Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk ogłasza przetarg
- Adres: 10-747 Olsztyn, ul. Tuwima 10
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5234692 , fax. 089 5234693
- Data zamieszczenia: 2012-11-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk
ul. Tuwima 10 10
10-747 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5234692, fax. 089 5234693
REGON: 00128934000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pan.olsztyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa Jednostka Naukowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
świadczenie usług gastronomiczno-hotelarskich na potrzeby organizacji sympozjum naukowego pt.: Animal models for human health - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług gastronomiczno-hotelarskich i cateringowych wraz z obsługą techniczną i wystawą zwierząt na potrzeby organizacji sympozjum naukowego pt.: Animal models for human health w ramach projektu Refresh realizowanego ze środków UE w ramach 7 Programu Ramowego UE. 2. Usługa obejmuje: a. udostępnienie sali konferencyjnej, szacunkowe zakwaterowanie dla 100 osób (100 osobo-noclegów) oraz wyżywienie dla 120 osób w dniach od 06 do 09 czerwca 2013 r., na terenie województwa warmińsko - mazurskiego, w odległości nie większej niż 20 km od centrum miasta Olsztyn. 40 osób zostanie zakwaterowanych w pokojach 1 osobowych, 60 w pokojach dwuosobowych. Minimalne wymagania pokojów 1 osobowych: powierzchnia min. 14 m?, łóżko o wymiarach min 85x200cm, antyalergiczna pościel, TV, biurko, telefon, łazienka z prysznicem, suszarka, szafa na ubrania, bezprzewodowe łącze internetowe (Wi-Fi), biurko, telefon, łazienka z prysznicem. Minimalne wymagania pokojów 2 osobowych: powierzchnia min. 14 m?, 2 łóżka o wymiarach min 85x200cm, antyalergiczna pościel, TV, biurko, telefon, łazienka z prysznicem, suszarka, szafa na ubrania, bezprzewodowe łącze internetowe (Wi-Fi), biurko, telefon, łazienka z prysznicem. b. usługa zawiera pełen serwis gastronomiczny związany z wyżywieniem tzn. przygotowaniem, obsługą kelnerską w języku angielskim, nakrycie i dekoracja stołów, zapewnienie zastawy (nie dopuszcza się stosowania plastikowych lub papierowych kubeczków, sztućców, talerzy itp.) oraz innych naczyń niezbędnych do serwowania zimnych i ciepłych posiłków (np. podgrzewacze, warniki, zaparzacze, termosy). c. udostępnienie bezpłatnego parkingu dla uczestników seminarium, 2.1. Specyfikacja posiłków: a. śniadania w przewidywanej ilości 300 szt. w postaci szwedzkiego stołu do wyboru, w godz. od godz. 07.00 do godz. 09.30. Wybór świeżego chleba, bułki, tosty, masło, dżemy i miód, jogurty (czyste i owocowe), sery: twarogowy i żółty - świeże owoce i sałatki owocowe, 3 rodzaje soków owocowych, różne płatki śniadaniowe i musli. Świeże mleko: pełne i o niskiej zawartości tłuszczu. Zimne mięso: gotowana i wędzona szynka, salami, kiełbasy. Pokrojone sery twarde i miękkie, jajka gotowane, jajecznica, parówki, smażony boczek, kiełbasa, pomidory, grzyby. Kawa, herbata, gorąca i zimna czekolada, także mleko i śmietana. b. obiady w szacunkowej ilości 240 szt., zgodnie z programem sympozjum. Menu na obiad powinno uwzględniać: przystawki zimne i gorące oraz sałaty, zupy, dania główne - mięsne i rybne, desery, dodatki do dań głównych c. kolacja w szacunkowej ilości 60 szt. do godz. 22.00. Menu na obiad i kolację powinno uwzględniać: przystawki zimne i gorące oraz sałaty, zupy, dania główne- mięsne i rybne, desery, dodatki do dań głównych d. uroczysta kolacja dla 120 osób zawierająca: przystawki zimne i gorące oraz sałaty, zupy, dania główne - mięsne oraz rybne, desery, ciasta, dodatki do dań głównych, kawa, herbata, woda, soki owocowe. e. organizacja ogniska dla 120 osób wraz z kolacją, zawierające: dania z grilla lub ogniska, mięsne i rybne do wyboru, warzywa pieczone, sałatki i surówki, smalec wiejski, pieczywo ciemne i jasne, kawa, herbata, woda, soki owocowe. f. serwis kawowy dla 480 osób, dostępny przez cały czas trwania sympozjum. 3. W przypadku wskazania przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, dopuszcza się, na podstawie art. 29 ust.3 ustawy Prawo zamówień publicznych, możliwość złożenia oferty równoważnej - zaoferowania asortymentu równoważnego do wyspecyfikowanego - o takich samych lub lepszych parametrach i właściwościach - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie wymaga złożenia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pan.olsztyn.pl/bip
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną