Gmina Lublin ogłasza przetarg
- Adres: 20-109 Lublin, Pl. Króla Władysława Łokietka 1
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel. 81 4663000 , fax. 81 4663001
- Data zamieszczenia: 2014-09-25
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Gmina Lublin
Pl. Króla Władysława Łokietka 1 1
20-109 Lublin, woj. lubelskie
tel. 81 4663000, fax. 81 4663001
REGON: 43101951400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lublin.eu
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych podczas konferencji Nie truj powietrza - miej wpływ na to czym oddychasz - kampania edukacyjna dotycząca przeciwdziałania niskiej emisji. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Usługa cateringowa świadczona w Lublinie w lokalizacji wskazanej przez Zamawiającego najpóźniej w terminie 7 dni przed Konferencją dla 120 osób. 2. W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowania, dostarczenia i podania posiłków b) zapewnienie ciągłego przygotowywania i podawania napojów zimnych i gorących oraz przekąsek dla uczestników Konferencji. c) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 ze zm.) d) świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych e) podania napojów i posiłków zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia zbiorowego f) świadczenia usług cateringowych na zastawie ceramicznej lub porcelanowej, z użyciem sztućców platerowych, serwetek papierowych i materiałowych, obrusów materiałowych, g) zapewnienia ilości filiżanek na kawę/ herbatę, szklanek oraz talerzy w ilości co najmniej o 50% większej niż ilość osób, dla których zostanie przygotowany catering, h) zapewnienia obsługi cateringu (niezbędny personel co najmniej jeden kelner/kelnerka na każde 60 osób) i) estetycznego podawania posiłków i napojów j) dostarczania posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem posiłku k) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu posiłku l) transportu w obie strony wyposażenia, produktów i osób wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi m) zapewnienia dekoracji stołów n) zapewnienia osobnego stołu/stołów na brudne naczynia o) usunięcia i wywozu nieczystości i odpadów pokonsumpcyjnych na swój koszt p) Usługi cateringowe muszą być serwowane w formie szwedzkiego stołu r) Do przygotowania posiłków i napojów powinny być użyte świeże, wysokiej jakości składniki, zarówno co do wartości odżywczej, jak i gramatury. s) Dania ciepłe, powinny być dostarczone i serwowane z podgrzewanych lub trzymających ciepło chromowanych bemarach, dania zimne i desery powinny być podane na ceramicznych półmiskach lub chromowanych tacach, sałatki w ceramicznych lub szklanych miskach. t) Wykonawca zapewni stoły bufetowe, a także stoły koktajlowe wraz z nakryciami w jednolitym kolorze, w ilości wystarczającej do wygodnego spożycia posiłków przez wskazaną przez Zamawiającego liczbę osób. u) Do obowiązków Wykonawcy należy również rozstawienie i sprzątnięcie stołów bufetowych i koktajlowych. Rozstawienie stołów nastąpi wg. wskazań Zamawiającego. Wykonawca przedstawi planowany rozkład stołów do akceptacji Zamawiającego nie później niż 5 dni przed wykonaniem usługi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie ma wymogu wnoszenia wadium przez wykonawców.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lublin.eu
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla IUNG-PIB w Puławach
Dodano: 2016-01-28 - Usługi cateringowe na potrzeby UMWL na rok 2016 [OP-IV.272.145.2015.MON]
Dodano: 2015-12-10 - Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala i ZOL uwzględnieniem diet i kaloryczności dla SP ZOZ w Łęcznej, znak sprawy SP ZOZ -DZ/7/15
Dodano: 2015-03-12 - świadczenie usługi cateringowej dla uczestników warsztatów grupowych; konsultacji grupowych /wykładów grupowych; konsultacji grupowych /podsumowania prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych w ramach projektu pn. Kompleksowe wspomaganie szkół i przedszkoli w powiecie ryckim OR.272.4.2015
Dodano: 2015-03-05 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń/warsztatów prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów biorących udział w sieciach współpracy i samokształcenia w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim
Dodano: 2015-02-12 - Obsługa cateringowa bankietu z okazji 70-lecia Państwowego Instytutu Weterynaryjnego - Państwowego Instytutu Badawczego
Dodano: 2015-01-15 - Zakup i dostawa zestawów obiadowych dla Miejskiego Centrum Usług Socjalnych im. Jana Pawła II w Świdniku
Dodano: 2014-12-11 - Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla uczestników cyklu szkoleń (warsztatów szkoleniowych rad pedagogicznych) prowadzonych przez ekspertów zewnętrznych wspomagających proces doskonalenia nauczycieli i dyrektorów szkół w ramach projektu pn. Kompleksowy system doskonalenia nauczycieli w powiecie kraśnickim realizowanego przez Powiat Kraśnicki
Dodano: 2014-12-04 - Świadczenie usług cateringowych podczas Wigilii Rady Miasta Lublin w 2014 roku w Lublinie
Dodano: 2014-10-17 - Świadczenie usługi cateringowej podczas staży u pracodawców w ramach projektu pn. VOCATIONAL PLACEMENT. Program stażowy u pracodawców dla uczniów Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych im. Stanisława Staszica w Parczewie - III etap
Dodano: 2014-10-09