Przetargi.pl
Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego ogłasza przetarg

  • Adres: 41-200 Sosnowiec, ul. Kościelna 13
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2660885 , fax. 032 2661124
  • Data zamieszczenia: 2014-02-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego
    ul. Kościelna 13 13
    41-200 Sosnowiec, woj. śląskie
    tel. 032 2660885, fax. 032 2661124
    REGON: 00028854400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.imp.sosnowiec.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytut Badawczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla uczestników kursów specjalizacyjnych dla kardiologów, onkologów i lekarzy medycyny pracy współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego . 2.Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia uczestnikom kursu w każdym dniu trwania zajęć dydaktycznych i w ilości odpowiadającej zakwalifikowanej liczbie uczestników cateringu w formie: a)jednej przerwy kawowej śniadaniowej, podczas której każdy uczestnik otrzyma: napoje gorące (bez ograniczeń) kawa rozpuszczalna typu Jacobs Cronat Gold lub równoważna herbata czarna typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach herbata owocowa, zielona typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach dodatki: mleko zagęszczone niesłodzone typu Gostyń lub równoważne cytryna cukier biały, brązowny napoje zimne woda mineralna gazowana typu Nałęczowianka lub równoważne w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. woda mineralna niegazowana typu Nałęczowianka lub równoważne, w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. soki naturalne, owocowe 100% typu Hortex lub równoważne, min. 3 rodzaje (jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka) min. 300 ml. os., kanapki przygotowane na różnego rodzaju pieczywie- min. 5 szt. /os. zawierająca co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ser żółty lub twarożek, lub wędlina lub łosoś, etc., b) jajko lub pomidor, lub ogórek świeży/kiszony, etc., c) majonez lub pasta, lub oliwki, lub anchois, etc.; dania śniadaniowe - np. tartinki, szaszłyki koktajlowe, muszle makaronowe nadziewane sałatką, jajka faszerowane, babeczki koktajlowe nadziewane, roladki nadziewane - min. 200 g/os. zimna płyta śniadaniowa (składająca się różnych rodzajów wędlin, serów, warzyw świeżych i marynowanych, 2 rodzaje sałatki, itp.) min. min. 150 g/os danie na ciepło: jajecznica, kiełbaski, tosty itp. min. 150 g/os zestaw ciast porcjowanych (np. makowiec, jabłecznik, sernik, rurki z masą adwokatową) min. 150g/os zestaw ciasteczek bankietowych (typu delicje lub równoważne, typu pieguski lub równoważne, typu jeżyki lub równoważne) min. 3 rodzaje min. 3 szt./os Wykonawca zapewni również: -zastawę stołową porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską 2)przerwy obiadowej, podczas której każdy uczestnik otrzyma: napoje gorące (bez ograniczeń) kawa rozpuszczalna typu Jacobs Cronat Gold lub równoważna herbata czarna typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach herbata owocowa, zielona typu Dilmah lub równoważna pakowane oddzielnie w kopertach dodatki: mleko zagęszczone niesłodzone typu Gostyń lub równoważne cytryna cukier biały, brązowny napoje zimne woda mineralna gazowana typu Nałęczowianka lub równoważne w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. woda mineralna niegazowana typu Nałęczowianka lub równoważne, w plastikowej butelce, min. 500 ml.os. soki naturalne, owocowe 100% typu Hortex lub równoważne, min. 3 rodzaje (jabłko, pomarańcza, czarna porzeczka) min. 300 ml. os., Zestaw obiadowy będzie obejmował: zupy czyste i kremy, zupy typu - pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa itp., zupy typu gulaszowego. min. 400 ml/os dania obiadowe: mięsne - zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki (gotowane, zapiekane, duszone, frytki, faszerowane) lub ryż (brązowy, biały, dziki), lub makaron, lub kasza (perłowa, kuskus, gryczana), lub kluski (kładzione, śląskie, na parze, kopytka) etc. - 250 g./os. b) sztuka mięsa (min. 150 gram - bez sosu, z sosem - min. 180 gram) lub kotlet schabowy (min. 150 gram), lub ryba (z panierką min. 150gram, bez panierki min. 130 gram), lub udko z kurczaka - min. 150 gram, lub gulasz - potrawka min. 150 gram, lub kotlet mielony, etc. (min. 200 gram), lub inne danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem i z mięsem (np. carbonara, bolognese, z kurczakiem), lasagne z sosem bolońskim i mięsem lub mięsem i warzywami, ryba po grecku, pierogi etc. (min. 400 g.), c) 2 rodzaje surówek (min. 150 gram) lub warzywa gotowane etc. (min. 150 gram), sałatki z warzyw i owoców krajowych i zagranicznych Danie wegetariańskie- zawierające co najmniej 3 składniki, po jednym z niżej wymienionych grup: a) ziemniaki lub ryż, lub makaron, lub kasza, lub kluski śląskie, etc. - 250 g./os. b) kotlet sojowy lub kotlet warzywny, lub kotlet jajeczny, lub gulasz sojowy, lub gulasz warzywny, lub potrawka z warzyw, etc. - min. 150 gram/os. - ryby - duszone, smażone, pieczone, zapiekane c) 2 rodzaje surówek (min. 150 gram) lub warzywa gotowane, etc. - min. 150 gram/os. lub inne wegetariańskie danie obiadowe w jednej z form: makaron z sosem lub lasagne z warzywami, lub risotto warzywne, etc. - min. 400 g./os. Deser - ciasta pieczone z owocami i bakaliami, ciasta na zimno z galaretką i owocami, desery na bazie musów i przecierów owocowych, desery na bazie bitej śmietany, owoce egzotyczne, sałatki owocowe itp.- min. 200 g./os. Wykonawca zapewni również: -zastawę stołowa porcelanową -sztućce -obrusy, serwety -obsługę kelnerską Wymienione wyżej wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości posiłków/napojów dla jednej osoby podczas jednego dnia Kursu. 3. W każdym dniu kursu 10% zestawów śniadaniowych oraz obiadowych stanowić będą posiłki wegetariańskie. 4.Terminy realizacji usługi: tydzień roboczy od poniedziałku do piątku; pomiędzy godz. 09.00 a 15.00, w terminach uzgodnionych z Zamawiającym w okresie od 24lutego 2014 r. do 31 grudnia 2014 r. (z przerwą wakacyjną: lipiec -sierpień) według przedstawionego poniżej harmonogramu: miesiąc ilość dni usługi średnia ilość osób każdego dnia osobodni Luty 2014 4 20 80 Marzec 2014 19 20 380 Kwiecień 2014 12 20 240 Maj 2014 25 20 500 Czerwiec 2014 18 20 360 Wrzesień 2014 12 20 240 Październik 2014 27 20 540 Listopad 2014 22 20 440 Grudzień 2014 20 20 400 5. Zamawiający zastrzega, że ilość zestawów może ulec zmianie w przypadku zmiany liczby uczestników szkoleń. Wykonawca zostanie poinformowany o liczbie uczestników danego szkolenia najpóźniej na 2 dni przed ustalonym terminem szkolenia). 6. Zamawiający zastrzega, iż harmonogram kursu może ulec zmianie oraz kilka szkoleń może odbywać się jednocześnie. 7. Miejsce wykonania usługi: Instytut Medycyny Pracy i Zdrowia środowiskowego, ul. Kościelna 13, Sosnowiec 8. Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt w specjalistycznych termosach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków, zgodnie z zasadami HACCP. Posiłki muszą być wykonane z naturalnych produktów metodą tradycyjną, tylko ze świeżych produktów, dobranych zgodnie z zasada sezonowości. Nie można używać produktów typu instant (np. zupy w proszku itp.) oraz produktów gotowych (np. mrożone gołąbki, klopsy, zrazy itp.). Zamawiający nie pokrywa kosztów transportu i noclegów osób wykonujących zamówienie. 9. Posiłki będą przygotowane przez Wykonawcę w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia. 10. Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553100000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości 7.000,00 złotych

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.imp.sosnowiec.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach