Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg
- Adres: 74-105 Nowe Czarnowo, Nowe Czarnowo 66
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 91 316 59 21 , fax. 91 316 59 21
- Data zamieszczenia: 2014-08-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
Nowe Czarnowo 66 66
74-105 Nowe Czarnowo, woj. zachodniopomorskie
tel. 91 316 59 21, fax. 91 316 59 21
REGON: 00107126100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SPORZĄDZANIE I DOSTARCZANIE CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W NOWYM CZARNOWIE - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Społecznej Sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia dla 120 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie, gmina Gryfino,sporządzanie i dostarczanie całodziennego wyżywienia w razie potrzeby dla 10 dodatkowych mieszkańców przyjętych z interwencji.Sporządzanie posiłków zgodnie z zalecanymi przez Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie normami oraz składnikami pokarmowymi i produktami spożywczymi dla pensjonariuszy w zakładach służby zdrowia. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.Nr171,poz.1225 z późn.zm.) wraz z przepisami wykonawczymi.Właściwe normy racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu dla niżej wymienionych grup wiekowych zalecane przez Instytutu Żywności i Żywienia.Normy racji pokarmowych są zamieszczone m.in. w publikacji Jarosz Mirosław, Bułhak Jachymczyk Barbara Normy Żywienia Człowieka, wyd.PZWL.Grupy wiekowe mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Nowym Czarnowie (wg stanu na dzień 22.07.2014) wraz z rodzajami diet:od 4-6lat-1osoba-1norma;od 7-9lat-2osoby-1osoba-dieta lekkostrawna,1osoba-refleksowa lekkostrawna; od 10-12lat-2osoby-1osoba -dieta bezglutenowa,1osoba-norma;od 13-15lat-3osoby-2osoby-norma, 1osoba-wysokokaloryczna lekkostrawna;od 16-20lat-14osób-11osób-norma, 1osoba-norma:śniadanie bezmleczne, obiad norma, kolacja bezmleczna,1osoba-lekkostrawna: śniadanie mleczne, obiad lekkostrawny, kolacja norma,1osoba-norma sonda;powyżej 20lat-97osób-69osób-norma, w tym 4miksowane, 9osób-wątrobowa; 3osoby-żołądkowa; 2osoby-niskokaloryczna; 2osoby-cukrzycowa(B);2osoby-lekkostrawna; 2osoby-bogato resztkowa; 1osoba-trzustkowa; 1osoba-wysokokaloryczna; 1osoba-fenyloketonuria; 3osoby-wysokobiałkowa; 1osoba-bogatoresztkowa bogato błonnikowa; 1osoba-lekkostrawna:śniadanie mleczne, obiad wielowarzywny, kolacja mleczna. Pozostałe-2osoby-żywienie przemysłowe. Sporządzanie i wydawanie posiłków z zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych w zakresie personelu i warunków produkcji oraz odpowiedzialności za ich przestrzeganie, podstawa prawna Rozporządzenie 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z 29.04.2004 w sprawie higieny środków spożywczych wraz z przepisami wykonawczymi. Przekazanie zamawiającemu posiłków w uzgodnionym terminie zgodnie z wymaganiami jakościowymi i wartościowymi wg zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Dla każdego Domu Rodzinnego należy zapewnić dodatkowo pieczywo z dodatkiem do smarowania oraz napoje zgodnie z §6 pkt. 1 ppk.6 Rozporządzenia Ministra Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U.nr162 poz.964), należy je wpisywać do jadłospisu przy każdym dniu z dopiskiem -Dodatek. Wymagane jest dostarczenie jadłospisów (norma+ diety) do zatwierdzenia. Jadłospis (dla normy) oceniony poniżej 30 pkt w/g skali Starzyńskiej (np. Roszkowski W. Red: Wybrane działy z nauki o żywieniu człowieka. Zbiór ćwiczeń, wyd. SGGW Warszawa 1992) nie będzie zatwierdzony. Nie dostarczenie jadłospisów powoduje naliczenie kar umownych za nienależyte wykonanie usługi. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: cena wsadu do kotła
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.gryfino.powiat.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa dostarczania i podawania posiłków na miejscu w szkole dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi im. Leonida Teligi w Pyrzycach.
Dodano: 2016-07-26 - Świadczenie usług w zakresie żywienia dla SP ZOZ MSWiA w Szczecinie
Dodano: 2016-06-21 - WYNAJEM LOKALU UŻYTKOWEGO I ŚWIADCZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH I CATERINGOWYCH NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 I NR 2 W BUDYNKU PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO NR 1 W KAMIENIU POMORSKIM UL. WYSOCKIEGO 3A
Dodano: 2016-06-13 - Świadczenie usług wyżywienia w Wojewódzkim Ośrodku Szkolenia PSP w Bornem Sulinowie
Dodano: 2016-05-17 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego
Dodano: 2016-02-18 - Przygotowanie, dostarczenie i wydanie osobom uprawnionym posiłku szkolnego.
Dodano: 2016-02-01 - Świadczenie usług żywienia pacjentów i obsługa kuchenek oddziałowych SPWSZ w Szczecinie
Dodano: 2016-01-22 - PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ GORĄCYCH POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W SŁAWNIE
Dodano: 2016-01-12 - Świadczenie usług pomocy kuchennej
Dodano: 2015-12-23 - świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia pacjentów oraz dostawa kanapek i art. spożywczych
Dodano: 2015-12-15