Przetargi.pl
Usługi żywienia zbiorowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu przy ul. Cichej 4 w Nowogrodźcu w latach 2023– 2024

Dom Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu ogłasza przetarg

  • Adres: 59-730 Nowogrodziec, Cicha 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 512728015
  • Data zamieszczenia: 2023-10-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu
    Cicha 4
    59-730 Nowogrodziec, woj. dolnośląskie
    tel. 512728015
    REGON: 384571400
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi żywienia zbiorowego dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu przy ul. Cichej 4 w Nowogrodźcu w latach 2023– 2024
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest kompleksowe świadczenie usług codziennego i całodobowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu przy ul. Cichej 4 na bazie własnych pomieszczeń kuchennych i wyposażenia kuchni Wykonawcy. Usługi obejmują w szczególności produkcję, wydawanie i dostarczanie do DPS 4 posiłków dla docelowo 30 podopiecznych przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy, w tym:- śniadania – 10 950 porcji (30 osób x 365 dni = 10 950 osobodni)- obiady – 10 950 porcji- podwieczorki – 10 950 porcji- kolacje – 10 950 porcji.Usługi żywienia zbiorowego obejmują komplet spraw związanych z dostarczaniem gotowych posiłków podopiecznym Domu Pomocy Społecznej w Nowogrodźcu na bazie własnej kuchni Wykonawcy. Tym samym Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za pracowników kuchni, produkcję, jej jakość, stan higieniczno – sanitarny pomieszczeń i urządzeń, prowadzenie dokumentacji HACCP (system analizy zagrożeń i krytycznych), zapewnienie nadzoru nad punktem kontroli, zapewnienie standardów GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna), mycie naczyń ze stołówki po dostarczonych posiłkach i przygotowanie posiłków do dystrybucji, itp. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania aktualnych przepisów prawnych obowiązujących w polskim systemie prawnym w tym zakresie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontrolowania produkcji posiłków (m.in. jakości produktów wyjściowych, tzw. ,,wsadu”, świadectwa jakości ich pochodzenia, składu, gramatury posiłków, posiadania przez personel aktualnych książeczek sanitarno – epidemiologicznych - przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie przed Powiatowym Państwowym Inspektorem Sanitarnym w Bolesławcu.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach