Przetargi.pl
PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W GŁUCHOŁAZACH

Ośrodek Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 48-340 Głuchołazy, al. Jana Pawła II 14
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 4036222 , fax. 77 4036231
  • Data zamieszczenia: 2012-12-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Pomocy Społecznej
    al. Jana Pawła II 14 14
    48-340 Głuchołazy, woj. opolskie
    tel. 77 4036222, fax. 77 4036231
    REGON: 00450586600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW JEDNODANIOWYCH DLA KLIENTÓW OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W GŁUCHOŁAZACH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem umowy jest przygotowywanie i wydawanie przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku posiłków jednodaniowych dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Głuchołazach (3 x drugie danie z kompotem, 2 x pierwsze danie - zupa). Szacunkowa liczba podopiecznych uprawnionych do posiłków to 110 osób dziennie. Liczba ta może ulec zmianie. Strony ustalają miejsce wydawania posiłków - lokal na terenie miasta Głuchołazy, będący w dyspozycji Wykonawcy. Wykonawca oświadcza, iż lokal ten spełnia warunki sanitarne konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia oraz warunki przeciwpożarowe i BHP.Posiłki wydawane od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni świątecznych optymalnie w godzinach 1100-1400. Posiłki sporządzane i wydawane będą z zachowaniem obowiązujących norm żywieniowych i sanitarnych w tym systemów: GHP - Dobrej Praktyki Higienicznej, GMP - Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP - Systemu Analizy Zagrożeń Krytycznych Punktów Kontroli. Posiłki muszą być urozmaicone i przyrządzane w dniu wydania. Posiłki powinny być zróżnicowane w cyklu pięciodniowym. Posiłki powinny być sporządzane według zasad racjonalnego żywienia. Posiłki należy wydawać osobie uprawnionej na podstawie wykazu osób uprawnionych, przekazanego przez Zamawiającego. Dopuszcza się wydawanie gorącego posiłku na wynos osobom uprawnionym na podstawie pisemnego upoważnienia wydanego przez osobę upoważnioną oraz dowodu osobistego osoby odbierającej. Zamawiający będzie obciążony tylko za faktycznie wydane klientom posiłki. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny jakości posiłków i ich walorów smakowych, temperatury posiłków, sposobu i kultury ich wydawania oraz prawo wglądu do aktualnych decyzji Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops-glucholazy.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach