Dom Pomocy Społecznej w Lisówkach ogłasza przetarg
- Adres: 62-070 Dopiewo, Leśne Zacisze 2
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-10-31
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Lisówkach
Leśne Zacisze 2
62-070 Dopiewo, woj. wielkopolskie
REGON: 630970720 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpslisowki.powiat.poznan.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi przygotowania i całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi przygotowania i całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach w okresie od 01 stycznia 2024 r. do 31 grudnia 2024 r., z wykorzystaniem wydzierżawionej przez Wykonawcę od Zamawiającego wyposażonej kuchni, znajdującej się w budynku na terenie tut. Domu Pomocy Społecznej.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 2 do specyfikacji.Wyżywienie musi być wydawane w siedzibie Zamawiającego codziennie, również w niedziele i święta. Zamawiający wymaga, aby usługa niniejsza była wykonana przez Wykonawcę zgodnie z systemem HACCP.Wykaz wyposażenia kuchni zawiera załącznik do umowy dzierżawy, natomiast warunki dzierżawy ustalone zostały w projekcie umowy dzierżawy, stanowiącym załącznik nr 3.1.W okresie realizacji zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania około 36600 porcji całodziennego wyżywienia, obejmującego śniadania z napojami, obiady dwudaniowe z napojami na, posiłek dodatkowy (podwieczorek) oraz kolacje z napojami. Zamawiający ponadto wymaga, aby Wykonawca w ramach niniejszego zamówienia dostarczał usługi, produkty i posiłki szczegółowo określone w załączniku nr 2.Ilość produktów i posiłków zależna będzie od faktycznej liczby mieszkańców. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55300000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki udziału dotyczące:1) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) wpisany jest do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli przez organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej;b) posiada ważną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą zakład jako spełniający wymagania do prowadzenia żywienia zbiorowego ;2) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę równą co najmniej: 100 000,00 PLNb) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na łączną kwotę równą co najmniej: 500 000,00 PLN.3) zdolności technicznej lub zawodowej.Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że:a) w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie wykonał lub wykonuje należycie co najmniej co najmniej 2 usługi, z których każda:o trwała nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy,o o wartości każdej z usług, równej co najmniej 300 000,00 PLN,o w tym jedna usługa przygotowania i dostawy posiłków dla całodobowego żywienia zbiorowego, która obejmowała lub obejmuje co najmniej żywienie osób średnio min. 90 dziennie,o w tym jedna usługa, która wykonana była dla osób przebywających w podmiotach leczniczych lub domach pomocy społecznej lub sanatoriach, której przedmiotem było całodzienne żywienie (wytwarzanie i dostawa posiłków).b) będzie dysponował do realizacji przedmiotu umowy min. 5 osobami posiadającymi co najmniej 3 letnie doświadczenie w zakresie przygotowania posiłków na potrzeby żywienia zbiorowegoc) będzie dysponował do realizacji przedmiotu umowy min. 1 osobą z wykształceniem wyższym w zakresie dietetyki oraz co najmniej 3-letnim doświadczeniem w żywieniu w domach pomocy społecznej, sanatoriach lub zakładach opieki zdrowotnej,Zamawiający dopuszcza uprawnienia wydane obywatelom państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Konfederacji Szwajcarskiej, zgodnie z ustawą o zasadach uznawania kwalifikacji zawodowych nabytych w państwach członkowskich Unii Europejskiej.Zamawiający dopuszcza uprawnienia wydane obywatelom państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego oraz Konfederacji Szwajcarskiej, zgodnie z ustawą o zasadach uznawania kwalifikacji zawodowych nabytych w państwach członkowskich Unii Europejskiej.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-11-14
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla 50 osób w ramach organizowanego przez Zamawiającego posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji
Dodano: 2024-03-16 - kompleksowa organizację konferencji promującej projekt pn.: „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego, uczenia...
Dodano: 2024-03-16 - Świadczenie usług cateringowych dla celów spotkań w układzie zadaniowym w miesiącu marcu 2024 r.
Dodano: 2024-02-22 - Świadczenie usługi cateringowej podczas koncertu Dumni z Wielkopolski z okazji Jubileuszu Samorządu Województwa Wielkopolskiego
Dodano: 2024-02-20 - świadczenie usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla 50 osób w ramach organizowanego przez Zamawiającego posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji
Dodano: 2024-02-12 - Świadczenie usług restauracyjnych w trakcie spotkania w miejscowości Warszawa w dniu 7 marca 2024 r.
Dodano: 2024-02-08 - „Kompleksowe usługi gastronomiczne na potrzeby restauracji i hotelu Ośrodka Naukowo-Dydaktycznego w Zielonce”
Dodano: 2024-02-01 - kompleksowa organizację konferencji promującej projekt pn.: „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego, uczenia...
Dodano: 2024-01-18 - Świadczenie usługi przygotowania i całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Lisówkach
Dodano: 2024-01-07 - Wykonanie usługi cateringowej na spotkanie wigilijne
Dodano: 2023-11-24