Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Czajowicach w okresie od dnia 01.09.2024 r. do dnia 31.08.2025 r.

PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE W CZAJOWICACH ogłasza przetarg

  • Adres: 32-089 Czajowice, ul. Dworska 9
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 12 445 93 43
  • Data zamieszczenia: 2024-05-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE W CZAJOWICACH
    ul. Dworska 9
    32-089 Czajowice, woj. małopolskie
    tel. 12 445 93 43
    REGON: 380537139
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://psczajowice.edupage.org/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Czajowicach w okresie od dnia 01.09.2024 r. do dnia 31.08.2025 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. „Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Czajowicach w okresie od dnia 01.09.2024 r. do dnia 31.08.2025 r.”, z wyłączeniem przerwy wakacyjnej planowanej w okresie od dnia 01.08.2025 r. do dnia 31.09.2025 r.2. Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia będzie realizowana dla maksymalnie 87 dzieci w wieku przedszkolnym 3-5 lat, które będą uczęszczać do Przedszkola Samorządowego w Czajowicach; ul. Dworska 9, 32-089 Czajowice.3. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie, tj. śniadanie, obiad dwudaniowy i podwieczorek dla grupy 87 dzieci, od dnia 01.09.2024 r. do dnia 31.08.2025 r., z wyłączeniem przerwy wakacyjnej.4. Wartość kaloryczna posiłków: 950 - 1050 kcal.5. Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach: 1) śniadania – godz. 7:30;2) obiad i podwieczorek – godz. 11:30.6. Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy – 230 dni, tj. 20 010 śniadań, 20 010 obiadów dwudaniowych oraz 20 010 podwieczorków.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, o których mowa w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Wykonawca spełni warunek udziału w postępowaniu dotyczący zdolności do występowania w obrocie gospodarczym, jeżeli wykonawca wykaże posiadanie dokumentu potwierdzającego prowadzenie działalności gospodarczej wpisanej do rejestru zawodowego lub handlowego prowadzonego w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG);2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.4) zdolności technicznej:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie zdolności technicznej, jeżeli wykaże że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum:a) ośmioma (8) termosami do przewozu żywności o minimalnej pojemności 5 litrów;b) samochodem odpowiadającym wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności.5) zdolność zawodowej:a) w zakresie doświadczenia:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia o wartości nie niższej niż 150 000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla dzieci lub młodzieży szkolnej i realizowane przez okres ciągły co najmniej 5 miesięcy.b) w zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie kwalifikacji zawodowych skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą, która będzie pełniła funkcję dietetyka. Dietetyk musi posiadać wykształcenie wyższe co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka (lub innych równoważnych uprawnienia umożliwiających do pełnienia tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia żywności i żywienie człowieka (specjalność żywienie człowieka) oraz zdrowie publiczne (specjalność dietetyka).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-05-21

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach