Dom Pomocy Społecznej w Inowrocławiu ogłasza przetarg
- Adres: 88-100 Inowrocław, ul. Wierzbińskiego 49
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel. 052 3574824, 2573415 , fax. 052 3574824
- Data zamieszczenia: 2013-04-26
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Inowrocławiu
ul. Wierzbińskiego 49 49
88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie
tel. 052 3574824, 2573415, fax. 052 3574824
REGON: 09293145100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: pomoc społeczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Inowrocławiu ,ul.Wierzbińskiego 49 88-100Inowrocław - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: dostawa mięsa i produktów mięsnych oraz drobiu 1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Inowrocławiu , ujętych we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) - kod 15100000-9; 15112000-6; 15131100-6; 15131120-2; wyszczególnionych w formularzu cenowym, w miarę rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Najczęściej 2 razy w tygodniu. Na poszczególne partie dostawy zamawiający złoży zamówienie z 1-dniowym wyprzedzeniem. 2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w załączniku nr 2 do SIWZ. 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany wielkości udzielonego zamówienia w przypadku zmiany potrzeb na zakup asortymentów będących przedmiotem zamówienia w niniejszej specyfikacji. 4.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zrealizowania tylko części przedmiotu zamówienia, co uzależnione będzie od faktycznych potrzeb Zamawiającego. 5.Wykonawcy nie przysługują względem Zamawiającego jakiekolwiek roszczenia z tytułu niezrealizowania pełnej ilości przedmiotu zamówienia. 6.Zamawiający ma prawo do odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych produktów wymienionych w formularzu cenowym (załącznik nr 2). 7.Zamawiający wymaga, aby zgodnie z polską normą wszystkie dostarczane produkty posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, skład surowcowy. Dostarczane produkty muszą być świeże i pierwszej jakości oraz muszą być oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia. 8.Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych o jakości i parametrach (tj. skład surowcowy produktu) nie gorszych niż podane w opisie przedmiotu zamówienia - podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy Pzp. 9.W przypadku wątpliwości co do równoważności, Zamawiający w toku postępowania zgodnie z art. 87 ust. 1 ustawy Pzp, wezwie Wykonawców ubiegających się o uzyskanie zamówienia publicznego do złożenia wyjaśnień poprzez przedstawienie próbek wybranych pozycji asortymentowych celem dokonania oceny jakościowej. Po zakończonym postępowaniu na wniosek Wykonawców (wniosek należy przesłać w ciągu 7 dni od daty zawiadomienia o wyborze najkorzystniejszej oferty) Zamawiający na podstawie faktury VAT zapłaci należną kwotę za otrzymane próbki. Cena brutto 1 sztuki próbki nie może być wyższa niż w złożonym w tym przetargu Formularzu Cenowym. W przypadku Wykonawcy, z którym zostanie podpisana umowa wartość dostarczonych próbek uwzględniona zostanie w fakturze dotyczącej pierwszej dostawy. 10.Wykonawca zobowiązany jest do: a)sukcesywnego dostarczanie przedmiotu zamówienia w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach; b)dostarczania towarów opakowanych i przewożonych w odpowiednich warunkach zgodnie z wymaganiami HACCP; c)dostarczanie towarów do magazynu w siedzibie Zamawiającego, transportem na własny koszt i ryzyko; d)dokonywania we własnym zakresie wyładunku i wniesienia dostarczonego towaru do pomieszczeń magazynowych Zamawiającego; e)dołączania do każdej dostawy faktury VAT; f)terminowego dostarczania zamówionych towarów. 11.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. 12.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 13.Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających. 14.Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 15.Zamawiający nie przewiduje wyboru najkorzystniejszej oferty z zastosowaniem aukcji elektronicznej. 16.Zamawiający nie organizuje zebrania z Wykonawcami. 17.Zamawiający nie przewiduje wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 ustawy Pzp. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.inowroclaw.powiat.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-07/2016)
Dodano: 2016-05-20 - Dostawa mięsa wołowego ,mięsa wieprzowego, podrobów oraz wędlin wieprzowych i wołowych - CPV 15100000 - 9
Dodano: 2016-04-29 - Mięso i wędliny
Dodano: 2016-04-12 - sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-18 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2016-03-15 - Sukcesywna dostawa mięsa i jego przetworów do Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych ORION w Ciechocinku
Dodano: 2016-03-11 - Realizacja imiennych talonów na artykuły mięsne i wędliny dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Grudziądzu w okresie od dnia 2 stycznia 2016 r. do dnia 31 grudnia 2016 r
Dodano: 2015-12-09 - Dostawę mięsa i wędlin dla stołówki Gimnazjum Nr 4 na Osiedlu Łokietka 15 w Nakle nad Notecią
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych dla potrzeb Miejskiego Zespołu Szkół w Skępem w 2016 roku
Dodano: 2015-12-01 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-12/2015)
Dodano: 2015-11-24