedynie orientacyjnemu określeniu wielkości przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie gwarantuje w żaden sposób, że podane ilości zostaną osiągnięte w okresie trwania umowy. Podane ilości w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości zamówienia w zależności od ilości osób objętych dożywianiem. Zamawiający zapłaci w cyklu miesięcznym za rzeczywistą ilość dzieci korzystających z dożywiania. Dostarczania we wskazane miejsce przez szkołę posiłków oraz naczyń jednorazowych ze sztućcami jednorazowymi. Naczynia i sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Koszt zakupu i dostarczania naczyń jednorazowych ponosi Wykonawca; Wykonawca dostarcza naczynia i sztućce minimum dzień przed wydawaniem posiłku. Dostarczania posiłków we wszystkie dni nauki szkolnej do szkół w godzinach pomiędzy 10.00- 12.00; Uzgodnienia z dyrektorami poszczególnych szkół dokładnego czasu wydawania posiłków i zastosowania się do wskazań Dyrektora. Wykonawca zawiadomi na piśmie w terminie do 5 dni Zamawiającego o uzgodnieniach; sporządzania jadłospisów uwzględniających 10 dniowe menu oraz stosowania się do zapisów jadłospisu, Ponoszenia kosztów załadunku, transportu oraz rozładunku wszystkich dostaw posiłków w miejsce wskazane w szkołach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany zmniejszenia lub zwiększenia ilości dziennej zamawianych posiłków w zależności od bieżących potrzeb zgłaszanych przez dyrektorów szkół. Wykonawca uwzględniać będzie przy przygotowaniu posiłków zmienione ilości, które zostaną zgłoszone przez upoważnionych pracowników w dniu poprzedzającym do godziny 15.00 Planowane ilości określone dla poszczególnych szkół mogą ulec zmianie, zmniejszeniu lub zwiększeniu w przypadku zmiany ilości dzieci objętych dożywianiem bądź wystąpienia innych okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo zachowania należytej staranności. W przypadku zamawiania mniejszych ilości posiłków, Wykonawca nie będzie miał z tego tytułu roszczenia;Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy Zamawiający ma prawo kontrolowania Wykonawcy w trakcie realizacji zamówienia; Wykonawca zapewni odbiór resztek po posiłkach oraz dostarczy na nie pojemniki; Wykonawca oświadcza, że dysponuje odpowiednim zapleczem gospodarczym i osobowym na przygotowanie i dowóz gorących posiłków do wskazanych przez Zamawiającego szkół. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555231003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.opsgora.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum oraz osób dorosłych objętych wsparciem Ośrodka Pomocy Społecznej w Lądku-Zdroju
Dodano: 2016-07-27 - Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 20 im. Orła Białego w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-22 - Dostarczenie, przygotowanie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego Nr 9 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-18 - Dożywianie uczniów Zespołu Szkół Licealno-Gimnazjalnych w Mirsku, Szkoły Podstawowej w Giebułtowie, Szkoły Podstawowej w Krobicy, Szkoły Podstawowej w Rębiszowie, uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Mirsku
Dodano: 2016-07-12 - Prowadzenie stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 im. Bolesława Chrobrego w Kamieńcu Ząbkowickim z możliwością świadczenia usług gastronomicznych dla ludności wraz z dzierżawą pomieszczeń i wyposażenia kuchni
Dodano: 2016-07-06 - Przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 91 we Wrocławiu.
Dodano: 2016-07-05 - PROWADZENIE STOŁÓWKI W PRZEDSZKOLU NR 2 W BYSTRZYCY KŁODZKIEJ W ROKU SZKOLNYM 2016/2017
Dodano: 2016-06-29 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie obiadów dwudaniowych dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 83 im. Jana Kasprowicza we Wrocławiu w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-27 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-20 - WYBÓR WYKONAWCY USŁUG RESTAURACYJNYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU
Dodano: 2016-06-07