Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 46-200 Kluczbork, ul. Katowicka 4
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 447 20 70 , fax. 77 417 21 70
  • Data zamieszczenia: 2016-04-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Katowicka 4 4
    46-200 Kluczbork, woj. opolskie
    tel. 77 447 20 70, fax. 77 417 21 70
    REGON: 00032100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku przy ulicy Katowickiej 4. Wspólny słownik zamówień publicznych: CPV 03220000-9 1. Burak czerwony - CPV 03221111-7, 2100 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 60 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany od 10kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 2. Cebula - CPV 03221113-1, 3200 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 90 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10 kg do 15kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 3. Jabłka - CPV 03222321-9, 2700 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 75 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 10 kg do 20kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 4. Kalafior - CPV 03221420-6, 300kg, dostawy raz na dwa tygodnie po ok 35 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 5. Kapusta biała - CPV 03221410-3, 3200 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 177 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 15 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 6. Kapusta kiszona - CPV 15331461-6, 2300 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 125 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: Wolna od szkodników i ich uszkodzeń, bez nalotu pleśniowego, w opakowaniach od 5 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 7. Marchew jadalna - CPV 03221112-4, 4500 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 125 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10 kg do 30kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 8. Ogórek świeży - CPV 03221270-9, 2000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 55 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 9. Pieczarki - CPV 03221260-6, 160 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 9 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach od 1 kg do 2 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 10. Pietruszka - CPV 03221000-6, 800 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 44 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 5 kg do 20kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 11. Pomidor- CPV 03221240-0, 2000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 55 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 12. Seler - CPV 03221000-6, 800 kg, dostawy raz w tygodniu po ok 45 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, w opakowaniach 5 kg do 10kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. 13. Ziemniaki - CPV 03212100-1, 30000 kg, dostawy 2 razy w tygodniu po ok 830 kg, Preferencje zamawiającego w zakresie jakości: zdrowe, czyste, suche, całe, nie zwiędnięte, wolne od szkodników i ich uszkodzeń, workowane od 25 kg do 50kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 1. Wykonawca winien dostarczać przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z póź. zm.). 2. Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności oraz na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie zamawiającego przez strony umowy. 3. Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartymi w Polskich Normach, muszą być świeże i posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko wykonawcy. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zmniejszenia do 20%), ze względu na wystąpienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w dacie zawierania umowy, w tym zwłaszcza powodowanych zmniejszeniem liczby osadzonych, bądź innymi nadzwyczajnymi zdarzeniami lub sytuacjami. Z tytułu zmniejszenia ilości dostaw, wykonawcy nie przysługuje odszkodowanie. 5. Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007 r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. 6. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem, drogą elektroniczną (e-mail) lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane (z częstotliwością opisaną w powyższej tabeli przy każdym produkcie) od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 12.00 na podstawie zapotrzebowania zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). 7. Standard jakościowy zamówionych dostaw musi odpowiadać standardom określonych w Polskich Normach. IV. Termin wykonania zamówienia Zamawiający wymaga realizacji zamówienia od dnia 01.06.2016 do 30.09.2016 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach