POMORSKA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W SŁUPSKU ogłasza przetarg
- Adres: 76-200 Słupsk, ul. Stefana Jaracza 18A
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2024-03-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: POMORSKA BIBLIOTEKA PEDAGOGICZNA W SŁUPSKU
ul. Stefana Jaracza 18A
76-200 Słupsk, woj. pomorskie
REGON: 000786549 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.pbp.slupsk.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych w 2024 roku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. 3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań. 4. Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:4.1. Zadanie częściowe nr 1 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Zdolni z Pomorza – wsparcia regionalne” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk. Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 930 oraz zestawów kawowo-obiadowych 500.5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, szkoleń, gali, czy też konferencji.2. Świadczenie usług cateringowych obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków w miejscach wskazanych przez Zamawiającego. 3. Świadczenie usług cateringowych będzie odbywało się w oparciu o poszczególne zlecenia wydawane przez Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy, w ramach organizowanych spotkań. 4.Zamówienie podzielone zostało na 2 zadania częściowe:Zadanie częściowe nr 2 – Świadczenie usług cateringowych w związku z realizacją Programu „Regionalne wsparcie edukacji włączającej” obejmujące świadczenie usług cateringowych polegających na dostarczaniu zestawów kawowych na terenie miasta Gdańsk, Słupsk, Kwidzyn, Malbork, Starogard Gdański, Chojnice, Gdynia, Wejherowo oraz Kartuzy oraz zestawów obiadowo – kawowych na terenie miasta Gdańsk. Szacunkowa ilość zestawów kawowych wynosi 400 oraz zestawów kawowo-obiadowych 30.5. Szczegółowy zakres usług określa - zał. nr 8 - Opis Przedmiotu Zamówienia – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania częściowego nr 2.6. Zamawiający na podstawie art. 95 ustawy PZP, wymaga od Wykonawcy i podwykonawców zatrudnienia na umowę o pracę osób świadczących usługi, takie jak usługi kucharskie będące przedmiotem zamówienia. Wykonywanie wskazanych usług mieści się w zakresie art. 22 § 1 Kodeksu Pracy, który brzmi: „Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca – do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem”.7. Sposób dokumentowania zatrudnienia osób, uprawnienia Zamawiającego w zakresie kontroli spełnienia przez Wykonawcę ww. wymagań oraz sankcji z tytułu niespełnienia tych wymagań określono w załączniku: nr 4 do SWZ – Wzór umowy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące :1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;2. uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;3. sytuacji ekonomicznej i finansowej – Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie;4. zdolności technicznej lub zawodowej – dla zadania częściowego nr 1 oraz zadania nr 2: warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostawy cateringuo wartości łącznej minimum 50 000,00 zł brutto (słownie: pięćdziesiąt tysięcy złotychi 00/100) i okresie świadczenia minimum 6 miesięcy (usługi realizowane w ramach jednej umowy traktuje się jako jedna usługę).Wykonawca składający ofertę na zadanie nr 1 oraz zadanie nr 2, może posłużyć się tym samym doświadczeniem na dwa zadania częściowe.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-04-10
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024.
Dodano: 2024-04-18 - Świadczenie usługi cateringowej podczas 52 szkoleń w 2024 r.
Dodano: 2024-03-13 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Lubaniu w ramach wydarzeń organizowanych w 2024 roku, takich jak szkolenia, konferencje, targi itp.
Dodano: 2024-03-05 - Usługa cateringowa zbiorowego żywienia w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 8 im. Jana Pawła II w Gdańsku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kosakowie
Dodano: 2024-02-16 - Prowadzenie kuchni i świadczenie usług związanych z całodzienną obsługą przygotowywanie posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki DPS w Pucku
Dodano: 2024-02-02 - PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZANIE POSIŁKÓW
Dodano: 2024-01-27 - „Usługa wykonywania i dostarczenia posiłków dla Szkoły Podstawowej Nr 23 im. Dzieci Świata w Gdańsku
Dodano: 2024-01-16 - POSIŁKI DLA UCZESTNIKÓW KLUBU SENIOR+ ORAZ POSIŁKI DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W REDZIE
Dodano: 2023-12-12 - Świadczenie usług w zakresie przygotowania, dostarczania i wydania posiłków dla 54 wychowanków Bursy Gdańskiej im. Ireny Sendlerowej na 2024r
Dodano: 2023-12-10