Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE POSIŁKÓW ORAZ DOSTARCZENIE ICH WŁASNYM ŚRODKIEM TRANSPORTU DO DOMU DZIENNEGO POBYTU W OSTROWIE WIELKOPOLSKIM PRZY UL. LIMANOWSKIEGO 17

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 63-400 Ostrów Wielkopolski, ul. Limanowskiego 17
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 062 5921122 w. 244 , fax. 062 5921216
  • Data zamieszczenia: 2013-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
    ul. Limanowskiego 17 17
    63-400 Ostrów Wielkopolski, woj. wielkopolskie
    tel. 062 5921122 w. 244, fax. 062 5921216
    REGON: 00334073600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE POSIŁKÓW ORAZ DOSTARCZENIE ICH WŁASNYM ŚRODKIEM TRANSPORTU DO DOMU DZIENNEGO POBYTU W OSTROWIE WIELKOPOLSKIM PRZY UL. LIMANOWSKIEGO 17
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostarczenie do Domu Dziennego Pobytu w Ostrowie Wielkopolskim ul. Limanowskiego 17 (na I piętro - do miejsca wydawania posiłków), śniadań i obiadów dwudaniowych ( licząc jako jedno świadczenie). Śniadania powinny składać się: - pieczywo 120g, - masło extra 25 g, - codziennie 50 g jednego z: wędliny szynka konserwowa, szynka swojska, wędliny suche, pasztet, metka oraz inne wędliny z wyłączeniem wędlin mielonych, parówka 1 szt. - nabiał codziennie jedno z: ser twardy 40g, twaróg biały 50g, biały twarożek 60g, serek topiony 1 szt, jajko 1 szt, dżem 20g, jogurt 3 razy w tygodniu, kakao 2 razy w tygodniu, herbata codziennie, warzywa sezonowe pomidor, ogórek, sałata. Obiad: Pierwsze danie: - minimum 0,5 litra zupy gotowanej na wywarze mięsnym lub warzywnym, Drugie danie: - minimum 150 gram mięsa, ryby (waga po przetworzeniu) lub jaja, - 150-200 gram gotowanej kaszy , ryżu, makaronu, 3 X w tygodniu ziemniaki, - 150 gram surówki, jarzyn lub warzyw gotowanych, - min. 150 mililitrów kompotu, soku lub napoju. Posiłek powinien być przygotowywany w dniu jego wydania według zasad racjonalnego żywienia. Kaloryczność posiłków powinna być zgodna z normami ustalonymi przez Instytut Żywienia i Żywności dla osób dorosłych. Dopuszcza się jeden raz w tygodniu przygotowanie posiłku bez mięsa np. ryby, jaja. Przygotowywanie posiłków odbywać się musi w oparciu o system HACCP, zgodnie z ustawą z 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ostrow-wielkopolski.um.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach