Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Gębarzewie w 2016 roku.

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
  • Data zamieszczenia: 2015-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
    REGON: 00079113100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Karnego w Gębarzewie w 2016 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Szczegółowy zakres zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy do siedziby Zamawiającego w okresie od 01.01.2016r. do 31.12.2016r. pieczywa w następującej ilości i asortymencie 1. Chleb pszenno żytni 73 200 kg 2. Chleb pszenny 7 050 kg 3. Bułka tarta 240 kg Wymagania klasyfikacyjne zamawianego pieczywa. Ad. 1. CHLEB PSZENNO ŻYTNI wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej, o gramaturze 400g, porcjowany, pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Zamawiany chleb winien być świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników brak oznakowania bochenków. Pożądana forma pakowania pojedynczego bochenka: chleb pszenno żytni pakowany po 400 g. w woreczki foliowe perforowane. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia 72 godz. od daty dostawy. Opakowanie i oznakowanie dostawy Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Oznakowanie pieczywa powinno zawierać: nazwę dostawcy producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę termin produkcji i przydatności do spożycia. wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; Ad 2. CHLEB PSZENNY wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, porcjowany i pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Zamawiany chleb winien być świeży, dobrej jakości, konsystencji jednolitej, zwartej, wolny od wad eliminujących go ze spożycia, dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, chleb stęchły, mdły zanieczyszczenia mechaniczne, chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; obecność szkodników brak oznakowania bochenków. Pożądana forma pakowania pojedynczego bochenka chleb pszenny pakowany po 400 g. w woreczki foliowe perforowane. Pieczywo przed zafoliowaniem musi być koniecznie odpowiednio wystudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy Pieczywo powinno być pakowane w kosze plastikowe, które będą zwracane Wykonawcy przy następnej dostawie. Oznakowanie pieczywa powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; Ad 3. BUŁKA TARTA produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa. Zamawiany asortyment winien być struktura i konsystencja sypka, bez grudek barwa naturalna, może być niejednolita smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Minimalny okres przydatności do spożycia 2 miesiące od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o pojemności max. 25 kg. oznakowanie powinno zawierać nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. Częstotliwość dostaw zamawianego pieczywa Dostawy pieczywa do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie Zakładu Karnego w Gębarzewie realizowane będą od poniedziałku do soboty w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez zamawiającego. Na sobotę, niedzielę i poniedziałek zamówienia składane będą w piątek. Na dni świąteczne zamówienia składane będą w ostatnim dniu roboczym poprzedzającym święta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach