Przetargi.pl
"Świadczenie usług cateringowych tj. przygotowania i dostarczenia obiadów dwudaniowych do trzech Szkół Podstawowych na terenie Gminy Zabłudów"

GMINA ZABŁUDÓW ogłasza przetarg

  • Adres: 16-060 Zabłudów, ul. Rynek 8
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-08-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: GMINA ZABŁUDÓW
    ul. Rynek 8
    16-060 Zabłudów, woj. podlaskie
    REGON: 050659208
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip-umzabludow.wrotapodlasia.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    "Świadczenie usług cateringowych tj. przygotowania i dostarczenia obiadów dwudaniowych do trzech Szkół Podstawowych na terenie Gminy Zabłudów"
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych do trzech Szkół Podstawowych w Gminie Zabłudów tj. 1) Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych do Szkoły Podstawowej im. Simony Kossak w Dobrzyniówce, Dobrzyniówka 40, 16-060 Zabłudów. 2) Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych do Szkoły Podstawowej im. Sybiraków w Rafałówce, Rafałówka 64, 16-060 Zabłudów.3) Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dostarczenie obiadów dwudaniowych do Szkoły Podstawowej im. Wspólnoty Polskiej w Białostoczku., Białostoczek 8, 15-592 Białystok2. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: 1) świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu 40 – 45 porcji świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, gorących zestawów obiadowych dziennie, uczniom Szkoły Podstawowej w Dobrzyniówce składających się, z zupy, drugiego dania i kompotu. a) Liczba dni żywieniowych: 163 w roku szkolnym 2023/2024.b) Dostawy posiłków będą realizowane w godzinach 10:00 – 10:30 c) Dostawy do szkoły będą realizowane w pojemnikach jednorazowego użytku wraz z odpowiednią ilością sztućców posiadających odpowiednie certyfikaty przeznaczone do kontaktu z żywnością.d) Wskazana ilość dni żywieniowych oraz posiłków jest szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych posiłków lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane posiłki. Ilość zestawów określanych będzie każdorazowo przez Zamawiającego.2) świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu 50 – 53 porcji świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, gorących zestawów obiadowych dziennie, uczniom Szkoły Podstawowej w Rafałówce składających się, z zupy, drugiego dania i kompotu. a) Liczba dni żywieniowych: 163 w roku szkolnym 2023/2024.b) Dostawy posiłków będą realizowane w godzinach 10:00 – 10:30 c) Dostawy do szkoły będą realizowane w pojemnikach jednorazowego użytku wraz z odpowiednią ilością sztućców posiadających odpowiednie certyfikaty przeznaczone do kontaktu z żywnością.d) Wskazana ilość dni żywieniowych oraz posiłków jest szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych posiłków lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane posiłki. Ilość zestawów określanych będzie każdorazowo przez Zamawiającego3) świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostarczeniu 57 – 60 porcji świeżych, urozmaiconych, lekkostrawnych, gorących zestawów obiadowych dziennie, uczniom Szkoły Podstawowej w Białostoczku składających się, z zupy, drugiego dania i kompotu. a) Liczba dni żywieniowych: 163 w roku szkolnym 2023/2024.b) Dostawy posiłków będą realizowane w godzinach 10:00 – 10:30 c) Dostawy do szkoły będą realizowane w pojemnikach jednorazowego użytku wraz z odpowiednią ilością sztućców posiadających odpowiednie certyfikaty przeznaczone do kontaktu z żywnością.d) Wskazana ilość dni żywieniowych oraz posiłków jest szacunkową i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych posiłków lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie wydane posiłki. Ilość zestawów określanych będzie każdorazowo przez Zamawiającego4) Szczegółowe wymagania Zamawiającego dotyczące sposobu świadczenia usług będących przedmiotem zamówienia zostały zawarte w Opisie Przedmiotu Zamówienia – „OPZ”, który stanowi Załącznik nr 6 do niniejszej SWZ. Pozostałe warunki realizacji zamówienia regulują zapisy projektowanych postanowień umowy, które stanowią Załącznik nr 4 do niniejszej SWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55523100-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie uszczegóławia tego warunku;2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy oraz przygotowania i dostarczania żywności w opakowaniach termoizolacyjnych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia tj. (Dz.U. z 2022 r. oz. 2132)3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej - Zamawiający nie uszczegóławia tego warunku;4) zdolności technicznej lub zawodowej tj.:Warunek zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że:1. posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie odpowiadającym przedmiotowi zamówienia tj: w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, to w tym okresie wykonał:a) co najmniej jedną usługę zbiorowego żywienia, o wartości co najmniej 20.000,00 zł brutto (słownie złotych: dwadzieścia tysięcy), realizowanej nieprzerwalnie przez okres minimum 2 miesięcy. Przez jedną usługę zamawiający rozumie usługę wykonywaną w ramach jednej umowy. W przypadku zamiaru wykazania się przez wykonawcę doświadczeniem w zakresie usługi powtarzającej się lub ciągłej (będącej w trakcie realizacji), zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli do upływu terminu składania ofert część usługi została już wykonana na kwotę co najmniej 20.000,00 zł brutto, a realizacja wykonanej części usługi trwała co najmniej 2 miesiące (część zamówienia już faktycznie wykonana musi wypełniać wymóg określone przez zamawiającego) lub usługę cateringową polegającą na codziennym (od poniedziałku do piątku) przygotowaniu i dostarczaniu posiłków dla co najmniej 50 osób dziennie; usługa winna być zrealizowana lub realizowana u jednego zamawiającego w ramach jednej umowy przez okres co najmniej kolejnych 2 miesięcy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach