Przetargi.pl
Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu

Zakład Opiekuńczo Leczniczy ogłasza przetarg

  • Adres: 61-858 Poznań, ul. Grobla 26
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8529468 w. 36 , fax. 061 8529567
  • Data zamieszczenia: 2015-04-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Opiekuńczo Leczniczy
    ul. Grobla 26 26
    61-858 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8529468 w. 36, fax. 061 8529567
    REGON: 63123489600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zolgrobla.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów Zakładu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla około 75 pacjentów, określona kodem 55321000-6 i 55521200-0 wg Wspólnego Słownika Zamówień CPV o wartości poniżej 207.000,00 euro. 2. Całodzienne wyżywienie powinno uwzględniać wymagania zdrowotne oraz żywieniowe człowieka i odpowiadać następującym wymogom: a. kaloryczność nie mniej niż 2600 kalorii b. posiłki dietetyczne zgodnie z zaleceniem lekarskim c. gramatura zgodnie z załącznikiem nr 5 do SIWZ d. obiady dwu daniowe plus surówki i warzywa (gotowane lub surowe) oraz kompot e. podwieczorek - składający się z pieczywa cukierniczego, deseru lub owoców f. śniadania ,kolacje - dodatki do pieczywa w co najmniej dwóch asortymentach oraz warzywa sezonowe g. pieczywo żytnie, pszenne i razowe zgodnie z potrzebami oddziałów, a do śniadania oprócz chleba w ilości 120g bułka pszenna h. posiłki powinny być uzupełnione dodatkami np. sól, cukier, musztarda, chrzan, ketchup itp. i. w czasie świąt potrawy świąteczne wywodzące się z tradycyjnej kuchni polskiej j. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty przykładowy jadłospis dekadowy zawierający, gramaturę i kaloryczność dziennych racji pokarmowych oraz uwzględniający wartości odżywcze zalecane dla żywienia podstawowego 3. Wykonawca bezwzględnie musi zapewnić dostawę wyżywienia przez wszystkie dni w roku bez względu na okoliczności zależne bądź niezależne od niego, transportem dostosowanym do wymogów sanitarno epidemiologicznych. 4. Żywność powinna być dostarczana poporcjowana i podzielona na odcinki męski, żeński I piętro i żeński parter, w termosach, które spełniają warunki techniczne i użytkowe termosów typu Cambro (lub inne równoważne). Termosy dostarcza Wykonawca. 5. Godziny dostaw posiłków: a. Śniadanie 07.00 b. Obiad 12.00 c. Podwieczorek 15.00 d. Kolacja 17.30 ( istnieje możliwość dostarczania obiadu, podwieczorku i kolacji jednym transportem) 6. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pozostałości po posiłkach we własnych pojemnikach. 7. Wykonawca zobowiązany jest do mycia i wyparzania termosów. 8. Zamawiający zgłasza zapotrzebowanie na posiłki z jednodniowym wyprzedzeniem w dni robocze, na święta w dniu je poprzedzającym, z wyszczególnieniem diet i liczby posiłków na odcinku męskim, żeńskim I piętro i żeńskim parter. Zamawiający zastrzega sobie możliwość telefonicznego korygowania liczby posiłków. 9. Zastawę stołową zapewnia Zamawiający. 10. Wykonawca będzie zobowiązany do pobierania i przechowywania próbek wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku oraz do wskazania osoby odpowiedzialnej za ich pobieranie. 11. Oceny żywienia pacjentów dokonują: a. Zamawiający b. służby sanitarne - epidemiologiczne
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 18 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zolgrobla.poznan.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach