Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu ogłasza przetarg
- Adres: 60-535 Poznań, ul. Polna 33
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 8419294 , fax. 061 8419620
- Data zamieszczenia: 2012-10-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Ginekologiczno-Położniczy Szpital Kliniczny Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
ul. Polna 33 33
60-535 Poznań, woj. wielkopolskie
tel. 061 8419294, fax. 061 8419620
REGON: 00028884000000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Usługa całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w szpitalu. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1) Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w szpitalu. Zakres usługi obejmuje w szczególności przygotowanie z własnych produktów i dostarczenie całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w szpitalu przez 7 dni w tygodniu. Zamawiający szacuje średnią ilość posiłków na poziomie : a. Liczba śniadań - 29 840 b. Liczba obiadów - 35 200 c. Liczba kolacji - 34 040 Podstawowym założeniem są trzy posiłki dziennie. Ilość zamawianych posiłków dziennie uzależniona będzie od ilości pacjentów. Zestawy posiłków muszą zawierać zróżnicowane menu z uwzględnieniem wymogów zawartych w załączniku nr 1 do specyfikacji zawierającego między innymi wykaz wymaganych diet i ich charakterystykę, przykładowe jadłospisy diety podstawowej i diety lekkostrawnej. W sporządzaniu posiłków należy uwzględnić powszechnie stosowane diety w szpitalach zgodnie z wykazem wymaganych diet - załącznik nr 1 pkt. 3. Wykonawca zobowiązany będzie również do dostawy produktów takich jak herbata ekspresowa, cukier w kostkach, cukier oraz sucharki z cukrem i bez cukru wg zapotrzebowania Zamawiającego. Wykonawca zabezpiecza we własnym zakresie termosy typu Cambro oraz inne pojemniki do żywności np. do pieczywa. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia ewidencji wydawanych posiłków z podziałem na oddziały, potwierdzonej każdorazowo przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i warunki jego realizacji zawiera załącznik nr 1 do specyfikacji stanowiący integralną jej część. 2) Wymagania ogólne: a. świadczenie usługi żywienia pacjentów szpitala odbywać powinno się zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) b. racje pokarmowe, ich wartość kaloryczna i zawartość składników odżywczych zgodna z wykazem norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów opieki zdrowotnej opracowanym przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, c. Wykonawca zobowiązany będzie do przestrzegania procedur higienicznych dotyczących higieny rąk, środków transportu, urządzeń i sprzętu oraz stosowania preparatów myjących i dezynfekujących dopuszczonych do stosowania w kontakcie z żywnością d. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność prawną i materialną wobec organów kontroli (Stacja Sanitarno-Epedemiologiczna, PIP, BHP) oraz w zakresie wykonywanej usługi w tym m. in . w zakresie jakości produktów i przygotowywania posiłków, ich zgodności z odpowiednimi normami żywienia oraz w zakresie wymagań higieniczno-sanitarnych e. Wykonawca ponosić będzie odpowiedzialność odszkodowawczą za szkody powstałe u Zamawiającego m. in. udowodnione zatrucia pokarmowe. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158942209
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 4 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium w kwocie: 5 000 zł , ( słownie: pięć tysięcy złotych).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpsk.am.poznan.pl/dzp
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Przygotowanie, dostawa i przekazanie do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej przy ul. Mogileńskiej 42 w Poznaniu oraz do oddziału Opiekuńczo-Leczniczego Psychiatrycznego Filii w Owińskach przy ul. Cysterek 5
Dodano: 2016-06-21 - Przetarg nieograniczony na usługę dostarczania posiłków do SPZOZ w Słupcy
Dodano: 2016-05-10 - Nr sprawy: ZZOZ/ZP-4/2015 Usługa żywienia pacjentów Szpitala ZZOZ w Ostrzeszowie
Dodano: 2015-09-25 - Przygotowanie, dostawa i przekazanie do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej przy ul. Mogileńskiej 42 w Poznaniu oraz do oddziału Opiekuńczo-Leczniczego Psychiatrycznego Filii w Owińskach przy ul. Cysterek 5
Dodano: 2015-07-10 - Przygotowanie, dostawa i przekazanie do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej przy ul. Mogileńskiej 42 w Poznaniu oraz do oddziału Opiekuńczo-Leczniczego Psychiatrycznego Filii w Owińskach przy ul. Cysterek 5
Dodano: 2015-06-25 - Przygotowanie, dostawa i przekazanie do kuchenek oddziałowych posiłków żywieniowych dla pacjentów Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego i Rehabilitacji Medycznej przy ul. Mogileńskiej 42 w Poznaniu oraz do oddziału Opiekuńczo-Leczniczego Psychiatrycznego Filii w Owińskach przy ul. Cysterek 5
Dodano: 2014-11-17 - PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD
Dodano: 2014-05-29 - Usługa żywienia pacjentów Szpitala ZZOZ w Ostrzeszowie
Dodano: 2013-09-24 - Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów w Szpitalu Powiatowym w Jarocinie.
Dodano: 2013-04-15 - Usługa całodziennego wyżywienia pacjentów hospitalizowanych w szpitalu.
Dodano: 2012-11-27