Samodzielny Szpital Wojewódzki im. Mikołaja Kopernika w Piotrkowie Trybunalskim ogłasza przetarg
- Adres: 97-300 Piotrków Trybunalski, Rakowska 15
- Województwo: łódzkie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-09-20
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Szpital Wojewódzki im. Mikołaja Kopernika w Piotrkowie Trybunalskim
Rakowska 15
97-300 Piotrków Trybunalski, woj. łódzkie
REGON: 000636940 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital-piotrkow.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków - usługa społeczna. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Usługa przygotowywania i dostarczania posiłków w opakowaniach jednorazowych oraz dystrybucja posiłków na oddziałyZamawiającego. Ilość posiłków została określona w Załączniku Nr 1a do SWZ. Wymagania dotyczące przygotowywaniaposiłków oraz miejsca przygotowywania posiłków i ich transportu, a także wykaz diet stosowanych w Szpitalu zamieszczonow Załączniku Nr 2 do SWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczymZamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisówZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o zamówienia posiadał:a. Aktualną decyzję właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, stwierdzającą, że zakład, w którym będąprzygotowywane posiłki przeznaczone dla pacjentów spełnia konieczne wymagania niezbędne do zapewnienia higieny iwłaściwej jakości zdrowotnej w zakresie produkcji posiłków oraz usług cateringowych, zezwalającą na prowadzenie w/wdziałalności.b. Aktualną decyzja właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego, o wyrażeniu zgody na prowadzenie działalności wzakresie transportu posiłków odpowiednio przystosowanym do tego celu środkiem transportu – dla minimum 2samochodów.c. System HACCP – wdrożony i stosowany w zakładzie oraz realizacja usługi wg zasad Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) iDobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP).3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowejZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.a. Zamawiający wymaga posiadania przez wykonawcę ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresieprowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia wraz z odpowiedzialnością za produkt i szkody powstałe wwyniku wykonania usługi na sumę gwarancyjną co najmniej 1.000.000,00 zł.4) Zdolności technicznej lub zawodowejZamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie.a. Zamawiający wymaga, aby wykonawcy biorący udział w postępowaniu wykazali, że w okresie ostatnich 3 lat przedupływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, należycie wykonali aw przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonują należycie:- minimum 1 zamówienie (usługę) przygotowania i dostarczania posiłków w ilości minimum 4500 posiłkówśredniomiesięcznie;lub- zamówienia, w których jednorazowo przygotowanych i wydanych było 150 posiłków (np. obiadów), którychśredniomiesięczna ilość ogółem to minimum 4500 posiłków.Przez zamówienie (usługę) należy rozumieć zamówienie zrealizowane lub w trakcie realizacji w okresie ostatnich 3 lat przedupływem terminu składania ofert.b. Zamawiający wymaga dysponowania osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia posiadającymi odpowiedniekwalifikacje, w tym w szczególności dysponowania osobami:dietetyk,kucharz lub technik żywienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-09-28
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-04-30 - Zapewnienie gorącego posiłku w ramach realizacji projektu „Aktywna przemiana”
Dodano: 2024-04-29 - dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników turnieju szachowego zorganizowanego w ramach projektu „Łódzkie gra w szachy”
Dodano: 2024-04-22 - Wyżywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2024-04-15 - usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-03-12 - usługa cetringu w projekcie pn. „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się (...)
Dodano: 2024-02-27 - Usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla wychowanków Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Łękawie w okresie 01.02.-31.12.2024 r.
Dodano: 2024-02-07 - Catering dla Punktów Przedszkolnych w Tadzinie I Guzewie w okresie od 01.02.2024 do 31.12.2024
Dodano: 2024-01-26 - Wyżywienie pacjentów Szpitala
Dodano: 2024-01-23 - Wyżywienie pacjentów szpitala
Dodano: 2024-01-23