"POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ogłasza przetarg
- Adres: 66-530 Drezdenko, ul. Piłsudskiego 8
- Województwo: lubuskie
- Telefon/fax: tel. , fax. +48957620218
- Data zamieszczenia: 2023-12-07
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: "POWIATOWE CENTRUM ZDROWIA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Piłsudskiego 8
66-530 Drezdenko, woj. lubuskie, fax. +48957620218
REGON: 080396330 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://szpital-drezdenko.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługi społeczne w zakresie przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia Sp. z o.o. w Drezdenku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługa przygotowywania i dystrybucji do Zamawiającego całodobowych posiłków dla hospitalizowanych pacjentów, z uwzględnieniem zróżnicowania diet. Średnia dzienna ilość całodobowych posiłków: 100-120. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: I. Zamawiający określa następujące warunki udziału w postępowaniu w zakresie:1. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile to wynika z odrębnych przepisów - warunek I: Zakład Wykonawcy, w którym będzie przygotowywany przedmiot zamówienia, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, jest wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej co najmniej w zakresie nadzoru nad przygotowaniem i wydaniem wyżywienia. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunek musi być spełniony przez tego z Wykonawców, który będzie odpowiedzialny za wykonanie zakresu prac, dla których wymagane jest posiadanie ww. dokumentów.2. zdolności technicznej lub zawodowej - warunek II: o zamówienie może ubiegać się Wykonawca, który dysponuje potencjałem własnym (z podaniem podstawy dysponowania) lub będzie dysponował potencjałem podmiotów udostępniających zasoby w zakresie następującego zaplecza technologicznego, tj.: obiekt, w którym Wykonawca będzie realizował przedmiot zamówienia zawiera niezbędne pomieszczenia, wyposażenie i sprzęt pozwalający na przygotowanie minimum 120 posiłków całodobowych codziennie, zlokalizowanym w odległości nie więcej niż 100km od siedziby Zamawiającego;warunek III: o zamówienie może ubiegać się Wykonawca, który dysponuje potencjałem własnym lub będzie dysponował potencjałem podmiotów udostępniających zasoby w zakresie potencjału zawodowego w postaci co najmniej 1 osoby, posiadającej co najmniej wykształcenie średnie w zawodzie kucharz, która w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert wykonywała lub wykonuje zawód kucharza, przez okres minimum 6 miesięcy. Osoba ta zobowiązana będzie co najmniej do nadzorowania oraz przygotowywania posiłków, zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia w obszarze zamawianych diet.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki określone w powyższym ppkt I.2 muszą być spełnione przez tego z Wykonawców, który będzie realizował zakres zamówienia dla którego niezbędne jest posiadanie ww. zasobów.II. Udostępnianie zasobów:1. Wykonawca może polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków.2. W zakresie wykształcenia, kwalifikacji zawodowych Wykonawcy mogą polegać na zdolnościach podmiotów udostępniających te zasoby wyłącznie, jeżeli podmioty te będą brały udział w wykonywaniu usług wchodzących w zakres przedmiotu zamówienia, do realizacji których te zdolności są wymagane. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji niniejszego zamówienia lub inny środek dowodowy, potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów. Wykonawca zobowiązany będzie także przedstawić wraz z ofertą dokumenty określające w szczególności: a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby; b) sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia; c) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą. Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów odpowiada solidarnie z Wykonawcą, za szkody poniesione przez Zamawiającego powstałe wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba, że za udostępnienie tych zasobów podmiot nie ponosi winy.Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełnienia przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tych pomiotów podstawy wykluczenia, Zamawiający będzie żądał, aby Wykonawca zastąpił ten podmiot innym podmiotem albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu. Wykonawca nie może, po upływie terminu składania ofert powoływać się na zdolności lub sytuacje podmiotów udostępniających zasoby, jeżeli na etapie składania ofert nie polegał w danym zakresie na zdolnościach lub sytuacji tych podmiotów.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług codziennego i całodobowego żywienia 135 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lubsku w okresie od 01.01.2023 do 31.12.2023r. na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i wyposażenia .
Dodano: 2022-12-27 - Usługi codziennego żywienia 135 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lubsku w 2021roku na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i użyczonego wyposażenia kuchni.
Dodano: 2020-11-30 - Całodobowe żywienie pacjentów i dystrybucji posiłków do oddziałów
Dodano: 2020-05-05 - Usługa w zakresie przygotowywania i dystrybucji całodobowych posiłków dla pacjentów PCZ Sp. z o.o. Szpital Powiatowy w Drezdenku
Dodano: 2020-04-30 - Usługi codziennego żywienia 135 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lubsku w 2020 roku na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i użyczonego wyposażenia kuchni.
Dodano: 2019-12-05 - Usługi cateringowe realizowane na terenie miasta Gorzowa Wlkp.
Dodano: 2019-09-02 - Usługa Cateringowa podczas spotkań z lokalnym środowiskiem gospodarczym organizowanych w ramach projektu pn. „Wspólna promocja gospodarcza Gorzowa Wielkopolskiego, Bogdańca, Deszczna, Kłodawy i Santoka – etap II”
Dodano: 2019-01-10 - Usługi codziennego żywienia 135 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lubsku w 2019 roku na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i użyczonego wyposażenia kuchni.
Dodano: 2018-12-04 - Usługa Cateringowa podczas wydarzeń Forum Gospodarczego MOF GW oraz wręczenia Nagrody Gospodarczej MOF GW w ramach projektu pn. „ Wspólna promocja gospodarcza Gorzowa Wielkopolskiego, Bogdańca, Deszczno, Kłodawy i Santoka – etap II”.
Dodano: 2018-08-24 - Usługi codziennego żywienia 135 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lubsku w 2018 roku na bazie wynajmowanych pomieszczeń kuchni i użyczonego wyposażenia kuchni.
Dodano: 2017-12-06