Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich

Szkoła Podstawowa Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, Cecylii 30
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. +48 (32) 415 50 17
  • Data zamieszczenia: 2023-08-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich
    Cecylii 30
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. +48 (32) 415 50 17
    REGON: 000723968
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp1raciborz.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa produktów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Część 1 - „Dostawa świeżych warzyw i owoców”2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1a do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godz. 6-9.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegółowy dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawierają zestawienia cenowe określa załącznik nr 1.1 do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów.1. Część 2 - „Dostawa drobiu, mięsa i wędlin”2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1b do SWZ. Sposób wykonania zamówienia dla każdej części określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.3. Dostawy wraz z dokumentem dostawy realizowane będą, zgodnie ze złożonymi z wykorzystaniem poczty elektronicznej lub telefonicznie zamówieniami, w zależności od potrzeb zamawiającego w dni robocze, nie częściej niż 5 razy w tygodniu w godzinach 6-6.30.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamówienia dostawy w dogodnym dla siebie terminie.4. Szczegółowy dotyczące produktów, ich ilość oraz gramaturę, zawierają zestawienia cenowe określa załącznik nr 1.2 do SWZ5. Zamawiający wymaga dostawy dostarczonych produktów środkiem transportu zgodnym z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.6. Wszystkie artykuły muszą być zgodne z rozporządzeniem Ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.7. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia ilości zamawianych artykułów spożywczych, w szczególności w przypadku zmniejszenia się liczby żywionych dzieci lub ilości dni żywieniowych oraz niezamawiania artykułów spożywczych w okresie ferii zimowych, wakacji i przerw świątecznych i innych dni wolnych od zajęć przedszkolnych/szkolnych oraz dni, w których zajęcia nie będą się odbywały z powodu zdarzeń o charakterze nadzwyczajnym, nagłym i niezależnym od woli Zamawiającego. Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze w tym zakresie. Stosownie do art. 433 ustawy Pzp, Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości zamawianych artykułów nie więcej jednak niż o 50 %. Wykonawca otrzyma wynagrodzenie za rzeczywiście dostarczoną liczbę artykułów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-18

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach