Województwo Lubelskie ogłasza przetarg
- Adres: 20029 Lublin, ul. Artura Grottgera
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 44 16 636 , fax. 81 44 16 535
- Data zamieszczenia: 2018-03-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Województwo Lubelskie
ul. Artura Grottgera 4
20029 Lublin, woj. lubelskie
tel. 81 44 16 636, fax. 81 44 16 535
REGON: 43101917000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://umwl.bip.lubelskie.pl/index.php?id=85
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa cateringu podczas uroczystej Gali „Ambasador Województwa Lubelskiego 2017” i Marki „Lubelskie”, która odbędzie się w dniu 21 kwietnia 2018 r. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Kompleksowa organizacja cateringu na uroczystej XIX Gali „Ambasador Województwa Lubelskiego 2017” i nadania certyfikatów Marka „Lubelskie”, która odbędzie się w Targi Lublin w Lublinie, ul. Dworcowa 11, w Lublinie, w dniu 21 kwietnia 2018 r. (sobota) od godziny 19.00. Na uroczystą Galę zostanie zaproszonych 1200 gości. Program Gali składa się z: części oficjalnej, podczas której laureaci zostaną uhonorowani statuetkami „Ambasador Województwa Lubelskiego 2017” i certyfikatami Marki „Lubelskie” oraz części artystyczno - rozrywkowej podczas, której odbędzie się pokaz mody, degustacja potraw regionalnych. Hala C Targów Lublin, w którym odbywać się będzie Gala, została zarezerwowana przez Zamawiającego, który także poniesie koszty związane z wynajęciem obiektu od godz. 8.00 dnia 19 kwietnia do godz. 15.00 dnia 22 kwietnia 2018 r. Wykonawca w szczególności zapewni catering zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia i menu wraz z jego odpowiednią aranżacją i obsługą. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do Ogłoszenia. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium. 1. Ustala się kwotę wadium w wysokości: 4 000,00 (cztery tysiące złotych) 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) pieniądzu; b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c) gwarancjach bankowych; d) gwarancjach ubezpieczeniowych; e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości. 3. Wadium wnoszone w pieniądzu, wpłaca się przelewem na konto Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie Nr 96 1020 3150 0000 3102 0047 7489 z dopiskiem „wadium do sprawy OP-IV.272.29.2018.AO - Usługa cateringu podczas uroczystej Gali „Ambasador Województwa Lubelskiego 2017” i Marki „Lubelskie”, która odbędzie się w dniu 21 kwietnia 2018 r. Za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się dzień i godzinę uznania kwoty wadium na rachunku Zamawiającego. Wadium można wnieść do dnia, w którym upływa termin składania ofert, ale przed nadejściem godziny, do której powinny być złożone oferty. 4. Dokument w formie gwarancji lub poręczenia winien zawierać stwierdzenie, że na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego wzywające do zapłaty kwoty odpowiadającej wysokości wadium, następuje jego bezwarunkowa wypłata bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Jako beneficjenta w dokumencie gwarancji lub poręczenia należy wskazać Województwo Lubelskie z siedzibą w Lublinie. 5. W przypadku wniesienia wadium w formie, o której mowa w ust. 2 lit. b-e niniejszego rozdziału, przed upływem terminu składania ofert należy dostarczyć dokument w formie oryginału do siedziby Zamawiającego. 6. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli wadium nie zostało wniesione lub zostało wniesione w sposób nieprawidłowy 7. Zamawiający zwróci niezwłocznie wadium: 1) wszystkim Wykonawcom po wyborze najkorzystniejszej oferty lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem ust. 8 niniejszego rozdziału. 2) Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy. 3) na wniosek Wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 8. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 i 3a ustawy, z przyczyn leżących po jego stronie, nie złożył oświadczeń lub dokumentów potwierdzających okoliczności, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy, oświadczenia, o którym mowa w art. 25a ust. 1 ustawy, pełnomocnictw lub nie wyraził zgody na poprawienie omyłki, o której mowa w art. 87 ust. 2 pkt 3 ustawy, co spowodowało brak możliwości wybrania oferty złożonej przez wykonawcę jako najkorzystniejszej. 9. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcę. 10. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana: - odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie, - nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy, - zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy. 11. Wadium wniesione w formie gwarancji i poręczeń musi obejmować wszystkie przypadki, w których Wykonawca traci wadium na rzecz Zamawiającego (ust. 8, 11). W przypadku, gdy dokumenty te nie będą zabezpieczały w pełnym zakresie możliwych roszczeń Zamawiającego oferta wykonawcy zostanie odrzucona.
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca wykaże się spełnieniem warunku dotyczącego posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia jeżeli uzyskał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego zatwierdzającą lub warunkowo zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu /i produkujący/ żywność lub/i uzyskał wpis do rejestru zakładów, które wprowadzają do obrotu /i produkują/ żywność, o którym mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2017 poz. 149).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa podczas seminariów organizowanych przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Lublinie
Dodano: 2023-12-02 - Zapewnienie kolacji i noclegów w związku z organizacją przez Akademię Bialską im. Jana Pawła II drugiej konferencji „Podatki-ubezpieczenia-przedsiębiorczość"
Dodano: 2023-09-21 - Usługa cateringowa na jednodniowe szkolenie świadomościowe w ramach projektu partnerskiego pn.: „Liderzy Kooperacji”.
Dodano: 2023-07-25 - Usługa cateringowa na potrzeby realizacji projektu „Ekonomia Społeczna – Drogowskaz Rozwoju Społecznego II” realizowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Lublinie
Dodano: 2023-07-06 - Świadczenie usług polegających na przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu ciepłych posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i obiadów abonamentowych dla uczniów szkół p. p. Gminę Miejską Świdnik
Dodano: 2023-06-30 - Usługa cateringowa na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie z podziałem na 6 części.
Dodano: 2023-06-25 - Usługa zorganizowania dwudniowych szkoleń dla jednostek samorządu terytorialnego w obszarze tworzenia Lokalnych Planów Deinstucjonalizacji usług Społecznych (LPDI) – nocleg, wyżywienie i wynajem sali
Dodano: 2023-06-25 - Usługi cateringowe i gastronomiczne na potrzeby wydarzeń organizowanych w Centrum Spotkania Kultur w Lublinie (zadania nierozstrzygnięte)
Dodano: 2023-06-12 - Usługi cateringowe i gastronomiczne na potrzeby 57 Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków w Kazimierzu Dolnym dniach 22-25 czerwca 2023 r.
Dodano: 2023-05-17 - Organizacja wizyt studyjnych dla kadry merytorycznej jednostek samorządu terytorialnego (JST) będących uczestnikami projektu pn. „Standardy Obsługi Inwestora w Województwie Lubelskim” (...)
Dodano: 2023-05-11