Przetargi.pl
Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla 30 uczestników/czek projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie

Centrum Integracji Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 43-190 Mikołów, U. Kolejowa 2
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 738 11 45 , fax. 32 738 11 55
  • Data zamieszczenia: 2013-12-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Integracji Społecznej
    U. Kolejowa 2 2
    43-190 Mikołów, woj. śląskie
    tel. 32 738 11 45, fax. 32 738 11 55
    REGON: 24181949500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Centrum Integracji Społecznej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla 30 uczestników/czek projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zamówienia obejmuje przygotowywania i wydawania ciepłych posiłków dla uczestników zgodnie z ustawą z dnia 13.06.2003r. o zatrudnieniu socjalnym z późniejszymi zmianami i realizowane będzie w 2 edycjach zajęć, począwszy od 01.12.2013 r. dla 30 osób (2 edycje po 15 osób każda) uczestniczących w projekcie SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie Przedmiot zamówienia obejmuje: 1. Przewiduje się wydanie nie więcej niż 15 posiłków dziennie dla uczestników projektu. 2. posiłek musi być gorący w formie jednego dania o kaloryczności nie mniej niż 1000 kcal. 3. Gorący posiłek musi składać się z: a) ? litra zupy oraz 1 bułka (nie mniej niż 80 gr) - 3 dni w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) b) Zamiennie ziemniaki, frytki, kasza lub ryż - 200g, mięso lub ryba (smażone lub gotowane) - 100 g, surówka (świeże warzwa) - 100 g - 1 dzień w tygodniu (czwartek). c) danie mączne (m.in. spaghetti, pierogi, lasagne, naleśniki, kopytka, krokiety ) - 400 g - 1 dzień w tygodniu (wtorek). 4. Posiłek nie może powtarzać się przez kolejnych 5 dni. 5. Posiłek będzie wydawany w dni pracy uczestników projektu w godzinach od 13.45 do 15.00. 6. Wydawanie gorących posiłków planuje się przez maksymalnie 412 dni w okresie od 01.12.2013r. do 30.06.2015r. 7. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia sali umożliwiającej spożycie gorącego posiłku przez uczestników projektu w miejscu do którego Zamawiający będzie w stanie przetransportować uczestników projektu w ciągu 15 minut z miejsca realizacji projektu (Mikołów - Mokre) środkami transportu przygotowanymi na cele projektu 2. Obowiązki Wykonawcy: a) Wydanie posiłków przez Wykonawcę nastąpi po przekazaniu informacji od Zamawiającego o ilości osób upoważnionych danego dnia do otrzymania posiłku. b) Wykonawca przygotuje posiłki w obiekcie dopuszczonym przez właściwego inspektora sanitarnego do produkcji posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz wyda je uprawnionym osobom. c) Brak decyzji właściwego inspektora sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania w nim posiłków w zbiorowym żywieniu, zdezaktualizowanie bądź jakiekolwiek ograniczenia w wykonaniu zbiorowego żywienia wydane przez właściwego inspektora sanitarnego stanowią podstawę do rozwiązania umowy w trybie natychmiastowym z winy Wykonawcy d) Wykonawca w lokalu zobowiązany jest do zabezpiecza jednocześnie co najmniej 15 miejsc dla osób korzystających z posiłków. e) Wykonawca zapewni wydanie posiłków we własnych naczyniach oraz obowiązany będzie zabezpieczyć każdorazowo odpowiednią ilość sztućców, w zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania umowy. f) Rodzaje posiłków na każdy dzień określi Zamawiający w szczegółowym jadłospisie, który zostanie dostarczony Wykonawcy przed rozpoczęciem każdego miesiąca kalendarzowego. g) Wykonawca zobowiązany jest do ewidencjonowania wydawanych posiłków w sposób umożliwiający Zamawiającemu rozliczenie poszczególnych klientów ze spożytych posiłków w danym miesiącu. h) Wykonawca gwarantuje, że dostarczane produkty spełniają wymagania określone w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz wydanymi na jej podstawie aktualnymi przepisami wykonawczymi oraz zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996r w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 533000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.bip.mikolow.eu
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną