Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 64-200 Wolsztyn, ul. Wschowska 3
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 68 347 73 00, 347 73 63 , fax. 68 3842590
- Data zamieszczenia: 2016-03-04
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Wschowska 3 3
64-200 Wolsztyn, woj. wielkopolskie
tel. 68 347 73 00, 347 73 63, fax. 68 3842590
REGON: 97077342600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozwolsztyn.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
sukcesywna dostawa drobiu i produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie zakończona aukcją elektroniczną - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę drobiu i produktów mięsnych dla SPZOZ w Wolsztynie, Przedmiot zamówienia został podzielony na 2 niezależne od siebie części (tj. pakiety). Każda z części stanowi odrębny przedmiot zamówienia. Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną liczbę pakietów. Zamawiający wymaga jednak, aby składając ofertę Wykonawca uwzględnił wszystkie pozycje asortymentowe w poszczególnych pakietach. Nie dopuszcza się możliwości pominięcia pozycji w pakiecie. Postępowanie zostanie zakończone aukcją elektroniczną prowadzoną na zasadach określonych w art. 91a ustawy PZP. Od momentu otwarcia aukcji elektronicznej do momentu jej zamknięcia każdy Wykonawca może złożyć dowolną liczbę postąpień. Tak opisany przedmiot zamówienia w dalszej części SIWZ nazywany będzie produktami spożywczymi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wymagane ilości zostały opisane w załączniku nr 2 do niniejszej SIWZ, tj. pakiecie nr 1-2. Wymagania dotyczące oferowanych produktów spożywczych: a) Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na przedmiot zamówienia inny niż opisany w specyfikacji istotnych warunków zamówienia, b) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca posiadał aktualną decyzję właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia w sprawie wpisu do rejestru oraz zatwierdzenia zakładu podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno- spożywczymi (jeśli Wykonawca nie jest producentem) - przed podpisaniem umowy, Wykonawca na żądanie Zamawiającego udostępni Zamawiającemu do wglądu w/w dokumenty. c) Dostawy odbywać się będą na koszt i ryzyko Wykonawcy środkiem transportu przystosowanym do rodzaju przedmiotu zamówienia, d) Zamawiający wymaga, aby Wykonawca gwarantował oferowany asortyment dobrej jakości, o terminie przydatności do spożycia minimum 80% terminu ważności. e) Zamawiający wymaga, aby oferowany przez Wykonawcę przedmiot zamówienia był zgodny z obowiązującymi normami jakościowymi i ilościowymi, weterynaryjnymi, warunkami zdrowotnymi żywności i żywienia (Dz. U. 2001 r., nr 63, poz. 634), oraz rozporządzenia z dnia 30.04.2004 w sprawie wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji, Dz. U. 2004, nr 120, poz. 1259 (WE/853/2004), f) Zamawiający wymaga, aby oferowany przedmiot zamówienia posiadał odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą lub normami europejskimi, g) Wykonawca zobligowany jest w zakresie pakietów do załączenia przy każdorazowych dostawach HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny), h) Zaoferowany asortyment musi spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach szpitalnych, w tym spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej, cechować się wysokimi walorami smakowymi, pochodzić z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, wędliny powinny być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie. i) Dostarczana żywność musi być świeża, nie mrożona. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151100002
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: termin płatności
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: tak
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozwolsztyn.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PN 4/2016 Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2016-07-22 - Dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego oraz przetworów mięsnych wieprzowych i drobiowych
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego oraz wędlin i wyrobów wędliniarskich dla potrzeb Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Koninie
Dodano: 2016-04-01 - Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego dla Dzieci Niewidomych przy Pl. Przemysława 9 w Owińskach - VI części
Dodano: 2016-01-15 - Dostawa artykułów spożywczych dla Mickiewiczowskiego Centrum Turystycznego w Żerkowie w roku 2016
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa koniny
Dodano: 2015-12-14 - Dostawa mięsa i wędlin w 2016 roku do Domu Pomocy Społecznej w Koninie
Dodano: 2015-12-10 - Sukcesywna dostawa wyrobów mięsnych dla Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego im. J.J. Śniadeckich w Poznaniu
Dodano: 2015-11-19 - Dostawa koniny, podrobów, nutrii, królików, kur, przepiórek i wołowiny/koziny
Dodano: 2015-11-16 - Dostawa mięsa wieprzowegoi drobiowego oraz przetworów mięsnych wieprzowych i drobiowych
Dodano: 2015-06-16