Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa wędlin, mięsa i mięsa drobiowego na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach

Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ogłasza przetarg

  • Adres: 95-200 Pabianice, Wiejska 55/61
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. (42) 213 75 51 , fax. (42) 213 76 40
  • Data zamieszczenia: 2024-01-16
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach
    Wiejska 55/61
    95-200 Pabianice, woj. łódzkie
    tel. (42) 213 75 51, fax. (42) 213 76 40
    REGON: 000310456
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa wędlin, mięsa i mięsa drobiowego na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w załączniku nr 6 do specyfikacji warunków zamówienia.3. Zamawiający zastrzega, że podane w OPZ ilości poszczególnych artykułów w okresie realizacji zamówienia mogą ulec zmianie.4. W przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza w czasie trwania umowy zmianę gramatury produktów konfekcjonowanych – po uzgodnieniu i akceptacji przez obie strony umowy.5. W przypadku zmiany gramatury produktów konfekcjonowanych, ceny będą przeliczone proporcjonalnie.6. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.7. Dostarczone produkty muszą odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29).8. Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.9. Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat).10. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie.11. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.12. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.13. Produkty muszą być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.14. Nazwy i kody określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (Kody CPV): 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa15. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z postanowieniami swz oraz załącznikami do swz.16. Wykonawca dla określenia ceny oferty dokonuje wyceny usług na podstawie swz i załączników do swz.17. Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na produkty stanowiące przedmiot zamówienia.18. Gwarancja, rozumiana jako termin przydatności na asortyment objęty przedmiotem zamówienia, wynosi minimum 14 dni dla każdego z artykułów objętych dostawą.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w załączniku nr 6 do specyfikacji warunków zamówienia.3. Zamawiający zastrzega, że podane w OPZ ilości poszczególnych artykułów w okresie realizacji zamówienia mogą ulec zmianie.4. W przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza w czasie trwania umowy zmianę gramatury produktów konfekcjonowanych – po uzgodnieniu i akceptacji przez obie strony umowy.5. W przypadku zmiany gramatury produktów konfekcjonowanych, ceny będą przeliczone proporcjonalnie.6. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.7. Dostarczone produkty muszą odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29).8. Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.9. Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat).10. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie.11. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.12. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.13. Produkty muszą być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.14. Nazwy i kody określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (Kody CPV): 15100000-9 – Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne,15. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z postanowieniami swz oraz załącznikami do swz.16. Wykonawca dla określenia ceny oferty dokonuje wyceny usług na podstawie swz i załączników do swz.17. Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na produkty stanowiące przedmiot zamówienia.18. Gwarancja, rozumiana jako termin przydatności na asortyment objęty przedmiotem zamówienia, wynosi minimum 14 dni dla każdego z artykułów objętych dostawą.1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa drobiowego.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w załączniku nr 6 do specyfikacji warunków zamówienia.3. Zamawiający zastrzega, że podane w OPZ ilości poszczególnych artykułów w okresie realizacji zamówienia mogą ulec zmianie.4. W przypadku wprowadzenia przez producenta innej gramatury niż określona w ofercie Wykonawcy, Zamawiający dopuszcza w czasie trwania umowy zmianę gramatury produktów konfekcjonowanych – po uzgodnieniu i akceptacji przez obie strony umowy.5. W przypadku zmiany gramatury produktów konfekcjonowanych, ceny będą przeliczone proporcjonalnie.6. Wszelkie dostarczane produkty żywnościowe oraz warunki dostawy muszą spełniać wymagania i procedury niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.7. Dostarczone produkty muszą odpowiadać przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448), oraz mają być oznakowane zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29).8. Produkty muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim. Oznaczenia muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych. Produkty winny zawierać informacje takie jak: kto wyprodukował lub przetworzył, datę ważności danego produktu, skład, warunki przechowywania, atesty jeśli dany produkt obowiązują.9. Przedmiot zamówienia musi być sukcesywnie dostarczany oraz rozładowany we wskazanym przez Zamawiającego miejscu (bez dodatkowych opłat).10. Zamawiający nie dopuszcza możliwości dostawy towaru na palecie oraz nie umożliwia rozładunku na rampie.11. Wszelkie koszty realizacji przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesłania, załadunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.12. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego odpowiednim środkiem transportu spełniającym wymagania sanitarne, w opakowaniach gwarantujących bezpieczny transport i magazynowanie. Dostawa powinna odbywać się w opakowaniach lub pojemnikach, które posiadają odpowiednie atesty PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością, pojemnikach metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Pojemniki transportowe mają być bezwonne i zapewniające zachowanie właściwej jakości towaru w czasie transportu.13. Produkty muszą być dostarczane w sposób zapewniający utrzymanie ciągu chłodniczego i z monitorowaniem temperatury transportowanego towaru od Wykonawcy do Zamawiającego, środkiem transportu posiadającym aktualną książkę kontroli sanitarnej.14. Nazwy i kody określone we Wspólnym Słowniku Zamówień (Kody CPV): 15131500 – Produkty drobiowe.15. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji przedmiotu zamówienia zgodnie z postanowieniami swz oraz załącznikami do swz.16. Wykonawca dla określenia ceny oferty dokonuje wyceny usług na podstawie swz i załączników do swz.17. Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na produkty stanowiące przedmiot zamówienia.18. Gwarancja, rozumiana jako termin przydatności na asortyment objęty przedmiotem zamówienia, wynosi minimum 14 dni dla każdego z artykułów objętych dostawą.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131000-5
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach