Powiat Parczewski ogłasza przetarg
- Adres: 21-200 Parczew, ul. Warszawska 24
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 083 3551470 , fax. 083 3550673
- Data zamieszczenia: 2014-07-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Powiat Parczewski
ul. Warszawska 24 24
21-200 Parczew, woj. lubelskie
tel. 083 3551470, fax. 083 3550673
REGON: 03023736800000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.powiat.parczew.pl/
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usługi cateringowej podczas staży u pracodawców w ramach projektu pn. VOCATIONAL PLACEMENT. Program stażowy u pracodawców dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Parczewie - II etap - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
(1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej wyżywienia uczniów podczas staży u pracodawców w ramach projektu pn. VOCATIONAL PLACEMENT. Program stażowy u pracodawców dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Parczewie realizowanym przez Polskie Towarzystwo Ekonomiczne Zakład Szkolenia i Doradztwa Ekonomicznego Sp. z o. o. w partnerstwie z Powiatem Parczewskim. Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. (2) W ramach usługi cateringowej Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia w miejsce wskazane przez Zamawiającego posiłków w liczbie do 3146 (szczegółowy harmonogram dostawy przygotowany zostanie przed podpisaniem umowy i stanowił będzie załącznik do umowy). Wyżywienie składa się z obiadu składającego się przynajmniej z: (-) dania głównego: zupy (po 350 ml), (-) dania drugiego: ziemniaki zamiennie z ryżem lub makaronem (każde po 200 gram), sztuka mięsa (150 gram - bez sosu, z sosem - 170 gram), kotlet schabowy (150 gram), drób (150 gram), warzywa gotowane, zestaw surówek z warzyw sezonowych (200 gram); (-) deser, (ciasto i/lub owoc), (-) napój lub sok w oryginalnych opakowaniach min. 1 litr. Podane gramatury są już po obróbce termicznej. Wszystkie składniki obiadów podawanych w poszczególnych dniach powinny być różne. Obiad dla każdego uczestnika powinien być podany na ciepło. Obiad może być dostarczony jako wyporcjowany lub porcjowanie może odbywać się w chwili podawania obiadu. Dania winny być podane w opakowaniach jednorazowych wraz z jednorazowymi sztućcami. (3) Przewidywane (szacowane) terminy: (-) terminy stażu u pracodawców - w weekendy (od soboty do niedzieli) oraz w dni powszednie wskazane w harmonogramie stanowiącym załącznik do umowy, (-) dostarczenie posiłku - w godzinach 11.00 - 13.00 (4) Zamawiający zobowiązuje Wykonawcę do świadczenia usługi wyłącznie przy użyciu świeżych produktów potrzebnych do przygotowywania posiłków. (5) Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 roku nr 136 poz. 914 ze zm.) (6) Ilość zamawianych usług tj. catering do 3146 posiłków, stanowi maksymalny ich zakres i wielkość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości usług, niż maksymalna wskazana w opisie przedmiotu zamówienia i zapłaty za faktycznie dostarczone obiady. W takiej sytuacji Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu, w szczególności o zapłatę stanowiącą różnicę między maksymalną ilością usług wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia, a ilością rzeczywiście zrealizowaną na podstawie poszczególnego zlecenia Zamawiającego po dokonaniu odbioru przedmiotu umowy. Ceny zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. Ostateczna wysokość wynagrodzenia zostanie określona na podstawie liczby zamówionych posiłków oraz cen jednostkowych wskazanych w umowie. (7) Zamawiający przewiduje następującą lokalizację staży na terenie: (-) Urszulina dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Białej Podlaski dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Jabłonia dla 7 uczniów - 154 posiłki, (-) Podedwórza dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Ostrowa Lubelskiego dla 2 uczniów - 44 posiłki, (-) Siemienia dla 6 uczniów - 132 posiłki, (-) Parczewa dla 105 uczniów - 2310 posiłków, (-) Kalinki dla 4 uczniów - 88 posiłków, (-) Glinnego Stoku dla 2 uczniów - 44 posiłki, (-) Tyśmienicy dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Gęsi dla 2 uczniów - 44 posiłki, (-) Milanowa dla 2 uczniów - 44 posiłki, (-) Koczerg dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Suchowoli dla 4 uczniów - 88 posiłków, (-) Uścimowa dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Komarówki Podl. dla 1 ucznia - 22 posiłki, (-) Wohynia dla 2 uczniów - 44 posiłki, Razem dla 143 uczniów - 3146 posiłków. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://spparczew.bip.lubelskie.pl/index.php?id=86
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla IUNG-PIB w Puławach
Dodano: 2016-01-28 - Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON]
Dodano: 2015-12-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala i ZOL uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SP ZOZ w Łęcznej, znak sprawy SP ZOZ -DZ/7/15
Dodano: 2015-03-12 - świadczenie usługi cateringowej dla uczestników warsztatów grupowych; konsultacji grupowych /wykładów grupowych; konsultacji grupowych /podsumowania prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie szkół i przedszkoli w powiecie ryckim OR.272.4.2015
Dodano: 2015-03-05 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów biorących udział w sieciach współpracy i samokształcenia w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim
Dodano: 2015-02-12 - Obsługa cateringowa bankietu z okazji 70-lecia Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego
Dodano: 2015-01-15 - Zakup i dostawa zestawów obiadowych dla Miejskiego Centrum Usług Socjalnych im. Jana Pawła II w Świdniku
Dodano: 2014-12-11 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń (warsztatów szkoleniowych rad pedagogicznych) prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów szkół w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim realizowanego przez Powiat Kraśnicki
Dodano: 2014-12-04 - Świadczenie usług cateringowych podczas Wigilii Rady Miasta Lublin w 2014 roku w Lublinie
Dodano: 2014-10-17 - Świadczenie usługi cateringowej podczas staży u pracodawców w ramach projektu pn. VOCATIONAL PLACEMENT. Program stażowy u pracodawców dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Parczewie - III etap
Dodano: 2014-10-09